• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Потребителски кредит за самоучастие!
Потребителски кредит за самоучастие!
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
ivon  
#1 Публикувано : 07 март 2020 г. 9:20:59(UTC)
ivon

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 7.3.2020 г.(UTC)
Публикации: 2
Bulgaria

Благодарност: 2 пъти
РЕКЛАМА
Здравейте! След среща с брокер от агенция за недвижими имоти, относно закупуване на имот с ипотека, останах изненадана от информацията, която ми даде, че за да си осигуря парите за самоучастие ще изтегля потребителски кредит и след това с ипотечния ще се обединят и ще ми остане само той.Confused От досега прочетеното с различни статии, категорично съветват да не се тегли потребителски кредит преди ипотека, дори изобщо да не се теглят и двата кредита, защото ще отежни бюджета. Доколкото ми е известно, рефинансиране на ипотека, без да имам наказателна лихва може да стане след 12 месеца по новите изменения за ипотечни кредите. Както и, че ако имам вече потребителски кредит, финансирането за ипотечен може да е с по-малък процент? Объркана съм. Моля да ми разясните, има ли такава възможност потребителски кредит и след това обединен с ипотечен? Благодаря предварително!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Vesela Genkova  
#2 Публикувано : 10 март 2020 г. 7:31:36(UTC)
Vesela Genkova

Присъединен : 10.3.2020 г.(UTC)
Публикации: 1

Имаш 1 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
Здравейте. Аз съм кредитен посредник. Когато клиентът няма самоучастие и пари за нотариалните такси, за съжаление наистина се налага да се изтегли потребителски кредит, ако доходът му го позволява. После, от ипотечния, ако пазарната оценка го позволява и ви остане лимит от него, можете да погасите сам потребителския. Банките не рефинансират с ипотечен кредит потребителски такъв. Остатъчния лимит го ви го дават за ремонт, а вие правите с него каквото намерите за добре - в случая погасявате потребителския или част от него, ако не ви се налага ремонт. При частично или пълно погасяване на потребителски кредит няма такса за предсрочно погасяване. Тегленето на потребителски кредит преди ипотечен е възможно само в две-три банки и по никакъв начин не намалява процента финансиране, ако отговаряте вие и имотът на условията и политиките на банката.

Редактирано от потребител 10 март 2020 г. 7:46:39(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Vesela Genkova за тази публикция.
ivon на 10.3.2020 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#3 Публикувано : 11 март 2020 г. 16:01:17(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет Ivon, Това, което са Ви представили като възможност - да изтеглите потребителски кредит за първоначалните такси и самоучастие, с което да изтеглите после ипотечен кредит и с него да успеете да реализирате сделката по купуването на имота и да погасите предсрочно потребителския кредит е трудно реализируемо. Това за което Ви е отговорила колегата Vesela Genkova се прави далеч не във всички банки, а в няколко, да не кажа единици. Хипотезата за отпускане на допълнителни пари по Ипотечния кредит за ремонтно-довършителни дейности по имота се предлага от две-три банки (ако не греша). Освен това тази възможност предполага и допускането, че пазарната оценка на имота се различава значително от продажната цена и то в полза на Пазарната цена. За да е по-ясно на български - ако продавачът продава на по-ниска цена, отколкото е реалната пазарна цена в момента. Това също се случва много рядко. По-честа практика е алчността на продавача да е необуздана. Зависи колко е притиснат и дали бързо иска да реализира сделката, защото парите му трябват спешно. Като финансов консултант Ви съветвам да си дадете ясна сметка за някои неща, които в момента ескалират и са видни. Да си отговорите на въпросите - Защо нямам спестени пари за самоучастието и за първоначалните сметки (аз не знам защо, но ви е знаете). Ако нямам норма на спестяване и до сега не съм спестявала, отделяла сума, как ще го правя в следващите години, които предстоят? Дали имам буфер, авариен фонд, който би ми позволил 4-5 месеца ако не получавам доходи, да съхраня стандарта си на живот и да плащам вноските по кредита си? Дали мисля, че ако има рецесия ще запазя работното си място и заплатата си или ако имам фирма - същите и по-големи печалби и може ли нещо да ги срине? (Ако се чудите как може де стане това, попитайте днес някоя от туроператорите, или компания, която прави корпоративни събития. Да не изброявам други...) Вероятно има и други неща за размисъл, но случаите напоследък ме карат непрекъснато да съветвам хората да действат рационално, а не емоционално. Знам че е трудно, но опитите ми продължават.Smile Хубав ден и съм сигурен, че ще вземете решението, което заслужавате.

Редактирано от потребител 12 март 2020 г. 20:04:13(UTC)  | Причина: правописна грешка

Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
thanks 2 Потребителя благодариха на Николай Устамитев за тази публикция.
MoitePari.bg на 11.3.2020 г.(UTC), ivon на 12.3.2020 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
veskopavlov  
#4 Публикувано : 11 март 2020 г. 19:18:00(UTC)
veskopavlov

Присъединен : 11.3.2020 г.(UTC)
Публикации: 5
Място: България

Здравейте, и аз попаднах в схода ситуация. След като изтеглите потребителския кредит и закупите жилището с него няма да може да кандидатствате за ипотечен жилищен кредит- т.е. такъв ипотечен кредит с възможно най-ниската лихва. Това е така, защото вече сте закупили жилището с потребителския и няма как да представите доказателства пред банката, че целта на ипотечния кредит е покупка на жилище. Вместо това ще трябва да кадидатствате за нецелви ипотечен кредит /в някои банки се нарича потребителски кредит с ипотека/, с който да си рефинансирате задължението по потребителския. Разликата между двата кредитни продукта, е че нецелевия ипотечен /потребителски кредит с ипотека/ е с по-висока лихва и с по-малък максимален срок за сключване, което води до значителна разлика във самата месечна вноска.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#5 Публикувано : 11 март 2020 г. 19:36:42(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

VeskoPavlov, Благодаря за споделяне на опита. Тук обаче Ivon кандидатства за целеви ипотечен кредит, т.е. за закупуване на имота с ипотечен кредит. Просто парите не достигат за дофинансиране на сделката - самоучастието на кредитоискателя и първоначалните такси по сделката. И е принудена да тегли обикновен потребителски кредит, който да реши дефицита на средства.

Редактирано от потребител 12 март 2020 г. 20:01:09(UTC)  | Причина: правописна грешка

Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
ivon  
#6 Публикувано : 12 март 2020 г. 12:59:40(UTC)
ivon

Присъединен : 7.3.2020 г.(UTC)
Публикации: 2
Bulgaria

Благодарност: 2 пъти
Аз също мисля така, затова се учудих на брокера като ми го предложи! Благодаря Ви много за компетентните отговори!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#7 Публикувано : 12 март 2020 г. 20:05:13(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Smile
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Потребителски кредит за самоучастие!
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум