• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Застраховка "Гражданска отговорност"  »  При настъпило ПТП как се процедира?
При настъпило ПТП как се процедира?
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
neql  
#1 Публикувано : 19 май 2015 г. 1:22:54(UTC)
neql

Ранк: CMS_Users

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 27.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 1
Място: България

РЕКЛАМА
Здравейте,бих искал да разбера до каква сума покрива застраховката ГО.Случаят е следният,при настъпило ПТП автомобил навлиза в моята лента на движение и ме удря отляво като нанася серизни щети .Идва екип на КАТ ,констатира че другият водач е виновен,съставя протокол и му пише акт.След оглед и оценка на щетите /в официален за автомобила ми сервиз/застрахователя отказва да изплати пълната стойност за ремонта с мотива - застраховарелната ви стойност по каско не е достатъчна за това.Полицаят присъствал на проишествието,ми обясни че ГО покрива до 60000 лв щети ,но застрахователя отрича това и обяснява че щом ремонта е над 70 % от стойността на автокобила той се зачита като тотална щета въпреки че другия водач е виновен.Интересувам се как се процедира в случая и как да получа пълната стойност за ремонта
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
MoitePari.bg  
#2 Публикувано : 25 юни 2015 г. 20:17:54(UTC)
MoitePari.bg

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 29.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 952
Място: Sofia

Благодарност: 24 пъти
Имаш 12 благодарности (сърца) за 11 публикация (и)
Здравейте,

Методиката, по която се определя изплащането на обезщетения по задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ е по Наредба 24 и приложената към нея методика за уреждане на претенции. Съгласно тях застрахователят е задължен да обезщети пострадалото лице за възстановяване на всички имуществени вреди по тяхната пазарна стойност към момента на ПТП. Това означава, че застрахователят трябва да заплати всички разходи, които сте направили за ремонтиране на автомобила и за които сте представили разходни документи – фактура и работна карта. Ако не представите документи, които да удостоверяват стойността на ремонта застрахователят определя обезщетението по експертна оценка съгласно методиката по Наредба № 24. Според нас по-добре е да отремонтирате първо автомобила си и чак в последствие да представите всички разходни документи на застрахователя, за да сте сигурни, че платеното застрахователно обезщетение ще покрие платения от вас ремонт.

За повече информация може да се свържете със специалисти, които оказват съдействие в такива случаи.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Verga  
#3 Публикувано : 22 юли 2015 г. 7:24:35(UTC)
Verga

Ранк: CMS_Users

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 27.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 1
Място: България

Здравейте,моя случай е почти същия като на колега, при неправилно изпреварване ми нанасят сериозен удар от левата страна при който ми се чупи едната джанта, която в последствие се оказва,че е спряна от производство и няма от къде да я закупя, застрахователя по ГО плаща само счупената която е заведена като щета,а това че няма от къде да си набавя същата не го е грижа. В такъв случай аз съм принудена да си закупя 4 нови джанти за моя сметка,което не мисля,че е редно. Освен това ми изплащат обещетение което не може да покрие дори труда на майстора. Искам да попитам в случая аз нямам никаква вина за инцидента ,нормално ли е аз да покрия от джоба си възстановяването по автомобила ми във вида в който е бил до деня на настъпилото събитие. И ако застрахователя откаже ,а той на 100% ще го направи да покрие всички разходи,мога ли да предевя претенция към виновника за ПТП за възстановяване на пълния размер от сумата,за всяка една част имам издадена фактура. Благодаря предварително!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
MoitePari.bg  
#4 Публикувано : 10 август 2015 г. 18:13:55(UTC)
MoitePari.bg

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 29.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 952
Място: Sofia

Благодарност: 24 пъти
Имаш 12 благодарности (сърца) за 11 публикация (и)
Здравейте,

Много често размера на изплатените обезщетения зависят от обслужващата застрахователна компания. Най-общо при щети по автомобила компанията може да изплати фактура или да насочи клиента към доверен сервиз, с който има сключен договор за отстраняване на повредата. Възможно е също така размерът на загубите да бъде определен по метода „експертна оценка“. Последният вариант обикновено е най-ощетяващ.

Често се случва така, че оценителите занижават оценката на щетите. Тук трябва да се внимава с предложения за подписване на споразумение, че срещу заплащането на определена сума, клиента няма да има повече претенции към застрахователя. Ако не сте подписали такова споразумение можете да потърсите остатъка от сумата от застрахователя. Ако той Ви откаже потърсете съдействие от адвокат, специализирал с областта на застрахователното право.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  ЗАСТРАХОВКИ  »  Застраховка "Гражданска отговорност"  »  При настъпило ПТП как се процедира?
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум