Кредити
Ипотечни кредити
Сравнение на оферти
Каталог
Бързи ипотечени кредити
Кредитна консултация
Потребителски кредити
Сравнение на оферти
Каталог
авто кредити и лизинги
Студентски кредити
Бързи кредити
Сравнение на оферти
Бързи бизнес кредити
Бързи ипотечени кредити
Съвети
Картови продукти
Спестявания
Ипотечни кредити
Сравнение на оферти
Каталог
Бързи ипотечени кредити
Кредитна консултация
Потребителски кредити
Сравнение на оферти
Каталог
авто кредити и лизинги
Студентски кредити
Ипотечни кредити
Сравнение на оферти
Бързи бизнес кредити
Бързи ипотечени кредити
Съвети
Застраховки
Калкулатори
Новини и съвети
Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля
Вход
или
Форум
Активни теми
Търси
Вход
Известие
Error
OK
РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg
»
КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА
»
Ипотечен кредит / Жилищен кредит
»
Промяна на лихва по ипотечен кредит към Уникредит Булбанк
11 Страници
«
<
8
9
10
11
>
Отиди на страница...
Промяна на лихва по ипотечен кредит към Уникредит Булбанк
Сподели
LinkBack Topic URL
Retweet тази тема
Сподели темата в Google+
Харесай тази тема
Share on Facebook
Digg this Topic
Reddit this Topic
Share on Tumblr
Опции
Следи тази тема
Принтирай тази тема
Изглед
» Всички отговори са отворени
Списък с всички отговори
Предишна тема
Следваща тема
kreditoiskatel :(
Публикувано :
03 април 2009 г. 12:14:09(UTC)
Ранк: CMS_Users
Присъединен : 9.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 1
Място: България
РЕКЛАМА
И аз да се пиша към групата от хора с повишените лихви и тази измислена премия. Днес ми се обадиха от "любимата" банка....към лихвата ми е прибавена премия, която варира от 0.5 до 3% ..и за капак на мен ми е добавена 3% премия. Попитах какво става когато Юрибора се повиши...отговора беше че щели да намалят въпросната премия...НЕ ми се верва!!!:((
Профил на потребителя
Виж всички публикации на потребителя
Виж благодарностите
Критикар
Публикувано :
03 април 2009 г. 12:47:42(UTC)
Ранк: Advanced Member
Публикации: 42
Миранди, внимавай в картинката! :) И на мен са ми сложили още 1%. Така с решение след решение, Булбанк сложи 3.5% над лихвата по договора ми.
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Критикар
Публикувано :
03 април 2009 г. 12:59:38(UTC)
Публикации: 42
Даже не 1, а 1.5% са ми сложили. Общите надбавки са 3.5% де. Ох...
Профил на потребителя
Виж благодарностите
миранди
Публикувано :
03 април 2009 г. 15:18:14(UTC)
Публикации: 36
Нема "ОХ",Критикар:-))) Иначе, както вече писах....внимавам в картинката и вече наистина Булбанк си ги гледам само на снимка:-))) Дори ще дам снимката в някое фото,да ми я направят в голям формат и ще си я сложа в рамка в новия апартамент:-)))
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Bash Maistora
Публикувано :
03 април 2009 г. 17:21:51(UTC)
И сега какво правим!? 3,5% отгоре си е жива подигравка, аз логика не намирам, или както казват, дал си г##а да те ш@@@т и те тва е положението, стой мирен сега! Ако може някой, простичко да ми обясни какво става и докога така ще ме БОДАТ тези "пумпали" от банката на майтапите... Ще съм му много, ама много благодарен!?
Профил на потребителя
Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Стоян
Публикувано :
09 април 2009 г. 12:41:00(UTC)
Публикации: 18
Въпрос към МОИТЕ ПАРИ Съществува ли институция в България която да разтълкува ипотечните договори които сме подписали. В отговора който банката ми изпраща в отговор на жалбата ми, точките от договора ми се тълкуват по един начин без никаква конкретика и в полза на банката (най-важното от отговора - БЛП може и да не бъде единствено равен на лихвения индекс (1-месечен EURIBOR), като цитират всички точки от договора) Юрист ми прегледа договора - отговора му: ясно е записано в т.4.б. че БЛП = 1-месечен EURIBOR, липсват всякакви точки за минимален EURIBOR или условия при които формулата от т.4.б може да бъде променяна. Въпроса ми е как да разбера кой е прав?
Профил на потребителя
Виж благодарностите
MoitePari.bg
Публикувано :
09 април 2009 г. 13:31:41(UTC)
Ранк: Администратор
Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 29.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 952
Място: Sofia
Благодарност: 24 пъти
Имаш 12 благодарности (сърца) за 11 публикация (и)
Институция с подобна практика в момента няма. Разтълкуването на какъвто и да е юридически документ може да се извърши от адвокат или друг юрист независимо дали той работи в подобна институция или в кантора. Както и сам правилно сте се ориентирали за консултация с адвокат, така и трябва да продължите. Може би добре би било Вашия адвокат и юрист от банката да разговарят и да се изясни казусът. Ние трудно бихме могли да вземем отношение още по-малко да кажем кой е прав. Тълкуванието на юридически документи е извън нашите компетенции. Опитайте диалог с юристите на банката и се надяваме да постигнете благоприятен за Вас резултат.
Надяваме се, че бяхме полезни.
Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Лоренца
Публикувано :
10 април 2009 г. 19:23:56(UTC)
Публикации: 10
Юрибор пада. В този случай ние би следвало да инициираме намаляване на процента ( и предполагам тогава няма да се съгласят да преподпишат). Но "някак си" го прави банката, и за да урегулира нещата - добавя премията. Иначе са си на загуба. Всъщност ... долу горе общия ви процент при +/- не е ли около % на сключване на договора?
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Марк
Публикувано :
24 април 2009 г. 17:21:19(UTC)
С интерес прочетох всички коментари И аз съм в същото положение като вас лихвата се определя 1м.Юрибор + 1% премия + надбавка/6,62 при мен/. Официално вдигнаха премията с 1% на 09.03.2009 и го обявиха в сайта си. Сега обаче ми сервират от Уникредит че следващата вноска отново е с 25 евро по-висока-става въпрос за май месец, защото премията отново е вдигната и става 3%. В ОУ на банката обаче пише максимум до 2% че може да се завиши. Отговорът им е че е до 2% за всяка вноска, което просто е смешно. Питам условието пазарна лихва къде отиде на "най-голямата" и най обирджийската банка в България. Само мога да кажа че за 2 месеца вноската ми се увеличи на 2 пъти с общо 55 евро, не знам докога ще вдигат лихвите.Сега съм отправила запитване в София в централата им. Кажете на кого да се жалвам и въобще има ли институция която да следи това беззаконие.
Профил на потребителя
Виж благодарностите
илиянски
Публикувано :
08 май 2009 г. 21:00:36(UTC)
И аз съм точно в същото положение както Марк, просто тази институция е като пладнешки обирджия! Теглил съм 50,000 Е февруари при вноска 379Е, уведомиха ме, че априлската вноска е 409Е, а за май - 435Е! За 2 месеца - увеличение с 56Е! При 35г.х12мес=420вноски х 435Е излиза, че срещу 50,000Е за 35 г. връщам 183,000Е!!!и Какво да правя, къде да търся правата си? Моля, отговорете ми!
Профил на потребителя
Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Инвеститор1
Публикувано :
20 юли 2009 г. 23:19:04(UTC)
Моля, всички, които се чувстват ужилени от Булбанк - съмнителни надбавки към лихвата и почти ежемесечно увеличение на вноските по кредита, ПИШЕТЕ:
investitor1@abv.bg
(за договори по ипотечен кредит с лихвен процент SOFIBOR/EUROBOR+фиксирана надбавка)
Профил на потребителя
Виж благодарностите
kapitana
Публикувано :
25 юли 2009 г. 11:15:26(UTC)
Непишете жалби до Булбанк. Това просто е губена на време.Отговарят като политици без никаква конкретност.Изисквайте си разпечатки и си търсете правата чрез комисията на потребителите или по съдебен път.Трудное но няма друг начин.Иначе трябва да се примиряваш с явното обирджийство.Другия път е да се създава обществено мнение за Булбанк като нелоялна банка действаща също като измамните чеинч бюра.Все пак арменец я управлява нечакайте разбиране.
Профил на потребителя
Виж благодарностите
отново ужилена
Публикувано :
25 юли 2009 г. 17:04:14(UTC)
И аз съм една от ощетени от Булбанк. Оказа се, че от м.02 до сега лихвата ми е вдигната с 1.5 %. Когато взимах кредита, ме убеждаваха, че дават най-добрите лихви, но още на следващия месец тя е била вдигната с 0.5%, без да ме предупредят. За съжаление ОУ на всички банки не подлежат на коментар и те на базата на тях могат да си вдигат лихвите без край. Това означава, че няма смисъл да подписваме договори с тях. Нещо говориха, че са започнали проверки на банките за вдигането на тези лихви. Мисля, че трябва да ги съдим, но не знам как и кой може да се наеме. Лошото е, че те са силните на деня. Ако някой има информация за дела срещу банки, може да сподели и да пише.
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Стоян
Публикувано :
10 август 2009 г. 10:53:20(UTC)
Публикации: 18
И така, след ТРИ месеца отговора на БНБ е че няма права предоставени и от Закона че да установи кой е прав във възникналия спор! не можела да ТЪЛКУВА ДЕЙСТВИЕТО И ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДОГОВОРА (спорове относно тълкуването и действието на договорните разпоредби имат граждански характер и могат да бъдат разрешени единствено от компетентния съд) с две думи съди ги ако искаш! Дами и господа, ако БНБ няма право да контролира банките, то кой ги контролира? НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ! БНБ трябва да могат да ми кажат дали Уникредит са прави или не, а не да ме пращат в съда. Основния проблем е че дори БНБ признава че в договора ми пише БЛПБ (базов лихвен процент) = 1 месечен ЕУРИБОР а не както банката казва: БЛПБ е базиран на индекса 1 месечен ЕУРИБОР. Думата "базиран" е проблема, с което банката се оправдава, и според нея БЛПБ може да не е равен само на 1м.ЕУРИБОР а както е в момента: БЛПБ = 2(3) + 1м.ЕУРИБОР. Основен проблем е че 1м.ЕУРИБОР и БЛПБ са две различни неща които не са описани като различни в договорите! НО СА МНОГО ВАЖНИ ЗА ТИПА НА КРЕДИТА (ако беше в лв щеше да пише друго) Ако попиташ в банката(или на саита на Банката) колко е 1м.ЕУРИБОР и БЛПБ ще ти отговорят две различни неща (числа), но като попиташ колко ти е лихвата като в договора ти е записано БЛПБ = 1м.ЕУРИБОР ти отговарят с по високата стойност! Затова проблема е в БНБ че не е дефинирала ясно правилата а не банкана да казва че всичко е съгласно чл.58 от ЗКИ..... Извода е че първо трябва да съда Уникредит Булбанк и след това БНБ че не си върши работата и не защитава БЪЛГАРИЯ от банките... Затова Европа ни спира маса пари по европейските фондове!
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Kuko
Публикувано :
03 октомври 2009 г. 16:32:28(UTC)
Публикации: 2
Имам абсолютно същия проблем и договор. Когато теглих заема знаех, че ЕУРИБОР ще пада (беше рекордно висок), затова и изтеглих голяма сума. Банката не желае да изпълнява договора, и от толкова много компетентни хора тук няма един, който да каже само съд ли е възможният вариант. Граждански или търговски е казусът. Ако имам подписан договор, че БЛП не е равен на ЕУРИБОР, разбирам, но в общите условия е записано, че е равен на 1м ЕУРИБОР. Според мен в нашия случай освен съда, решение може да бъде натиск към всякакви комисии по защита правата на гражданите и потребителите (Меглена Кунева, Омбудсманът).
Профил на потребителя
Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Kuko
Публикувано :
14 октомври 2009 г. 14:00:00(UTC)
Публикации: 2
Какво да направя, при положение че банката нарушава подписания договор? Към кого да се обърна да разреши спора?
Профил на потребителя
Виж благодарностите
MoitePari.bg
Публикувано :
14 октомври 2009 г. 15:13:20(UTC)
Ако договорът е за потребителски кредит помощ можете да получите от Комисията за защита на потребителите. В случай, че договорът е за ипотечен кредит, тогава Комисията може само да Ви насочи с принципни съвети, но не и да съдейства за разрешаване на спора, тъй като този вид заеми са извън правомощията й. Също така, ако считате, че правата Ви се нарушават можете да се консултирате с адвокат, евентуално да заведете дело срещу банката. Ако спорът се урежда по съдебен път, съдът е този, който ще реши спора. При положение, че спорът се решава извън съда, можете да се обърнете към Помирителната комисия по платежни спорове. Повече за нея ще научите тук.
За жалост само това са ни известните начини клиент на банка да защити правата си. Надяваме се, че ще имате успех и ако откриете друга форма за защита, ще се радваме да я споделите с нас.
Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Tedy
Публикувано :
14 октомври 2009 г. 17:22:19(UTC)
Публикации: 3
В кои случаи Помирителната комисия не се занимава със спора? 1. Спорът не е бил отнесен първо към банката, извършващия превода или издателя на електронни платежни инструменти. 2. Спорът е отнесен към съд, арбитраж или друга помирителна институция. 3. Между страните има сключена спогодба. 4. Изтекъл е давностен срок, който едната страна е поискала да бъде взет предвид. 5. Спорът се отнася до потребителски или друг вид кредит, откриване и водене на банкови сметки и други проблеми, несвързани с преводи или платежни карти. Обърнете внимание на т.5 . Помирителната комисия не се занимава със спорове, отнасящи се до потребителски или друг вид кредит. Т.е и това не ни върши работа.
Профил на потребителя
Виж благодарностите
MoitePari.bg
Публикувано :
20 октомври 2009 г. 11:27:41(UTC)
В предходният отговор към Вас опитахме да обясним, че на практика са много малко институциите, които могат да окажат помощ при такива казуси. За жалост практиката все още е такава , въпреки надеждата ни, че има развитие в тази посока. Като че ли единствен остава вариантът да ползвате услугите на адвокат. Като последен опит бихте могли да се насочите към неправителствена организация, която защитава правата на потребителите. Нямаме наблюдения за успехите им в тази посока, но това не означава, че не може да се обърнете към тях. Неведнъж е коментирано във форума начините за защита при казуси с ипотечни кредити и досега освен лична защита с адвокат, нищо друго не е било предложено. Жалкото е, че и на държавно ниво няма варианти, които да са удачни в това отношение.
Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Профил на потребителя
Виж благодарностите
hamel
Публикувано :
28 януари 2010 г. 13:03:00(UTC)
Здравейте.искам да разбера какво може да стане след като сам спрял обслужването по кредит и кредитни карти.от няколко месеца фирмата ми е в фалит и не мога да ги обслужвам.кредита е обезпечен с ипотека,а фирмата ми е гарант към него,но след този срив на жилищата,жилището не им стига и започнаха да искат да подписвам документи за разликата която остава,но колеги ме посъветваха да не подписвам нищо и да изчакам да видя какво ще стане,но започнаха да ми звънят по няколко пъти на ден да ме предупреждават да започна да плащам защото сумата на кредита расте с всеки ден от наказателната лихва.в един момент спрях връзка с тях и започнаха да притесняват родителите ми,искаха да им обезпечат с друго имущество разликата от сумата,но те отказаха,от там започна истинския тормоз,започнаха да заплашват че ще стане много лошо ако не изплатя кредита,бяха изпратили некви инспектори от банката при родителите ми да ме търсят за да им дам некъв отговор кога и как ще го изплатя,но тогава мен ме нямаше в града,тогава също бяха отправяли заплахи да не се крия защото имат хора които могат да ме открият, и че не е препоръчително да се стига до там. от там ме обзе страх и се наложи да се покрия докато не се успокоят нещата,но това не спря продължиха да притесняват родителите ми и да им казват да се появя защото ще ме завлекат увит в чувал,и още какви ли не заплахи,от там родителите ми се стресираха още повече спряха да вдигат телефоните на всеки.така се крия вече доста време,но това не може да продължава цял живот,и аз не съм виновен че фалирах,не сам го искал,имах хубав живот,не съм единствен в момента масово фалират фирми,незнам вече какво да правя не се издържа така,грешката ми е че не съм записвал всеки разговор в които отправят всевъзможни заплахи,но кой би предполагал че това може да се случи с банка,на къде отиваме с тази държава.какво да правя от тук на татък...............................
Профил на потребителя
Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
(14)
11 Страници
«
<
8
9
10