• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Рефинансиране ипотечен кредит
Рефинансиране ипотечен кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Цветомир  
#1 Публикувано : 21 ноември 2020 г. 21:00:03(UTC)
Цветомир

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 21.11.2020 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria
Място: София

РЕКЛАМА
Здравейте, преди няколко години си закупих апартамент с ипотечен кредит (15% първа вноска от мен и 85% ипотечен кредит). Всяка година банката ми изготвя нова оценка на апартамента и според банката (а и според мен) имота вече е поскъпнал с над 15% от датата на купуване до сега. Може ли на ново да изтегля с 15% по-голям ипотечен кредит за същия апартамент в същата банка (или в друга банка), след като според мен а и според банката, имота вече е поскъпнал с над 15% ? Идеята ми е, разликата между стария и новия по-голям ипотечен кредит, да остане в мен и с тази разлика аз да закупя друг апартамент също с 15% първа вноска и 85% кредит от банката, за да го отдавам под наем. Важно уточнение е, че имам много висок доход и за банката не е проблем да ми отпусне втори ипотечен кредит (всъщност трети, понеже в момента имам два ипотечни кредита, за два апартамента и в момента търся начин да намеря финансиране за трети). На кратко въпроса ми е, когато имота ми поскъпне с 15%, може ли да изтегля тези 15% като нов, по-голям ипотечен кредит и тези 15% да ми бъдат първа вноска за друг апартамент с друг ипотечен кредит, ако дохода ми позволява това? Втория ми въпрос е, колко апартамента (има ли ограничение?) мога да закупя с 15% първа вноска от мен и 85% ипотечен кредит, ако дохода ми позволява да плащам вноските? Поздрави, Цветомир

Редактирано от потребител 21 ноември 2020 г. 21:02:40(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Милена Александрова  
#2 Публикувано : 27 ноември 2020 г. 9:56:43(UTC)
Милена Александрова

Ранк: CMS_Users

Присъединен : 1.11.2016 г.(UTC)
Публикации: 14
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 13 пъти
Имаш 3 благодарности (сърца) за 3 публикация (и)
Здравейте, Цветомир, Накратко, да, възможно е придобиването на други имоти като ипотекираният вече служи за обезпечение по следващата сделка. Това, което не е логично е да се прави всяка година пазарна оценка на ипотекирания имот, което най-вероятно е свързано с допълнителни излишни разходи за Вас, повишаващи ГПР по кредита. Добре е да се запознаете с условията на повече банки и да се вземат конкурентни оферти, което е предимство на добрия профил клиент. За целта препоръчвам консултация с наш кредитен консултант по местоживеене за намиране на оптимален вариант и спестяване на излишни действия от Ваша страна. https://www.creditland.bg/konsultanti.php Консултациите ни са без финансов ангажимент за нашите клиенти. Поздрави!
Милена Александрова финансов консултант 0885 356 818, aleksandrova_milena@mail.bg https://www.moitepari.bg/consult/
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#3 Публикувано : 27 ноември 2020 г. 21:59:09(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Оригинално публикувано от: Цветомир Отиди до цитираната публикация
Втория ми въпрос е, колко апартамента (има ли ограничение?) мога да закупя с 15% първа вноска от мен и 85% ипотечен кредит, ако дохода ми позволява да плащам вноските?
И аз да отговора но този въпрос, Цветомир. Обикновено кредитоспособността на кредитополучател се определя от доходите, които получава и задълженията, които има. По-точно от тяхното съотношение. Общият дълг към нетния доход. Общият дълг включва всички задължения към финансови институции - банкови и небанкови. Във вашия случай, това са двете вноски по двата ипотечни кредита, съотнесени към нетния доход. Разбира се при трети кредит ще се сумира и вноската по третия кредит. И тази сума върху нетния доход в нашата страна е обикновено 60% или 50%. В условия като днешните банките позатегнаха това изискване и за да дадат максимално добра оферта като лихвен процент изискват това съотношение да е дори 40%. Аз все пак като финансов консултант съветвам моите клиенти това съотношение да не е по-голямо от 35%. По този начин кредитополучателят получава увереност, че ще изплаща кредита по-лесно, без да се наруши стандарта и стилът му на живот. Освен това съотношение, банките изискват и в домакинството да остават суми, които ще гарантират пълноценен живот на кредитоискателя. Това са суми в абсолютни стойности, като обикновено за възрастен тази сума е 200 или 250 лв, а за дете под 18 години - 150.00 лв. (Пиша го, защото нищо не сте казали за семейството си) Ще си позвола и друг коментар. Заради високите Ви доходи банките Ви дават първоначална вноска от 15%. Обикновено в тези времена банките дават кредити с 20% самоучастие. Въпреки високите Ви доходи, заради теглене на III-ти по ред кредит, риск мениджърите на банките могат да преценят, че рискат става твърде висок и да не одобрят сделка с 15% самоучастие. Имайте го пред вид. И още едно допълнение към размислите ми. Това, че банката всяка година оценява имота Ви означава, че кредитът Ви е в банка, която всяка година прави имуществена застраховка върху пазарната оценка, но за последната година нямам информация, че имотите са се вдигнали с 15%. Едно е банката да прави оценка за да вдигне малко премията по застраховката, съвсем друга работа е лицензираната оценителска компания да повиших оценката на вече купените имоти с 15%. Това са мои предположения, които ако са верни, ще "спънат" сделката, така както Ви отговорих по-горе на втория въпрос. Хубава вечер. И успех!

Редактирано от потребител 27 ноември 2020 г. 22:02:45(UTC)  | Причина: правописна грешка

Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Подобни теми
Рефинансиране ипотечен кредит - лошо ЦРК (Ипотечен кредит / Жилищен кредит)
от eazysnatch 27.1.2021 г. 22:13:26(UTC)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Рефинансиране ипотечен кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум