• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Кредитна история / ЦКР  »  Тълкуване на справка относно ЦКР
Тълкуване на справка относно ЦКР
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
glue8777665566  
#1 Публикувано : 09 май 2019 г. 23:06:31(UTC)
glue8777665566

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 9.5.2019 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria
Място: София

РЕКЛАМА
Здравейте, извинявам се предварително, ако има подобна тема. Преди години имах "бърз" кредит, който бях просрочил доста време. Преди около година и половина платих задълженията си към съответната фирма. Понеже имам намерение да кандидатствам за ипотечен кредит си извадих справка от БНБ за кредитна история, която обаче не знам как да разтълкувам, затова моля за помощ. P.S. Преди около 6 месеца ми беше отказано искане за кредитна карта, от банката в която си получавам заплатата. Прикачвам цялата справка:
    [1]Стр.1
    [2]Стр.2
    [3]Стр.3
    [4]Стр.4
Въпросите ми са както следва:
    [1]Вижда се че имам просрочен кредит, за който фирмата е подавала информация към ЦКР всеки месец, до месеца, в който съм погасил задълженията, но няма никаква подадена информация за погасяването ? Трябва ли да има такава?
    [2]Какво означава "Кредитополучател, упражняващ свободна професия или занаятчийска дейност" ? И какво означава съотвено статуса "Няма информация в ЦКР за: ......."
    [3]Може ли да се изчисти предсрочно (преди изтичането на 5 години) графата "Просрочия по активни и погасени кредити", при положение че съм заплатил дължимите суми?
    [4]Имат ли банковите институции достъп до "Просрочия по активни и погасени кредити" и съответно това ли е причината да ми бъде отказана кредитна карта с лимит 9 пъти по-нисък от нетната ми заплата? Ако да какво мога, ако въобще мога, да сторя ?
Благодаря предварително!

Редактирано от потребител 09 май 2019 г. 23:15:07(UTC)  | Причина: Форматиране

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Ива Ангелова  
#2 Публикувано : 14 май 2019 г. 23:34:09(UTC)
Ива Ангелова

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered
Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Въпросите ми са както следва: [1]Вижда се че имам просрочен кредит, за който фирмата е подавала информация към ЦКР всеки месец, до месеца, в който съм погасил задълженията, но няма никаква подадена информация за погасяването ? Трябва ли да има такава? -Има информация за погасяването - в колонка Активност е отбелязано "Не", което значи, че кредитът е неактивен, което значи, че е погасен. [2]Какво означава "Кредитополучател, упражняващ свободна професия или занаятчийска дейност" ? Означава, че имате регистрация като лице, упражняващо свободна професия с идентификатор ЕГН-то ви. И какво означава съотвено статуса "Няма информация в ЦКР за: ......." Тук сте скрили полето и не мога да кажа. [3]Може ли да се изчисти предсрочно (преди изтичането на 5 години) графата "Просрочия по активни и погасени кредити", при положение че съм заплатил дължимите суми? Не, тази информация се пази точно 5 години. [4][i]Имат ли банковите институции достъп до "Просрочия по активни и погасени кредити" и съответно това ли е причината да ми бъде отказана кредитна карта с лимит 9 пъти по-нисък от нетната ми заплата?Да, банковите институции имат достъп до Централен Кредитен Регистър и тъй като кредитът ви е в статус "Загуба" - най-сериозното просрочие- над 180 дни, почти сигурно е че това е причината за отказа. Ако да какво мога, ако въобще мога, да сторя ? Обърнете се към кредитен консултант : https://www.creditland.bg/konsultanti.php

Редактирано от потребител 14 май 2019 г. 23:45:40(UTC)  | Причина: Не е посочена

Ива Ангелова Финансов и Кредитен консултант Моб.тел. : 087 957 9587 e: iva@creditland.bg http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Ива Ангелова за тази публикция.
Николай Устамитев на 17.5.2019 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Кредитна история / ЦКР  »  Тълкуване на справка относно ЦКР
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум