• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Ипотечен кредит след лошо ЦКР
Ипотечен кредит след лошо ЦКР
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
natali92  
#1 Публикувано : 24 декември 2022 г. 21:26:07(UTC)
natali92

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 24.12.2022 г.(UTC)
Публикации: 2
Място: Varna

РЕКЛАМА
Здравейте. Имам нужда от съвет, какъвто за жалост не поисках преди години и затова я докарах до дъното преди да изплувам и сега искам да променя това. Преди 5 години започна сагата ми със спиралата от бързи кредити и в най-тежкия момент дължах около 50 000 на бързите кредити. Отне ми 5 години да си стъпя на краката и да изплатя всичко. Научих си тежкия урок. От скоро съм с чисто ЦКР, в справката ми излизат само изминали забавяния, но нямам текущи заеми. От 4 години съм на висока длъжност при един и същ работодател и взимам 2000 лв. на месец. Искам да си купя жилище, но сега няма как, защото ЦКР-то ми ще се изчисти след 5 години и едва тогава ще изляза на чисто и ще мога да тегля ипотечен кредит. Хрумна ми следната идея, която обаче не знам дали реално би сработила. След 3 години смятам, че ще е минало достатъчно време, за да мога да тегля поне потребителски кредит. Искам тогава да изтегля потребителски от поне 40 000 лв и да купя жилище на зелено от доверен строител с чиста история и добре познат на банките. При предварителния договор парите от този потребителски кредит ще ми стигнат за исканите 20% от стойността на жилището. Сградите достигат до АКТ 14 средно след около 2 години от старта на строежа. Така ще съм подписала вече на твърда цена, която на зелено винаги е по-ниска. При достигане на АКТ14 ще са минали или ще са съвсем близо да изтекат вече 5-те години от лошото ми ЦКР и ще имам възможност за ипотечен кредит на АКТ14. А и отделно ще имам вече коректно плащан потребителски кредит 2 години подред. Искам да попитам сметките ми без кръчмар правилни ли са и има ли някакъв риск банката да ме отреже като се има предвид, че нямам намерение да променям месторабота и тн.

Редактирано от потребител 25 декември 2022 г. 9:51:12(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 30 декември 2022 г. 11:24:00(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет, Натали, Първо Честити Светли празници! Чудесто е, че макар със закъснение успешно сте излезли от кредитната спирала. Чудесно е и че правите планове за бъдещето. За останалото Ви решение постът ще е много дълъг. Защото има доста хипотези и предположения в него, които може и да не се сбъднат. И нещо да се обърка.Smile 40 000 лв. потребителски кредит за 20% от "Зелена сделка" предполага, че апартаметът ще е 200 000 лв. , ако не коментираме цената, защото не знам за кой район на страната става дума. Но вноската по потребителския кредит ПК ще е около 450 лв. При положение, че апартаментът струва 200 000 лв. и ако пазарната стойност е толкова, то Банката ще отпусне ипотечен кредит-ИК с 80% от тази сума - 160 000 лв. При сегашните действащи лихви на търговските банки за ИК от 160 000 лв. за 30 години срок и при ГЛП (Годишен лихвен процент) 2.7% вноската ще е около 660 лв. Общото задължение по двата кредита ще е 1110 лв. Това е повече от 50% от Вашия доход 2000 лв. Някои банки ще "видят" увеличен риск във възможностите Ви за изплащане на такъв ИК и може и да откажат. Възможно е пазарната стойност на имота да е по-голяма от покупната цена, заради влизане в сделката още на "зелено", но отново стои като проблем големината на ИК и вноската, която банките ще приемат за безрискова. Разбира се, понякога се приема този риск, но той се отразява на ГЛП. А и сега се очакват по-високи лихви по ИК. Да напомня и че ще трябват първоначални разходи при покупка на акт 14 и учредяване на ипотека тогава. При тези суми, ако останат същите - това са 8 500 лв. Успокоителното е само, че се плащат едвократно. Твърдата цена при сделките на "зелено" също в много случаи претърпяха промени. Много фирми предвидиха клаузи в своите договори за "непреодолима сила" или тъй нареченото "Форс мажор" и при достигане на такъв въриант условията може и да се променят. Обикновено промените не са в полза на купувачите. Имам и още съображения, които мога да напиша. Ще стане твърде дълъг пост. Но ще Ви направя едно предложение. Още в началото сте констатирали, че е имало възможност и за професионална подкрепа. Такава можете да получите и тук и сега. Вижте линка. https://www.creditland.bg/konsultanti.php Услугата при такива консултации е безплатна за клиента. Колегите, част от която съм и аз ще Ви помогнат в тази джунгла от възможни решение и ще наравят взимането на решенията и изграждане на стратегията за придобиване на мечтания дом по-лесна и по-реалистична. Хубав ден и весело посрещане на Новата 2023 г.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
natali92  
#3 Публикувано : 30 декември 2022 г. 12:29:25(UTC)
natali92

Ранк: Новак

Присъединен : 24.12.2022 г.(UTC)
Публикации: 2
Място: Varna

Здравейте. Благодаря за отговора. Може би е важно да уточня и точните цифри, които са в главата ми. Жилището смятам да е тристайно до максимум 68 000 - 70 000€ на зелено. От доказан строител в района, в който искам, а техните са горе-долу на тези цени. Наблюдавам ги. Това са около 140 000 лв за жилището. 20-те % на старта за строителя ще бъдат около 25000 - 28 000 лв. Ако съм взела ПК за 40 000 лв, то оставащите пари от него предвиждам за разходите за ипотека на АКТ 14 и другите малки такси. Това че ще е на голи стени не ме притеснява аз си имам цялостно обзавеждане където съм под наем сега. Ще ми останат и пари за плочки, ламинат, интериорни врати - не искам нищо специално, затова ще ми стигнат. Със сигурност ще се свържа с един от вашите консултанти когато наближи момента.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#4 Публикувано : 31 декември 2022 г. 9:37:20(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Добър план, Натали! Пожелавам само приятни изненади!Smile
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Ипотечен кредит след лошо ЦКР
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум