• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Частично предсрочно погасяване на потребителски кредит
Частично предсрочно погасяване на потребителски кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
reducer  
#1 Публикувано : 13 май 2019 г. 22:43:53(UTC)
reducer

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 13.5.2019 г.(UTC)
Публикации: 3
Bulgaria
Място: Sofia

РЕКЛАМА
Здравейте, Погасявал съм частично предсрочно потребителски кредит и винаги съм имал избор дали да ми намалят месечната вноска или срока на кредита. Оказва се, че при една от банките не е така и ако искам да намаля срока на договора и да запазя месечната вноска дължа такса от 50 лв. за предоговаряне или автоматично ще ми бъде намалена месечната вноска, а срока ще се запази. Тъй като не го намирам в общите условия на банката и в договора за кредит, как мога да избегна наказателната такса и да намаля срока на кредита? Имам странното усещане, че кредитните инспектори по клоновете на банката са "инструктирани" да не дават информация и да предоставят документи само за предоговаряне. Благодаря предварително!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Ива Ангелова  
#2 Публикувано : 14 май 2019 г. 23:03:26(UTC)
Ива Ангелова

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Здравейте, Търсете тази такса не в общите условия, а в Тарифа на банката. Мисля, че се сещам коя банка има такава такса. Ако е тя - вижте на стр. 31 от тарифата : XIV.КРЕДИТНИ СДЕЛКИ B Потребителски кредит с/без поръчител(и) 4. Такса за последваща промяна в първоначално дефинираните параметри по потребителския кредит съгласно първоначалното одобрение - 50 лв. Поздрави,
Ива Ангелова Финансов и Кредитен консултант Моб.тел. : 087 957 9587 e: iva@creditland.bg http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
reducer  
#3 Публикувано : 15 май 2019 г. 8:11:19(UTC)
reducer

Bulgaria

Здравейте, благодаря за отговора и се извинявам за дългия ферман, но ми трябва съвет. Въпросната банка сигурно си е "вързала гащите" , въпреки че това май противоречи на законите свързани с кредитите и най-вече на морала. Имам 2та варианта на погасителен план пред себе си и проследявам лихвата /единят е ако платя наказтелната такса, а втория ако не направя нищо и банката автоматично преизчисли вноската/. От 1вия месец /започва с няколко стотинки разлика, през 10тата вноска /7,20 лв. разлика в платената лихва/ до 20тата вноска - 16 лв. разлика. За да се получи еквивалента на тези 50 лв. трябва да минат 11 месеца/вноски. През това време мога да довнасям остатъка от първоначалната сума+нещо поспестено. Всичките допълнителни вноски би трябвало да погасяват само главницата. Пример: кредит 500 лв. след частично предсрочно банката ми остава срока /без да ми иска мнението/ и вноската става 300 лв. на месец. Срокът се запазва. Всеки месец довнасям остатъка- 200 лв., с които директно удрям главницата, като има опция ако имам възможност да довнасям. Какво печеля? Ами през тези 11 месеца ако имам възможност отново да погася предсрочно няма да изпадна пак в същата ситуация. Канкретния въпрос е - мога ли всеки месец да си внасям стотинките в дадената банка или има минимална сума по закон?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#4 Публикувано : 17 май 2019 г. 18:31:42(UTC)
Николай Устамитев

Публикации: 487
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет reducer; И аз да допълня моята колежка Ива Ангелова. Когато предсрочно погасявате кредита си, но частично, всъщност не можетех да твърдите, че банката не Ви е искала мнението.Smile Вие трябва да сте я уведомили, че сумата която постъпва в разплащателната сметка обслужваща кредита Ви, е за предсрочно погасяване. В противен случай само ще сте захранили сметката си и банката няма да направи нещо. Но в този случай след уведомяването, банката е задължена да Ви предостави нов погасителен план със същия срок. Т.е. ще намали вноската, защото главницата (остатъчната) ще е станала по-малка. Разбрали сте вече, че имате и друга опция - да платите 50.00 лв и тогава банката ще направи това, което искате, а именно да намалите срока по кредита, а да запазите вноската същата. Има и междинен вариант - да намалите вноската и да намалите и срока. Но понеже пак се "пипа" срока на кредита, отново ще дължите тези 50.00 лв. Относно с каква сума може да се прави частично предсрочно погасяване, това зависи от това дали сте склонен всеки месец да захранвате Вашата сметка с допълнителни средства и да уведомявате банката с каква сума искате да погасите главницата. Ако не пипате срока, след всяко такова действие, ще Ви издават нов погасителен план безплатно. Ако пипнете срока - 50.00 лв. И накрая за финал - нали не смятате, че всяко законно положение е морално. Цинично е, но е така. Май не завълших много положително като за петък вечер, но Ви желая хубав weekend. Smile И успех!Smile
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
reducer  
#5 Публикувано : 20 май 2019 г. 14:12:46(UTC)
reducer

Bulgaria

Уважаеми г-н Устамитев, нали серизоно не смятате, че просто съм прехвърлил средства без да се допитам до кредитния консултант на банката? A дали кредитните консултанти по места са чували за частично предсрочно погасяване и как се процедира? Въпросите са риторични. Отговорът се крие в условията на съответната банка. Ще ви кажа някои неща, които предполагам знаете, но ще са интересни за аудиторията. Първо, можете да погасявате само ако прехвърляте средства от разплащателната си сметка, но не и да внесете на каса или да преведете от друга сметка. Второ, следното Ваше трърдение не е точно: "В противен случай само ще сте захранили сметката си и банката няма да направи нещо"- Банката автоматрично прави нов погасителен план на всеки 6 месеца. Трето, скоро ще има промени при съответната банка, заради такива досадници като мен :) Хареса ми играта с думите законно и морално - явно за повечето други банки законнтото и моралното върят ръка за ръка.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Николай Устамитев  
#6 Публикувано : 20 май 2019 г. 15:15:37(UTC)
Николай Устамитев

Публикации: 487
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет reducer, Не съм искал да обидя никого за нивото на финансова култура. Не знам какво е нивото на пишещите тук и затова подхождам еднакво към всички, доколкото мога. Ако сте усетили такова нещо искрено се извинявам. Не съм търсил такъв ефект, а се стремя да съм полезен. Може би не винаги се получава.Smile А банката прави погасителен план на 6 месеца, защото според договорите за кредит в общия случая, на 6 месеца (някои на три) се променя референтния лихвен процент. Хубава вечер и успешна седмица.Smile
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Частично предсрочно погасяване на потребителски кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум