• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Предсрочно изискуем ипотечен кредит
Предсрочно изискуем ипотечен кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Smile  
#1 Публикувано : 09 октомври 2019 г. 13:12:56(UTC)
Smile

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 9.10.2019 г.(UTC)
Публикации: 3
Bulgaria
Място: София

РЕКЛАМА
Здравейте! Казуса ми е следният :през 2015г станах кредитополучател на ипотечен кредит. Ипотекиран е наследствен имот на свекървата на сестра ми. Уговорката ни беше аз да изтегля кредита, те го усвоиха и погасяваха вноските, като една от целите беше зет ми да погаси задължения към други банки и когато отново е с чисто кредитно досие да прехвърлим кредита на негово име. Към имота имаше интерес от адвокатски дружество, защото се намира на топ локация и в близост до съдилища и нотариати и след ремонт трябваше да бъде отдаден под наем и със сумата да се погасяват месечната вноска по ипотеката. Нищо от това не се случи. Аз в последните години живея в друг град, нямам никакви документи за кредита и единствената информация съм получавала от банката, когато е имало забавяне на вноска и е наближава падеж за следващата. Неглижирах цялата ситуация и се довери, за да дойде момента, в който съм осъдена от ЧСИ и тече двуседмичен срок за доброволно изпълнение и получих съобщение за запор при работодателя си. Зет ми продължава да твърди, че е правил вноски, но аз проверих, че такова са правени през октомври 2018г. Вече имам запорирана банкова сметка,следва работодателя ми да отговори на искането за запор на заплатата. От клона на ДСК, където е изтеглен кредита ме уведомиха,че след 3-месечно просрочие автоматично минава към тяхната дъщерна фирма за вземания ОТП факторинг. Разбирам ,че те нееднократно са се свързвали със зет ми, класифициран като:обслужващ кредита при тях.Но със мен като кредитополучател и длъжник са опитали само веднъж.В началото твърдяха ,че нямали мой номер, което е странно ,но не можаха да обяснат защо.В последствие в края на разговора се оказа ,че са направили опит да ме потърсят само веднъж и са продължили кореспонденция със зет ми ,който никъде не фигурира в документите . Съветват ме да се споразумея с ОТП, за да спра ЧСИ - публичната продажба и вдигането запор. Какво ще стане с изпълнителните дело, таксите по него? Имота е под възбрана. Какво ще ме посъветвате в случая, кое е най - удачното? Ако имах информация от ОТП, че кредита е станал предсрочно изискуем/което се случва след 90дни просрочие / нямаше да позволя тази ситуация. А са минали до 290 дни за да се стартира процедурата при ЧСИ,без аз да знам нищо. Моля и имам голяма нужда от съвет...

Редактирано от модератор 09 октомври 2019 г. 13:50:52(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 09 октомври 2019 г. 21:10:22(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет Smile, Вашият казус не е за този форум. Който и да Ви отговори тук, според мен на Вас ви трябва квалифицирана помощ от адвокат, вещ по въпросите на Банковите кредити. Случаят е специфичен и отвсякъде е за адвокат.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#3 Публикувано : 10 октомври 2019 г. 6:37:45(UTC)
goblenka

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 16.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 280
Място: България

Благодарност: 3 пъти
Имаш 24 благодарности (сърца) за 20 публикация (и)
Нещата не са чак толкова сложни за обяснение. Вие сте обезпечили свой дълг към банката с имот и е трябвало да следите как се плаща. Зет Ви дължи на вас, а не на банката. Така че... Не разбирам защо банката е търсила предимно него, а Вас само веднъж. Правилно са запорирали вашата сметка, а не неговата. Отнемането на имота е крайна мярка, но тъй като с него е обезпечен дълга е под възбрана. Не може да го продавате. Може да живеете в него. Няма съд, който да насочи претенциите за дълга към зет Ви, щом никъде не му пише името и никъде не се е подписвал. Но, колегата е прав. Трябва Ви специализирана помощ. Моят съвет, произтичащ от практика е: Споразумявате се с кредитора, или дъщерната фирма и след погасяване предявявате иск към зет си. Бихте могла и сега, ако имате някакви документи, доказващи, че той е усвоил парите. Но, това е веригата. Вие дължите на банката, а зет Ви - на Вас. Поздрави и дано излезете успешно от тази каша!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#4 Публикувано : 10 октомври 2019 г. 6:41:15(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Smile
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Smile  
#5 Публикувано : 10 октомври 2019 г. 9:55:19(UTC)
Smile

Bulgaria

Благодаря за съветите! Да ,не контролирах връщането на кредита, но никога не съм си и помисляла ,че просто ще спре да изплаща без да говори с мен ,предвид това , че е на мое име. И от дъщерната фирма на банката защо ще звънят на него като лице обслужващо кредита ,тъй като имало негов телефон в системата , а мой нямало при условие ,че фигурирам навсякъде в документите. Нямам възможност да покрия кредита,със запор няма как да събират прилична сума, нямам движимо или недвижимо имущество. Аз тепърва научавам какво се случвало ,събирам информация и съвети как да постъпя
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
goblenka  
#6 Публикувано : 10 октомври 2019 г. 17:57:52(UTC)
goblenka

Точно за това Ви трябва адвокат.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#7 Публикувано : 12 октомври 2019 г. 16:20:38(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Аз Ви дадох съвет за адвокат, защото Вашият случай е очевиден. Подведени сте от роднини и това често се случва. Но за банката Вие сте кредитополучател и носите цялата матгериална отговорност. Но при Вас има и още нещо, което може да накара Вашите роднини да вземат решение, което да Ви облекчи. Обезпечението е имот на Свекървата на сестра Ви, т.е. на майката на мъжа, който доколкото разбирам, че Ви е подвел. Ако не плащате вноскте на ЧСИ, имотът ще стане рано или късно собственост на Банката. Това трябва да ги мотивира да се задействат. Ако това, което казвате е истина, смятам, че можете да го направите и да принудите роднините, под страх от загуба на имущество да се напънат някак. Говорете с адвокат и вижте какъв съвет ще Ви даде. Хубава вечер.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Smile  
#8 Публикувано : 16 октомври 2019 г. 8:13:36(UTC)
Smile

Bulgaria

Благодаря за отделеното време и съветите. Семейството на сестра ми иска да се отърве от имота, всъщност мисля, че те просто са спрели да плащат, за да се стигне до тук. Да се вземе имота и да се приключи със заема, без да са се информирали, че това не става така. Проблем е, че ако имота не се продаде бързо, аз ще продължавам да имам запор, лихвите ще се трупат, а споразумение с ЧСИ за рсзсеочено плащане, ЧСИ не предвижда
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#9 Публикувано : 16 октомври 2019 г. 10:40:00(UTC)
goblenka

Как така не предвижда! По закон има такава опция, която се съмнявам да е по силите Ви. Правите вноска 30% от дълга и останалито се разсрочва. Така се стопира оскъпяването. А, имотът защо не се продаде междувременно?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#10 Публикувано : 17 октомври 2019 г. 18:37:26(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Оригинално публикувано от: Smile Отиди до цитираната публикация
Благодаря за отделеното време и съветите. Семейството на сестра ми иска да се отърве от имота, всъщност мисля, че те просто са спрели да плащат, за да се стигне до тук. Да се вземе имота и да се приключи със заема, без да са се информирали, че това не става така. Проблем е, че ако имота не се продаде бързо, аз ще продължавам да имам запор, лихвите ще се трупат, а споразумение с ЧСИ за рсзсеочено плащане, ЧСИ не предвижда
Отново Ви приканвам да ползвате специализирана услуга на адвокат. Знам, че е разход, но случаят е за такъв експерт.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Подобни теми
Предсрочно изискуем ипотечен кредит (Ипотечен кредит / Жилищен кредит)
от dansl 17.6.2019 г. 10:37:03(UTC)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Предсрочно изискуем ипотечен кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум