• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Дълг към мобилен оператор.. Отказ за кредит?
Дълг към мобилен оператор.. Отказ за кредит?
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
inikolovv  
#1 Публикувано : 18 декември 2016 г. 4:00:10(UTC)
inikolovv

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 30.11.2016 г.(UTC)
Публикации: 4
Bulgaria
Място: Sofia

РЕКЛАМА
Здравейте, след няколко неуспешни опита за кредит допуснах, че може би се и гледат и задължения към мобилен оператор (обратното ми беше казано от човек в тези свери). Та така имам просрочена сметка към теленор от 07.15 на стойност 120лв която поради редица обстоятелствата не беше платена и дълга стана 2300лв.След като разбрах се свързах с оператор и казах, че ще внасям. Но миналия месец са ме пуснали на агенцията за събиране на дългове и въпроса ми е при кандидатстване за кредит това гледа ли се, че имам доста просрочено плащане но пък внасям. Лицето от агенцията ми каза, че поради това задължение вече съм воден за длъжник и нямало да ми отпуснат кредит. Ако е така имам ли шанс от някоя банка най добре уни защото там ми се превежда заплатата за рефинанс или нещо колкото да закрия този дълг и да си внасям към банката?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Ива Ангелова  
#2 Публикувано : 19 декември 2016 г. 15:09:33(UTC)
Ива Ангелова

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered
Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Здравейте,
За да разберете какви задължения и просрочия са вписани на Ваше име, най-добре си направете справка в ЦКР.
След като видите какво фигурира там , тогава може да се дискутира въпроса дали е възможно кредитиране от банка.

Справка от ЦКР можете да направите по следния начин :

Какъв е редът за получаване на справка от Централния кредитен регистър за кредитната задлъжнялост на физическо или юридическо лице?

По реда на чл. 21 и чл. 22 от Наредба № 22 от 16 юли 2009 г. за Централния кредитен регистър, (изменена и допълнена, ДВ. бр. № 31/20.04.2012 г.) всяко физическо или юридическо лице има право чрез писмено заявление да поиска от Българската народна банка (БНБ) информация относно кредитната си задлъжнялост, включително кои банки, финансови институции, платежни институции и дружества за електронни пари са подали информация в системата на регистъра. Централната банка предоставя исканата информация чрез справка от този регистър след заплащане на такса, съгласно „Тарифа за таксите на Централния кредитен регистър”. Таксата се заплаща на каса в БНБ или чрез банков превод по сметка на Българска народна банка:
IBAN: BG40BNBG9661 1000 0661 23
BIC: BNBGBGSD
Когато информацията се отнася за физическо лице, са необходими следните документи:
• заявление по образец, достъпно на интернет страницата на БНБ или в деловодството на БНБ. Заявлението се подава лично от лицето или от негов представител, упълномощен с изрично нотариално заверено пълномощно. Когато заявлението се подава по пощата, подписът на заявителя трябва да бъде нотариално заверен. Заверката на заявлението от нотариус извън територията на Република България, следва да бъде придружена с легализиран превод на български език;
• документ за самоличност за идентификация на лицето;
• в случай че заявлението се подава от трето лице, се прилага изрично нотариално заверено пълномощно, издадено да послужи пред Централния кредитен регистър (ЦКР);
• за чуждестранни физически лица се посочват лични данни съгласно документ за самоличност, включително единен граждански номер или личен номер на чуждестранно физическо лице;
• документ за платена такса.
Физическите лица могат да получат справката безплатно веднъж на 12 месеца. За всяка следваща справка се заплаща такса от 10 лева.
Когато физическото лице желае да получи справка за кредитна задлъжнялост в срок до 4 работни часа от подаване на заявлението лично в БНБ, заплаща такса в размер на 15 лв., съгласно „Тарифа за таксите на Централния кредитен регистър”, независимо дали вече е упражнило своето право на безплатна услуга.

Може ли заявлението за получаване на справка от ЦКР да се подаде по пощата?

Наредба № 22 за ЦКР регламентира, че всяко лице има право да получи информация от Централния кредитен регистър за кредитната си задлъжнялост, като подаде писмено заявление до БНБ.
Когато заявлението се подава по пощата, подписът на заявителя трябва да бъде нотариално заверен. Заявлението следва да бъде изпратено до БНБ на адрес: София 1000, пл. „Княз Александър I” № 1. Справката, съдържаща информация от ЦКР се изпраща по пощата с обратна разписка.
Когато в населеното място на заявителя няма нотариус, нотариалната заверка на заявлението се извършва от съдията по вписванията при районния съд или от кметът на населеното място, което не е общински център, а ако е общински център - кметът, заместник-кметът и секретарят на общината, удостоверяват датата и верността на подписите в заявлението.

Най-добре е да питате защо ви отказват кредит, за да знаете причината , а не да гадаете.

Можете да подпишете и споразумение за разсрочено плащане на задължението с фирмата, която го е откупила.
Ива Ангелова
Финансов и Кредитен консултант
Моб.тел. : 087 957 9587
e: iva@creditland.bg
http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Дълг към мобилен оператор.. Отказ за кредит?
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум