• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  безизходица при отказ на банка за кредит
безизходица при отказ на банка за кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
bmx9  
#1 Публикувано : 12 май 2022 г. 10:31:00(UTC)
bmx9

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 12.5.2022 г.(UTC)
Публикации: 2

РЕКЛАМА
Здравейте,

пиша Ви, за да се консултирам с Вас. Казусът ми е следния, в следствие на хазартна зависимост изтеглих много бързи кредити. Имам един банков кредит + кредитна карта и 11 бързи кредита. Общата сума, която дължа е около 29000лв. 3 месеца бях безработен и взимах пари от бюрото по труда и от началото на април съм на работа, осигуряват ме на 3300лв. Компанията в която работя е добра и съм доволен. Разбира се, няма нужда да казвам, че ЦКР-то ми е изключително лошо и няма банка на света, която да ми отпусне потребителски кредит за обединяване на задълженията.
Не търся помощ, знам, че ако сам не се измъкна няма кой да ме измъкне от тази ситуация.
Просто се чудех, какво правят всички хора в България, които съм абсолютно сигурен, че са десетки хиляди, потънали от хазарт + спиралата на бързите кредити?

Съществуват ли банки в България, които въпреки лошо ЦКР отпускат такъв вид кредит (обединяване на задължения)? Наясно съм, че сумата от 29000лв не е никак малка и даже е стряскаща. Принципно следвам правилото, не тегли кредит, за да покриеш друг кредит. Но пък от друга страна по-добре да плащам една вноска от примерно 500лв пред това да плащам 2700лв вноски всеки месец.

Пробвал съм да кандидатсвам във всяка една банка, включително и дигиталните такива (биг банк и тн.). Разбира се, отговорът е категоричен отказ.
Ако има хора, които са били в подобна ситуация, моля споделете как се справихте вие?
Благодаря!

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Beowful  
#2 Публикувано : 13 май 2022 г. 10:07:06(UTC)
Beowful

Ранк: CMS_Users

Присъединен : 21.5.2020 г.(UTC)
Публикации: 26
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 1 пъти
Имаш 1 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
За съжаление няма финансова институция, която в текущото положение да ви съдейства. Трябва да предприемете самостоятелни стъпки.
1. Да започнете да закривате един по един бързите кредит докато ги изчистите
2. Да вкарате банковите си кредити в редовност. Има фирми които помагат, но те го правят при 1-2 кредита
За съжаление гореописаното няма да стане бързо. Не знам дали можете да се обърнете към близък да ви съдейства.
Накрая и най-важно да не прибягвате повече никога до хазарт дори фирмите предлагащи хазарт е написано "заложи толкова колкото мислиш, че можеш да загубиш и няма да ти навреди на бюджета"

P.S Има случай във форума в подобна ситуация но човека беше с по-малко кредити и всички му бяха редовни. Човека си покри бързите кредите или му беше останал 1 или 2 и обедини с банков.

Редактирано от потребител 13 май 2022 г. 10:08:16(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
bmx9  
#3 Публикувано : 13 май 2022 г. 10:38:29(UTC)
bmx9

Присъединен : 12.5.2022 г.(UTC)
Публикации: 2

Да, да, знам. Сега мисля, да намеря втора работа за по 4часа след основната ми работа, така че да си вдигна дохода и да закривам максилално бързо и много кредити.

Не се паря за първи път от хазарт, който ми беше помогнал преди, няма вече тази възможност. Сега сам се оправям. От за жалост лошия ми опит мога да споделя на други хора в подобна на моята ситуация.

Първото нещо след като си изкарате ЦКР е да си направите план, по кой кредит колко дължите.
Ако имате възможност разсрочете задълженията, НО винаги покривайте вноските колкото можете. Все пак е и в интерес на компанията да получава парите, които й се дължат.

Ако всичко е наред, след 6-7 месеца би трябвало да се издължа. За жалост лошото ЦКР остава и няма да мога тегля кредит от банка в следващите години, но това може и да е за добре.

Ако ти, който четеш това и имаш сходни проблеми на моите, знай, че винаги имаш избор. Битката с хазарта е много трудна и дълга, особено последствията от него.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Nona  
#4 Публикувано : 14 май 2024 г. 20:08:33(UTC)
Nona

Присъединен : 14.5.2024 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria

Здравей, надявам се да си намерил своите отговори и решение на финансовото ти затруднение. Пиша като хазартно зависима в тази тема. Парите са наистина най-малкият проблем, свързан със зависимостта, но...има едно "НО". Финансовата безизходица и отчаянието могат да докарат човек до депресия или по-лошо, защото е един безкраен кръговрат от теглене, връщане и пак теглене на суми. Миналата календарна година спрях хазарта и успях с много усилия да въведа кредитите си в редовност, макар че едвам издържах да покривам вноските. Работя на граждански договор и съм с много, много лоша кредитна история - забавите ми бяха над 180 дни по всичките ми кредити. Всичките ми задължения бяха към небанкови институции с убийствени лихви. Дори не си и помислях за кандидатстване в банка за потребителски кредити с това ЦКР и моят тип договор. След 11 месеца стискане на зъби и редовно изплащане на задълженията, моята банка (ДСК) сама ми предложи кредит с условия тази година. Да, лихвата е по-висока от нормалното, но в никакъв случай не се доближава до тази на бърз кредит. Кредита е без поръчители, без ипотека. Не знам дали извадих късмет, или просто банките облекчават условията си в момента, но не досега не мислех, че човек в моето финансово положение може да усвои legit банков кредит, докато не видях парите в сметката си. Първите дни чаках някой от банката да ми звънне и да каже, че е станала грешка в системата и трябва да върна парите. Според мен факторите, които спомогнаха да ми отпуснат сума бяха това, че съм им дългогодишен клиент и винаги съм получавала превод на заплата или хонорар при тях, както и проследяемост на обслужването ми на задълженията ми - при една справка в кредитният регистър им става ясно дали обслужвам задълженията си. Мисълта ми е, че очевидно банковият кредит въпреки всичко не е химера или мисия невъзможна, но трябва да си лоялен към своята банка и да нямаш текущи забави.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Bibob  
#5 Публикувано : 27 май 2024 г. 14:05:16(UTC)
Bibob

Присъединен : 27.5.2024 г.(UTC)
Публикации: 1

Здравейте,

На първо място, искам да Ви изразя подкрепа в този труден момент. Ситуацията, в която се намирате, е изключително натоварваща, но важно е да знаете, че не сте сами в това и че има начини за справяне.

Понеже сте опитали да обедините дълговете си чрез банков кредит и това не е било възможно, може би е добра идея да обмислите други стратегии:

1. **Консултация с финансов съветник:** Това може да Ви помогне да изготвите план за изплащане на дълговете, който е реалистичен спрямо Вашите доходи и разходи.

2. **Обръщане към неправителствени организации:** В България има организации, които предлагат безплатни консултации за хора във Вашето положение. Те могат да предложат практически съвети и дори да посредничат при преговори с кредиторите.

3. **Разговори с кредиторите:** Опитайте да общувате директно с кредиторите за Вашите бързи кредити и обяснете ситуацията си. Възможно е някои от тях да предложат реструктуриране на дълга или други облекчения.

4. **Бюджетиране и приоритизиране на дълговете:** Важно е да приоритизирате дълговете си, като започнете с тези с най-висока лихва или най-големи последици при неизплащане. Създаването на стриктен бюджет може също да помогне.

5. **Допълнителни доходи:** Разгледайте възможността за намиране на допълнителни източници на доходи, които могат да помогнат за покриване на месечните плащания.

Важно е да запомните, че въпреки че ситуацията изглежда трудна, винаги има възможности за подобрение. Бъдете отворени за търсене на помощ и не се колебайте да обсъдите вашата ситуация с професионалисти, които могат да предложат конкретни решения. Можете да получите повече информация тук. Успех!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  безизходица при отказ на банка за кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум