• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Бързи кредити - имат ли давност
Бързи кредити - имат ли давност
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
iwinka180896  
#1 Публикувано : 08 април 2020 г. 19:47:53(UTC)
iwinka180896

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 8.4.2020 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria

РЕКЛАМА
Здравейте, 2016 година съм теглила от кредисимо,вирус,кешкредит,профикредит вземах от едната институция за да погася на другата ,плащала съм по малко от половината от вноските по договора. И спрях да ги плащам,защото нямах възможност и така до ден днешен незнам какво се случва. Общата изтеглена сума е около 3000 лв. Също така и от теленор ме осъдиха за неплатени сметки,но и там незнам какво се е случило защото не отидох да си взема призовката.. там сумата е около 800 лв ,имах писмо в пощенската кутия, че са ме препродали на еос матрикс еоод , и имаше телефон за връзка но аз не съм звъняла и реално незнам какво се случва. ИНТЕРЕСУВА МЕ , ДАЛИ ТЕЗИ БЪРЗИ КРЕДИТИ ИМАТ ДАВНОСТ ? ЗАЩОТО БЯХ РАЗБРАЛА ,ЧЕ СЛЕД КАТО МИНЕ ПЕТАТА ГОДИНА ОТ КРЕДИТА СЕ ПОДАВА ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП ,ЧЕ Е МИНАЛ ДАВНОСТ. ВСИЧКИ КРЕДИТИ СА БЪРЗИ . ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА, АКО МЕ ПОСЪВЕТВАТЕ КАК ДА ПОСТЪПЯ В ТОЗИ СЛУЧАЙ! Също така по лична карта се водя на стария ни адрес и не съм го сменяла с този на който съм в момента. И в двата случая съм на адреса на родителите ми , но мисля че нямат право на запор от тяхното имущество .БЛАГОДАРЯ!!!

Редактирано от потребител 08 април 2020 г. 20:09:49(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 09 април 2020 г. 17:28:27(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет, iwinka180896, На Вашия въпрос ще отговоря, че Ви е нужен адвокат. Но и той може би няма да има яснота, защото Вие нямате представа какво се случва с Вашите задължения. С уговорката, че не съм юридическо лице, ще се опитам да изясня ситуацията. Тук става дума за погасителна давност. Вие имате необслужени кредити, дължите пари към мобилен оператор и сте дори осъдени и Вашето задължение е продадено на колекторска филма. Разчитате на 5-годишния давностет срок. Понеже нянам информация какво се е случвало ще правя предположения. Първо от 2015 до сега не са минали 5 години и затова не е възможно Вашите задължения да са с изтекла погасителна давност. Погасителната давност започва да тече от времето, когато настъпи падежа на задължението Ви, но Вие поради някаква причина не обслужите кредита си. В този случай банката или кредитната компания трябва да предприеме срещу Вас законосъобразни действия, за да си съберете дължимото. Времето, в което банката или кредитната институция трябва да предприеме тези мерки се нарича погасителна давност. Ако такива действия не бъдат предприети срещу вас в срок от 5 години, то кредиторът губи правото си да си събере дължимото. Това не означава, че вие не сте длъжник или че кредитът ви е опростен. Вие си оставате длъжник, просто кредиторите губят правата си. Истината е, че макар и да имате такива права, вероятността да изтече погасителната давност е изключително минимална, тъй като и банките, и кредитните компании се възползват от правото си да си съберат взиманията по всички установени от закона начини. Питате как да постъпите в такъв момент? Не Ви познавам за да давам съвет. Лично аз не виждам изход от ситуацията освен да си изплатите задълженията си и да останете на светло. Другият вариант е да чакате някога в България да бъде приет Законът за частния фалит, а дотогава трябва да се прикривате от колекторските фирми и ЧСИ. Обикновено моите отговори не се харесват на хората търсещи съвети тук, но не съм склонен да ги заблуждавам. Предпочитам да им казвам истината.

Редактирано от потребител 10 април 2020 г. 17:12:18(UTC)  | Причина: правописна грешка

Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
deathtouserers  
#3 Публикувано : 28 септември 2020 г. 17:58:22(UTC)
deathtouserers

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 10.9.2017 г.(UTC)
Публикации: 72
Bulgaria

ако можеш - емигрираш. много хора вземат и с тея пари тръгват за чужбина. лихварите дори не ги осъждат, нищо че могат.

Редактирано от модератор 21 октомври 2020 г. 15:49:09(UTC)  | Причина: Нарушаване на Правилата за ползване на форума - Раздел І. , т.3

За проспериращ и протектиран лихварски бизнес заповядайте в България.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Бързи кредити - имат ли давност
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум