• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Имуществена застраховка  »  Застраховка недвижимо имущество
Застраховка недвижимо имущество
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Анастасия Якова  
#1 Публикувано : 24 ноември 2016 г. 10:42:28(UTC)
Анастасия Якова

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 24.11.2016 г.(UTC)
Публикации: 3
Bulgaria

Здравейте,
искам да си направя застраховка на дома специално за течове от съседи.Става въпрос, че терасата на съседите ми е открита и се явява мой таван.При евентуален теч, поява на мухъл и подобни коя застраховка бихте ми препоръчали, като добавя че, на този таван имам и лампа,т.е. ако се появи теч може да ми гръмне и цялото електрическо захранване.Тези щети какви се водят от бедствие или наводнение от съседи или нещо друго?
И също така това може да се появи както от дъжд, така и от непочистен сняг, искам всичко да включва и пълен ремонт на тавана и на ел. инсталацията.

Редактирано от потребител 24 ноември 2016 г. 10:45:09(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 24 ноември 2016 г. 13:32:58(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
РЕКЛАМА
Здравейте Г-жо Якова,
Приветствам решението Ви за застраховка домашно имущество. Това е начин да вземете във Ваши ръце управлението на риска и да не се оставяте на случайността. Конкретно на Вашия въпрос ще отговоря, че всички застрахователни компании, които работят на нашия пазар – а те са 30 наши плюс 8 клона на чужди компании предлагат този вид застраховки. Когато избирате конкретната компания и конкретния финансов инструмент обаче, Ви моля да обърнете внимание на няколко неща.
Първо, застраховката домашно имущество винаги има основно покритие и това е защита от опасността пожар. Това обстоятелство е възникнало още от големия пожар в Лондон през 1666. То включва в повече от случаите и защита от експлозия и мълния. Защо е основно – защото не можете без него да сключите застраховка. Другите защити от опасностите допълват обхвата на застраховката – във Вашия случай – защити от бедствия, буря, градушка, проливен дъжд.
Второ – много внимателно прочетете общите услови, когато Ви предлагат застраховката, защото има изключени рискове, т.е щети, които е възможно да не Ви ги признаят и да не Ви платят обещетение. Например – ако вещото лице докаже, че съседът Ви е наводнил, защото има конструктивен дефект на сградата ще Ви откажат плащане. В тези общи условия са описани и какво представлява бурята, пак като пример. И то не по обща култура и какво обикновения човек счита за буря, а от компетентен орган. Обикновено НИХМ-БАН. Внимавайте!
Има и трето. Възможно е Вашия съсед да има имуществена застраховка с включена клауза за гражданска отговорност към трети лица, в случая към Вас. В този случай неговата застрахователна компания ще оцени щетата Ви и ще плати на Вас. (Това е добре и вие да го имате, защото ако наводните съседа Ви отдолу, застрахователите ще го обещетят.)
Вярвам, че съм бил полезен и успех!
Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Анастасия Якова  
#3 Публикувано : 24 ноември 2016 г. 13:44:03(UTC)
Анастасия Якова

Bulgaria

Изключително благодаря за хубавия и изчерпателен отговор.Ще прочета всичко внимателно, но как да се предпазя от този пример който дадохте - ако има дефект на сградата.Аз какво съм виновна в случая и от къде мога да знам има ли дефект или не? Confused
Т.е. ако завали сняг се получава, че на терасата е -15, а в апартамента ми е +23 - в този случай могат да се появят петна.Имам следния отговор от една от застрахователните компании - Застахователят не носи отговорност, за вреди причинени от натрупан сняг и лед.
И аз какво да правя ако всички лежат на това оправдание? Mad

Редактирано от потребител 24 ноември 2016 г. 13:51:37(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#4 Публикувано : 24 ноември 2016 г. 14:28:35(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Здравейте отново.
Сигурно ще Ви изненадам ако кажа, че вторият основен принцип в застраховането след първият – „Застрахователния интерес“ е „Най-висшата степен на доверие“. Това всъщност означава, че при застрахователните сделки само едната страна (кандидатът за застраховане) знае всички факти свързани с предмета на застраховане.
Казвате, че не сте виновна за нещо, което наистина не знаете. Така е. Съгласен съм. Вие не сте виновна. Това обаче не дава право на клиента да прехвърли риска на застрахователя. Той също не е виновен, нали? Затова при щета изпраща негово вещо лице да идентифицира щетата, дали е от пълна загуба или частична вреда на застрахованото имущество, в резултат на непредвидими и внезапно появили се застрахователни събития. Тук акцента е непредвидими и внезапно появили се. Дефектът на сградата не е внезапно появил се дефект. Друг е въпросът, че може да се появи дефект на сградата от събитие, чието вредно действие сме отчели и сме се застраховали за него. Например земетресение, наводнение, свличане на земни маси, удар на превозно средство или животно или паднало дърво при буря. Това е обаче друго нещо.
Много от компаниите няма да покрият тези петна от натрупалия сняг. Само ако се докаже (от вещото лице) ,че сградата и съоръженията, както и имуществото оставено на съхранение в тях има някаква деформация следствие на падналия сняг, клиентът ще получи обещетение.
Затова трябва да изберете тази компания, в която такива щети могат да се застраховат или не са включени в общите или специфичните изключения.
Хубав ден и успех.
Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Анастасия Якова  
#5 Публикувано : 24 ноември 2016 г. 14:34:39(UTC)
Анастасия Якова

Bulgaria

Много Ви благодаря.Дано съм полезна и на други със същия проблем.
Желая Ви успешен ден
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Имуществена застраховка  »  Застраховка недвижимо имущество
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум