• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Закупен имот с ипотека без да знам - моля за съвет
Закупен имот с ипотека без да знам - моля за съвет
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
v.zhivkov  
#1 Публикувано : 24 април 2018 г. 8:51:39(UTC)
v.zhivkov

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 24.4.2018 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria
Място: София

РЕКЛАМА
Здравейте. Моля за помощ!!

Ситуацията е следната - преди точно година закупих апартамент и паркомясто в гр. София от физическо лице собственик. След първоначалната обичайна проверка всичко изглеждаше ОК. В последствие при по-детайлното проучване се оказа, че върху цялата сграда има запор, наложен от банка Пиреос заради задължения на фалиралия строител. Въпреки, че в сградата вече има много собственици на имоти и т.н

Последва ходене по мъките за "частично сваляне на възбраната", касаеща моя имот, така че да може да мине сделката и моята банка да ми отпусне кредит. В крайна сметка, уж всичко се нареди, сделката мина пред нотариус с участието на адвокати и моята банка, като ЧСИ Милен Бъзински бе уведомено за сделката.

1 година по-късно получих Уведомление от същото това ЧСИ, че иска да описва паркомястото, за да го пусне за продан. Оказа се, че в цялата бумащина документи сме пропуснали да изискаме частично заличаване на ипотеката касаеща паркомястото.

т.е в момента се получава ситуация, при която аз съм собственик на това паркомясто, то е ипотекирано към моята банка, но в същото време върху него има ипотека и към банка Пиреос, касаещо задълженията на строителя. ЧСИ Милен Бъзински, който обслужва Пиреос иска да го пусне за продан.

Ясно е, че и аз имам вина, но исках да попитам за съвет и тук - какво бих могъл да предприема, т.к от една страна съм излъган от предишния собственик, нотариуса е изповядал сделка с невярна информация, банка Пиреос и ЧСИ също не са ме уведомили за тази ипотека, въпреки че знаеха за сделката. Моята банка също има вина, че не ме е уведомила за наличната ипотека, т.к също прави проверки.

Благодаря предварително.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
goblenka  
#2 Публикувано : 25 април 2018 г. 8:12:37(UTC)
goblenka

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 16.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 280
Място: България

Благодарност: 3 пъти
Имаш 24 благодарности (сърца) за 20 публикация (и)
Имам нещо подобно, но не с ипотека, а с подвеждане. Скрита информация. Отидох в един мобилен оператор да ми заменят обикновенна карта с мини карта, или да ми я изрежат. Поискаха ми лична карта. Толкова съм свикнала с това, че не се зачудих защо. Нали телефоните са мои и само ми трябваше начин да преместя картата в новия, модерен телефон. Преместиха я и като се започна... Имате ли интернет за този телефон? А домашен? Каква телевизия гледате? На колко приемника? Колко плащате? Ние можем да ви предложим за цената на вашата телевизия телевизия и интернет за телефона.... Подлъгах се. Започнахме преговори за телевизия и интернет! От една карта за телефон! Казвам: искам стандартрен пакет / имала съм трима доставчици на тази услуга и пакетите са почти еднакви/, в тях да има Диеми, Виасати, Национал географици, Дискавърита, Травели... Много държа на един АХН, но ги искам всичките, фоксовете... ОК!, но трябва да минем на малко по-скъп пакет! Добре! 2 лева не са проблем. После, поне десет листа за подпис! Подпишете тук, тук, тук.... Дойде техникът, монтира всичко, пуснаха сигнал и... Изненада! От 80 канала има 1 Национал, едно Дискавъри, един Травел, един Виасат, няма ТВ 1000, но пък има Алджазира! Един куп спортни и кулинарни канали! Само 2 диеми! И то, не които ми трябват! Където и да чукна: :Нямате абонамент!" Тук там има нещо! Отивам и искам промяна. Не можело! Пакетът бил промоционален и не можело да ми добавят исканите канали, а да закупя нов пакет! На двойна цена! А срокът е 2 години! Служителката се обади на шефовете си. те щели да ми се обадят. Вече трети ден - нищо. Вероятно гонят изтичане срока за рекламация! Да!Забравих! Прегледах си договора, да видя какво още не знам. Там се мъдрят данните ми от старият адрес и стара лична карта! Старо населено място! зачудих се от къдесасе взели? Нали дадох актуалната карта? После се сетих, че по онова време, шпреди 15 години имах техен телефон. Това ме вбеси, но... Та.... Като не сме догледали, ще пием студена вода! Аз по-малко, Вие - мног! За жалост!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Mejuf  
#3 Публикувано : 25 април 2018 г. 22:16:19(UTC)
Mejuf

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 25.4.2018 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria

Отговарям бързо, не знам дали ще е кратко.
Отивам във В-ком да си платя сметката, посреща ме едно усмихнато момиче- Боряна и ми проверява данните в компютъра.
- Ееее, ама Вие сте най- коректния ни клиент, за Вас имаме една оферта. Ще Ви подарим таблет.
Еми, щом ще ми го подарявате добре, ама да няма някакви уловки?
- Няма , разбира се. Само го купувате за 1 лв.
Викам си -Добре!!!
Започваме: Дайте си пак личната карта. Ама знаете ли май най- добре ще е да преподпишем един от договорите Ви ./ питам се за кого най- добре за мен или за тях/ Викам си хайде ще избера такъв който изтича скоро. Започваме преподписването. Хубаво ще е да го включим в комбинирай и спести та да Ви е по-добър тарифния план. За чий Х.й да ми е по- добър тарифния план си мисля сега като уж щяха да ми подарят таблет за 1 лв. Добре, вече сме започнали, хайде от мен да мине. Искам нов носител на сим картата за новия таблет и го поставям вътре. Междудругото тази карта която я поставям в таблета я ползва моята жена и при положение , че взимам нова нейната ще се спре.Всичко това става вечерта в 18,45. Всичко е готово подписал съм и вече съм вкъщи. Гледам жена ми си цъка нещо на нейния таблет. Питам я има ли интернет и тя казва- ДА, защо. Еми казвам защото смених картата и вероятно ще ти го спрат. Да ама не. По едно време преглеждам договора и виждам, че тая патка ми е сложила абонамент за нов интернет за който не сме говорили и го вързала с един от мойте номера. Обаждам се на 123 и питам какво да правя. Те ми отговарят да отида на другия ден и да се разбера със този който го е пуснал. Отивам и въпросната служителка ми отговаря , че така го е пуснала, защото иначе нямало да мога да взема таблета. Този същия таблет за който не съм нарочно ходил и който не съм искал. Е , нали бях най- коректния клиент, нали уж ми беше подарък???????? Викам, разтрогвай тоя договор, тая карта не ми трябва. Не бе господине, то ние Ви спираме друга карта с интернет за сметка на новата. Питам коя карта ще ми спрете, и тя ми казва. Съгласявам се. Питам кога- на края на месеца. Да ама не. И след края на месеца си продължават да работят всички карти.Междувременно това момиче го уволниха. Писах жалба- отговор: да си си чел договора. Еми ще си плащам за подаръка 24 мес. по 23 лв за нов интернет.
Накратко: 1. Плащайте си сметките в изи или фаст пей- никой няма да Ви предлага каквото и да било
2. може да платите и на кеш терминал- същото е
3.когато подписвате каквато и да е промяна в договора или нов договор искайте той да влезе в сила след 3 дни, в които ще можете да се откажете от него ако размислите. Не искайте да пише да влезе в сила НЕЗАБАВНО , защото тогава няма връщане назад.
4.Имайте впредвид , че ако си вземете например нещо на изплащане с промоционална цена например за 100 лв, а пък реално струва 1000 лв и искате да се откажете преди изтичане на срока на договора, то заедно с трите месечни такси които дължите неустойка ще трябва да си платите и пълната цена на устройството- 1000 лв.
5. За по- голяма сигурност когато правите някакви промени на договора, звънете на 123 и ги питайте какво е въведено. На мен въпросната госпожица 2 пъти ми дава документи уж , че ми се спира картата а в централната система всичко трие и там няма нищо такова.
6. Ако се случи на някой от Вас такова нещо- направо пестник в грозната мутра и шут в г8за и тогава говорете, съжалявам , че не и набих канчето.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Закупен имот с ипотека без да знам - моля за съвет
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум