• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Имуществена застраховка  »  Да направя ли застраховка?
Да направя ли застраховка?
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
goblenka  
#1 Публикувано : 07 декември 2016 г. 9:37:35(UTC)
goblenka

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 16.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 280
Място: България

Благодарност: 3 пъти
Имаш 24 благодарности (сърца) за 20 публикация (и)
РЕКЛАМА
Малко е дълго за обяснение, но не мога да си задам въпроса без него. Дадоха ни да ползваме вила за постоянно жилище, като вещно право за 10 години, с опция за още 10. Сделката се оформи от адвокат. Можем ли с този договор да впишем имота в агенцията по вписванията? Трябва да направим застраховка, но тя би била в полза на собственника, а аз не искам това. Вложихме много пари в имота, за да го направим годен за живеене. След 10 години, тази инвестиция ще е равна на нула, според договора. Няма да имаме нищо. Та, да застраховам ли, този договор годен ли е за вписване в агенцията? Има ли някаква тежест? Нотаруусът каза, че няма значение неговата заверка. С нея и без нея, все тая, само дето ще си платим. Замисълът беше, да ползваме имота да живот, но адвоката промени това на срокове по 10 години, с продължение. Моля, коментирайте не само дали да застраховам, как застраховката да е в моя полза, ами и другите "тесни" места от сделката. Според мен са доста, но не успях да преборя семейството. Разполагаме с всиччки документи за имота.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
goblenka  
#2 Публикувано : 16 декември 2016 г. 7:02:08(UTC)
goblenka

Glare Темата не е за тук, или няма кой да отговори? Има ли някой, който знае отговора?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
uragana57  
#3 Публикувано : 16 декември 2016 г. 11:02:16(UTC)
uragana57

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 16.12.2016 г.(UTC)
Публикации: 2

Здравейте,лично аз не вярвам някой да ви отговори тук подробно.Прочетох внимателно написаното от вас и моят съвет е...обърнете се към адвокат,най добре.Аз не виждам причина да застраховате чужд имот,но все пак ако настъпи застрахователно събитие..пожар,наводнение е трудно да се пресметнат последствията и при двата случая.Както сама пишете има много подводни камъни,и при нашето законодателство.BigGrin задължително препоръчвам адвокат.Мисля,не можете да впишете чужд имат във агенцията,той веднъж вече е вписан,но не съм сигурен.Успехи.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
mindcontrol  
#4 Публикувано : 16 декември 2016 г. 13:54:58(UTC)
mindcontrol

Присъединен : 30.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 121

Имаш 22 благодарности (сърца) за 21 публикация (и)
Здравейте, на първо място адвокатът правилно Ви е изготвил договора за наем за 10 години, с опция за удължаване с още 10г. Изрично в чл. 229 от Закона за задълженията и договорите е казано, че договорът за наем не може да бъде за повече от 10г. В ал.3 е доразвито, че ако бъде сключен за по-дълъг период, то той има сила за 10г. Договор за наем може да бъде вписан в имотен регистър към Агенция по вписванията. Вписването е препоръчително, тъй като Ви дава защита, в случай, че някой придобие имота на правно основание, за да не можете да бъдете изгонени от него. Относно застраховката, трябва да говорите с някой застрахователен брокер и да му обясните ситуацията. В случай, че юрист Ви изготви този вид договор(за застраховане), който желаете, то той най-вероятно няма да бъде приет от застрахователното дружество. Говорете с няколко застрахователите и вярвам, че ще намерите вариант, подходящ за Вас. Все пак за застрахователя всеки договор е пари, така че не вярвам да ги изпусне.
Поздрави, Надявам се да Ви бях полезен
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#5 Публикувано : 16 декември 2016 г. 15:26:02(UTC)
goblenka

Не обясних, че имотът не ни е даден под наем. Даден е за безвъзмездно ползване, срещу завършване. Срочно. Има опция за частично стъпково възстановяване на инвестицията, ако договорът се прекрати предсрочно от собственника. Идеята на собственика беше, да го ползваме до смъртта си. Имотът беше негоден за живеене. Без ток, без вода, единият етаж на гола тухла, без ограда.... Всичко трябваше да се направи, а дори не можем да поискаме от енергото да ни оправи тока, понеже не сме собственници. А ще живеем там дълго. Притеснява ме това, че трябва да застраховаме, а застраховката ще бъде в полза на собственика, ако не впишем договора в Агенцията. Да, ама там с договора ли да идем? Нямаме акт. Заедно със собственика ли? Извинявам се, че пак пиша, но не ми е позната тази материя и съм несигурна.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Десислава Николова  
#6 Публикувано : 19 декември 2016 г. 15:49:37(UTC)
Десислава Николова

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 22.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 52

Благодарност: 32 пъти
Имаш 11 благодарности (сърца) за 9 публикация (и)
goblenka, здравейте

Консултирахме се със застрахователен брокер за решаване на Вашия казус. Беше ми обяснено, че съществува вариант, при който да направите застраховка на имота, който ползвате, без да е необходимо собственика да е ползващо лице. Прави се имуществена застраховка, както при договор за наем (застраховате имот, който сте наели/ ползвате).
Така в случай, че настъпи покрит по полицата риск договорът за право на ползване ще служи като основание пред съответната застрахователна компания, че трябва да изплати сумите на Вас, в качеството си на ползватели на имота.

Когато се застрахова чуждо имущество, за действителността на договора се изисква съгласието на собственика /макар и това съгласие да може да се даде постфактум при настъпило застрахователното събитие/. В разпоредбите не е посочено кои рискове следва да покрива застрахователната полица /пожар, земетресение, наводнение или друг такъв/.

Поздрави,

Редактирано от потребител 19 декември 2016 г. 15:53:40(UTC)  | Причина: Не е посочена

Десислава Николова
Финансов анализатор

Е. desislava@moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#7 Публикувано : 19 декември 2016 г. 18:05:10(UTC)
goblenka

Много благодаря! Много!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
mindcontrol  
#8 Публикувано : 27 декември 2016 г. 9:58:36(UTC)
mindcontrol

Присъединен : 30.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 121

Имаш 22 благодарности (сърца) за 21 публикация (и)
Здравейте отново,

да Ви помоля да ми напишете лично съобщение и да Ви дам мейл да ми сканирате д-ра. Така както описвате договора възникват десетки въпроси и ако трябва да разглеждам всички хипотези ще ми отнеме страшно много време. Информацията, която искате да остане конфиденциална можете да я заличите.
Поздрави!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#9 Публикувано : 27 декември 2016 г. 10:08:54(UTC)
goblenka

ОК. Не мисля, че трябва да остане нещо скрито, ако искам изчерпателен отговор. Може да се изкриви картината, поради неумението ми да отсея важното от онова, което не искам да се знае. Както казах, от това не разбирам. Имам само усещания.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#10 Публикувано : 17 януари 2017 г. 18:41:37(UTC)
goblenka

Crying Има развитие и то - неприятно. От предишната тема разбрах, че договорът ни със собственика няма тежест. Не можем да го впишем в Агенцията. Нямаме право да претендираме за каквото и да било, защото де юре не сме собственници, а собственикът няма намерение да се придържа към договорките. То, всъщност, така и нагазихме в кашата. Лято, отпуски, а той говори на съпруга ми: "Влизай! Прави си ремонтите... После ще подпишем... Няма да имаш проблеми... " Можеш ли да налееш нещо в рогата на зодия овен? Лапна! Синът ми - също. Юрнаха се да правят тежки ремонти, за да стане имотът обитаем. Свърши отпускарското време, с триста зора закарахме собственика до адвокат, а той пак си знае: "Кой ще ви пипне! Работете си! " Мъжете вече са налели първите 1000 лева. Ни напред, ни назад. Angry Адвокатът изготвя чисто нови клаузи, за които не сме говорили. Аз протестирам, собственникът мечи " няма страшно! Пишете каквото решите!". Под натиска на тримата подписахме "договор", който не служи за нищо и мъжете продължиха да наливат пари в имота. Налятото вече е повече от пазарната му стойност. Нанесохме се. В първите 20 дни трябваше да се прехвърлят партидите за ток и вода на нас. Познайте дали се случи! Не! Аз натискам чрез мъжа си, собственникът протака... Оказа се, че токът е изключително слаб и не може да захрани уредите ни. Зимата настъпи, студ и сняг не спират, токът вече е сериозен проблем, уредите аварират. Най-после господинът се съгласи да направим стъпки за партидата. Той също не е собственник, а наследник. Не е титуляр. С две думи, в това време, токът ни е 197 волта, уредите неизползваеми, никой не може да ускори процедурите. Освен, че не мога да си изпера, да си пусна кафе, че майсторите са все у нас, оказва се, че нямаме и права на претенции към никого. Така ли е? Дано да не е! Според ЕНЕРГО ПРО, за прехвърляне на титуляра, за жалби, обследване на проблема, евентуално отстраняване са нужни месец-два... Само за подписване договор за доставка - 2 седмици, за откриване партида за нощна енергия, за обследване на инсталацията и тока, който влиза в нея - седмица, за обобщаване данните и предприемане на мерки - евентуално - на пролет. Като се стопи снега. И, видите ли, ние не сме абонати, господинът не е, не е искал да променя партидата, толкова сме закъснели, спрямо договореното... Боже! Нямам полезен ход! Confused
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
goblenka  
#11 Публикувано : 20 януари 2017 г. 6:14:14(UTC)
goblenka

Моля ви, прочетете продължението на историята и коментирайте, Моля ви...
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Подобни теми
Помните ли темата ми : Да направя ли застраховка? (Имуществена застраховка)
от goblenka 17.1.2017 г. 18:41:37(UTC)
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Имуществена застраховка  »  Да направя ли застраховка?
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум