• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Застраховка "Гражданска отговорност"  »  Обезщетение при пожар на тежкотоварен автомобил.
Обезщетение при пожар на тежкотоварен автомобил.
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Добромир  
#1 Публикувано : 19 септември 2020 г. 8:26:46(UTC)
Добромир

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 19.9.2020 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria

РЕКЛАМА
Здравейте. Шофьор съм на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона.Преди седмица при пътуване към разтоварен адрес в Гърция,камиона изведнъж се запалва в движение.Веднага предприех действия по обезопасяване на движението,като се опитах да изведа камиона на безопасно място за другите участници в движението.В момента бях в тунела,като се опитах да изкарам камиона поне извън него.Точно на изхода на тунела обаче огънят се разгоря яростно и камиона спря.В този момент грабнах каквото беше пред мен,в случая лична карта,талоните на влекача и ремъркето,хвърлих една раница от вратата и скочих през пламъците на земята.Отдалечих се доколкото можах,при положение че при падането съм си натрошил костите на петите и на двата крака.Всичко се случва за около 10-15 секунди.В този момент на отдалечаването ми камионът се чуваше как му падаха стъклата от топлината,както и му гръмнаха двете предни гуми.Камионът притежава валидна Гражданска отговорност,както и Каско застраховка.Въпросът ми е лично аз като шофьор имам ли право да предявя претенции към Гражданска отговорност с претенции за здравословни проблеми,понеже в момента съм със два счупени крака,на които им предстои операция на стойност над 3000 лв,понеже е необходимо поставянето на импланти,както и имам изгаряния по едната ръка и единия крак.Очакваме протокола за пожара от гръцката полиция и пожарна,които документи,както и разходите по лечението ми могат да се приложат към евентуално дело срещу Застрахователната компания.Освен това тези операции ме лишават от трудовоспособност и всякакви доходи(изключвайки болничния) в продължение на минимум 3-4 месеца.Надявам се че разбрахте ситуацията и казуса в случая.Имам ли право да заведа искане срещу Застрахователната компания за компенсация на причинените ми травми,разходи покрай лечението и бъдещи финансови проблеми произтекли от този инцидент?Благодаря. Благодаря ви.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 23 септември 2020 г. 21:29:53(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered
Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Здравейте Добромир, Аз все пиша кофти отговори, но какво да се прави. Застраховка гражданска отговорност покрива отговорността на водача към всяко увредено трето лице. Това е всеки субект, различен от водача на превозното средство. Или казано с други думи- всеки, извън отговорния за причинените вреди. Покритието по полицата не може да бъде ограничено дори ако третото лице знае или е длъжно да знае, че водачът на моторното превозно средство е бил в пияно състояние или под въздействието на друго упойващо вещество по време на пътнотранспортното произшествие. Без да твърдя, че познавам всички видове граждански застраховки на всички застрахователни компании в България, ако е класическа гражданска отговорност, Вие не можете да предявите претенция по същата, защото Вие сте водача. Ако имаше човек до Вас, той можеше да предяви претенция за щета. За да се плати Вашата щета, трябва да имате друг вид застраховка, може би Трудово злополука от работодателя или обикновена застраховка живот с включени клаузи за "Злополука" и Злополука от ПТП" Няма да ви хареса отговора, но мисля че е това положението. Можете да се консултирате с адвокат, специализиращ застрахователно право. Може би там ще имате някакъв задоволителен отговор. Хубава вечер.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Застраховка "Гражданска отговорност"  »  Обезщетение при пожар на тежкотоварен автомобил.
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум