• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Осъдена от съдия изпълнител
Осъдена от съдия изпълнител
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Анкам2  
#1 Публикувано : 13 декември 2016 г. 0:16:44(UTC)
Анкам2

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 13.12.2016 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria
Място: Смолян

Искам да помоля за помощ!
Имах неплатен бърз кредит сега съм осъдена, от месец не работя, датата за заплащане на всички разноски е била 6 декември тази год. Какво трябва да предприема сумата е 2500лв не е малка но най вероятно ще продължи да расте... Моля за съвет... И за помощ от читателите....
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Ива Ангелова  
#2 Публикувано : 14 декември 2016 г. 0:36:37(UTC)
Ива Ангелова

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Здравейте,

Можете да се свържете със съдия изпълнителя и с фирмата, която ви е кредитирала и да поискате да подпишете споразумение за разсрочено плащане.

Съгласно чл.454, ал.1 от ГПК имате възможност като физическо лице да разсрочите задължението си както следва: еднократно да платите 30% от целия дълг и след това по 10% от задължението всеки месец до пълното му изплащане.

По време на тези плащания се спира принудителното изпълнение. Но ако не изпълните едно от тези плащания- производството по събиране на дълга продължава без да имате право на ново спиране.

Ива Ангелова
Финансов и Кредитен консултант
Моб.тел. : 087 957 9587
e: iva@creditland.bg
http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
ВИП-Г  
#3 Публикувано : 18 декември 2016 г. 7:24:45(UTC)
ВИП-Г

Присъединен : 18.12.2016 г.(UTC)
Публикации: 2
Bulgaria
Място: Бургас

РЕКЛАМА
Здравейте! Имам един изплатен запор на друго лице, на което бях станала поръчител. Какво трябва да правя от тук нататък,че да мога да си взема парите обратно, който аз съм изплатила със запора. Лицето, чиито запор изплащах няма нищо на свое име,няма и никакъв доход. Единственото което може да придобие след време е наследство.
Запорът изплатих през месец септември и нищо не съм предприела за да информирам лицето,че вече дължи пари на мен.Сумата,която то ми дължи е 3005,12 лева.
Какъв е давностният срок да предявя претенции,че лицето ми дължи пари? По какъв начин аз мога да си получа парите,като се има предвид, че това лице е мой брат и няма никакви доходи,а наследството ще е общо.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Десислава Николова  
#4 Публикувано : 19 декември 2016 г. 11:37:48(UTC)
Десислава Николова

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 22.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 52

Благодарност: 32 пъти
Имаш 11 благодарности (сърца) за 9 публикация (и)
Здравейте,

След като сте погасили изцяло задължението трябва да уведомите главния длъжник за това. Задължението за уведомяване произлиза от Чл. 143. от Закон за задълженията и договорите съгласно, който "Поръчителят, който е изпълнил задължението, може да иска от длъжника главницата, лихвите и разноските, които е направил, след като го е уведомил за предявения срещу него иск.". Това че в момента длъжника не разполага със средства да погаси задължението си към Вас не означава, че не трябва да предявявате иск, защото изчаквайки във времето има риск след това длъжникът да се позове на давностния срок и да оспори задължението. Разбираме сантименталния момент в случая, но от една страна, ако не предприемете нищо има риск да не Ви бъдат възстановени платените суми.

Вариант за Вас би могъл да е ако не отправяте иск към брат си, а да подпишете договор за заем, придружен със Запис на заповед. Това обаче трябва задължително да бъде направо с помощта на юрист, който ще оформи о документите. По този начин брат Ви ще се издължи, когато започне да получава доходи.

Поздрави,
Десислава Николова
Финансов анализатор

Е. desislava@moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
ВИП-Г  
#5 Публикувано : 20 декември 2016 г. 5:15:18(UTC)
ВИП-Г

Присъединен : 18.12.2016 г.(UTC)
Публикации: 2
Bulgaria
Място: Бургас

Благодаря много за компетентният отговор.Досега никой не беше ми се обосновавал така. Никой не ми е давал толкова хубав отговор.
Какъв е давностният срок за подаване на иск? Той не беше ли различен зависимост от сумата,която се дължи? Примерно за дължима сума от 3000,00 лева до три години трябва да се подаде иск,че тя е изплатена и се дължи от длъжника на поръчителя. Когато сме подали иск в този давностен срок, и той изтече, а сумата още не е изплатена може да се подаде нов иск, с който да се поднови отново срока за изплащане на задължението.
Ако мисля правилно в даденият от мен пример,насочете ме моля,къде и как се подава този иск!
Къде се подава иска при съдия изпълнителя ли или в Районен съд?
В какво се състои иска и какъв вид документ е (заявление ли е ли е ли нещо друго)?
Заплаща ли се някаква сума при подаване на иска?
Благодаря!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Десислава Николова  
#6 Публикувано : 20 декември 2016 г. 13:06:53(UTC)
Десислава Николова

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 22.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 52

Благодарност: 32 пъти
Имаш 11 благодарности (сърца) за 9 публикация (и)
Привет,

Тук вече навлизаме в специализирана материя, но ще се опитам да съм полезна доколкото мога. Съгласно ГПК изпълнителното производство се прекратява по силата на закона, в случай, че в продължение на две години взискателят (в случая Вие) не поиска от съдия-изпълнителя предприемането на изпълнителни действия.

"Съгласно чл. 433, ал. 1, т. 8 от ГПК изпълнителното производство се прекратява по силата на закона, в случай, че в продължение на две години взискателят не поиска от съдия-изпълнителя предприемането на изпълнителни действия." (Източник: Блогът на адвокат Ирина Константинова).

Доколкото ми е известно срокът не зависи от сумата на иска. Прави се предположение, че щом взискателят (Вие) в продължение на две години не е поискал извършването на изпълнителни действия, спрямо длъжника, същият не се интересува от развитието на изпълнителното производство. Доколкото ми е известно след като бъде прекратено производството, взискателят (Вие) получавате изпълнителен лист и може да подадете молба за образуване на ново изпълнително производство. Тук обаче трябва много да внимавате да не изтече предвидената в ЗЗД погасителна давност, защото ако това се случи длъжника може да оспори вземането, позовавайки се на нея.

При различните видове задължения давностния период, с изтичането на който правата на Кредитора се погасяват е различен. Моментът, от който започва да тече този срок, също е различен, като започва от 3 до 5 години. Давността не се предоставя служебно, тя трябва да бъде поискана от длъжника.

Надявам се, че във Ваша помощ ще се включат и други лица, които са адвокати, за да Ви окажат нужната професионална помощ.

Поздрави,

Редактирано от потребител 20 декември 2016 г. 13:22:29(UTC)  | Причина: Не е посочена

Десислава Николова
Финансов анализатор

Е. desislava@moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
mindcontrol  
#7 Публикувано : 27 декември 2016 г. 14:45:01(UTC)
mindcontrol

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 30.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 121
Място: България

Имаш 22 благодарности (сърца) за 21 публикация (и)
Здравейте,
навлязохме в 2 различни теми, на които ще се опитам да отговоря последователно.
Относно задължението за неизплатен "бърз кредит". В случай, че имате средства за погасяване на задължитение, то най-добре е да пуснете молба до съдебния изпълнител. Последният изпращам молба до взискателя за становище. Взискателят преценява дали го удовлетворява направеното от Вас предложение, но след като не работите е по-вероятно да се съгласи да разсрочите задължинието. Относно нормата на чл.454, ал.1 от ГПК не я приемайте винаги за решение. Тази норма има за цел да предотврати изнасяне на продан на движима вещ, тя не се прилага за всякакъв вид задължение! Чл. 454. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Съдебният изпълнител спира изпълнението, ако до предаването на движимата вещ в магазин или борса, съответно преди началото на явния търг с устно наддаване, а за публичната продан на имот - до деня, предхождащ деня на проданта, длъжникът - физическо лице, внесе 30 на сто от вземанията по предявените срещу него изпълнителни листове и се задължи писмено да внася на съдебния изпълнител всеки месец по 10 на сто от тях.

Това, че повечето ЧСИ/ДСИ го тълкуват разширително е друг въпрос, но има и някои които не се съгласяват. Затова предложете разсрочване на задължението си и гледайте да го спазвате.
Надявам се да Ви бях полезен!
Поздрави!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
mindcontrol  
#8 Публикувано : 27 декември 2016 г. 15:17:00(UTC)
mindcontrol

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 30.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 121
Място: България

Имаш 22 благодарности (сърца) за 21 публикация (и)
Здравейте,

сега пиша във връзка с въпроса за изплатен дълг от поръчител на главен длъжник.

Правилно г-жа/г-ца Десислава Николова Ви е ориентирала към нормата на чл. 143 от ЗЗД. Тя е свързана и с идеята в чл. 74 от ЗЗД- правен институт наречен суброгация. След като изпълнителните чужд дълг, Вие имате право да встъпите в правата на удовлетворения кредитор.
Хипотезите са няколко.

1/ Ако не е прекратено изпълнителното производство, можете да се конституирате на мястото на досегашния взискател. Нормата, която Ви дава това право е чл. 429,ал.1 от ГПК:
Субективни предели на изпълнителния лист

Чл. 429. (1) Наследниците и частните правоприемници на взискателя, както и поръчителят и солидарният съдлъжник, които са платили дълга, могат да искат изпълнение въз основа на издадения в полза на взискателя изпълнителен лист. Приемството, съответно плащането от поръчителя или съдлъжника, се установява с писмени доказателства.
Но имайте предвид, че някои съдебни изпълнители не се съгласяват на този вариант и могат да Ви откажат. Да обжалвате такъв отказ е безпредметно.
В такъв случай, следвайте съвета ми в т.2 от настоящия отговор.

2/ Ако е прекратено делото, пуснето молба съответния Частен/държавен съдебен изпълнител да Ви издаде удостоверение за изплатените от Вас суми. След като се снабдите с такова, пускате заявление по чл. 410 от ГПК, описвате подробно за какво става на въпрос и е хубаво да приложите заверено копие от това удостоверение( не е задължително, но е препоръчително) и искате осъждане на оснония длъжник. Съдът издава заповед за изпълнение по реда на чл. 410 от ГПК и му я връчва, ако не възрази в двуседмичен срок, съдът издава изпълнителен лист, след което образувате изпълнително дело.
Ако възрази следва да образувате установително производство. При заявлението по чл. 410 и евентуално установително производство ще Ви трябва юрист.

3/Относно давностния срок, то той е 5г.-: " Чл. 110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок."

В чл. 111 то ЗЗД са изведени вземания, които се погасяват с тригодишна давност, суброгацията не е сред тях: Чл. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.
г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)

Хуабво е по-скоро да задвижите процеса, за да можете да придобието по-скоро качеството взискател. Във връзка с наследството, което очаквате там нещата стоят по друг начин, не можете да се разпореждате с неоткрито наследство.

Надявам се да Ви бях полезен!

Поздрави!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Осъдена от съдия изпълнител
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум