• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Шанс за одобрение на потребителски кредит
Шанс за одобрение на потребителски кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
DeadMan23  
#1 Публикувано : 26 март 2022 г. 12:09:18(UTC)
DeadMan23

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 26.3.2022 г.(UTC)
Публикации: 3
Burundi
Място: Варна

РЕКЛАМА
Здравейте,аз съм 25-годишен мъж и ме интересува какъв е шансът да получа потребителски кредит на стойност 10000 лева,който да изплащам 5 години. Работя,заплатата ми е 1500 лева,като съм на тази длъжност от 1 година. Аз съм собственик на жилището си(наследствен имот) и живея сам,имам автомобил, нямам задължения към банки и други финансови институции. Имал съм потребителски кредит на стойност 2000 лева,който съм изплатил без просрочени задължения. Имал съм и 3 стокови кредита,чиито задължения не съм просрочвал. Интересно ми е,защото от Уникредит булбанк - банката,в която имам сметка и която ми е отпускала потребителски кредит - съм получавал обаждане преди като са ми казвали,че мога без проблем да изтегля 3000 лева кредит ако имам интерес,но това беше преди 3 години и финансовото ми положение беше друго. С оглед на всичко това и предвид факта,че УБ имат достъп до това какви спестявания имам в сметката си (12000 лева) какъв е шансът да получа финансиране. Кредитът е за по-хубав автомобил между другото... Благодаря Ви предварително!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 27 март 2022 г. 19:19:41(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет, DeadMan23, Ако нещата са такива каквито ги описвате, ще получите финансиране от всяка банка в България. Въпрос на малки разлики в лихвените равнища, които няма да бъдат съществени. Вноската ще Ви бъде около 185-195 лв. за 5 години. Става въпрос за потребителски кредит. Хубава вечер.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
DeadMan23  
#3 Публикувано : 28 март 2022 г. 16:57:22(UTC)
DeadMan23

Burundi

По принцип няма ли някакво съотношение по това колко можеш да изтеглиш според зависи ежемесечно заплащане,факта дали си собственик на имота си или универсално след някаква определена цифра(мисля,че 20 хиляди лева) ти трябва поръчител,а за потенциално 6-цифрен заем се иска ипотека?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#4 Публикувано : 28 март 2022 г. 18:30:03(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Привет отново, DeadMan, Има много изисквания, но въпросът беше за 10 000 лв. Не мога да гадая, какво желае пишещия тук. Да, изисква се определено съотношение общ дълг към нетен доход и то той в общия случай е 50 на 50. Това дали е нужен поръчител зависи от дохода, който полубава кредитоискателя и репутацията на фирмата работодател. Ипотечните кредити не е задължително да са шест цифрени. Обикновено се счита така, защото за малки суми хората теглят потребителски кредити, за да не ипотекират имущество. Това с ипотеката на имуществото е психологически проблем, който не трябва да се подценява. И все пак уточнете каква сума искате да изтеглите. Хубава вечер.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Beowful  
#5 Публикувано : 04 май 2022 г. 22:19:29(UTC)
Beowful

Ранк: CMS_Users

Присъединен : 21.5.2020 г.(UTC)
Публикации: 26
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 1 пъти
Имаш 1 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
Ако нетният Ви доход е 1500лв и нямате други кредите и не плащате наем имате шанс за повече от 10000лв,но със по-дълъг срок на погасяване. В момента доста банки предлагат атрактивни условия с превод на доход като даже някои от банките предлагат и дистанционно кандидастване (просто трябва да имате евротръст). За съжаление този процес все още не е напълно дигатализиран, но има където от кандидастването до подписването на договора става дистанционно през Облачен електронен подпис (евротръст). Това, което съм забелязал от личен опит банките или поне тези с които съм работил гледа съотношение дълъг 40-45% дълг и останалото е чисто което ви остава. Един кредит след като е изплатен в ЦКР той изчезва така, че "кредитна история" няма как да формирате единствено с банки с които сте работил обслужвал редовно кредит и погасил. Накратко банките гледат в момента: - От колко време сте при работодателя си (добре да се направили поне една година) - одобрение на кредит ако сте в изпитателен срок няма да стане; -Вашият нетен доход; -В какво жилище живеете (тук по-скоро искат да разберат дали сте под наем) -Дали сте поръчител/Съдлъжник - тази информация от поне 2 години вече е има в ЦКР
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
DeadMan23  
#6 Публикувано : 08 май 2022 г. 7:16:49(UTC)
DeadMan23

Burundi

Ситуацията е такава,че кандидатствах,но договорът ми е срочен,поискаха ми поръчител и аз отказах. От работодателя разбрах,че след първата година се преподписва безсрочен трудов договор.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#7 Публикувано : 08 май 2022 г. 8:34:12(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Всеки работодател сключва обикновено срочен трудов договор с наетия служител, който след 6 месеца става безсрочен. Но също работодателят може да държи един служител на срочен трудов договор през цялото време, като го преназначава на различни позиции само и само трудовият договор да не премине в безсрочен. Защо се прави? Защото е по-лесно освобождаването на служител на срочен договор. При срочен договор банката вижда риск от устойчивост на доходите на кредитоискателя и оттам възможността за изпращане на кредита. Затова отказват кредита без поръчител. Поръчителят гарантира връщане на кредита при невъзможност да го връща титуляра. Хубав ден.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Beowful  
#8 Публикувано : 11 май 2022 г. 22:03:38(UTC)
Beowful

Ранк: CMS_Users

Присъединен : 21.5.2020 г.(UTC)
Публикации: 26
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 1 пъти
Имаш 1 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
Оригинално публикувано от: DeadMan23 Отиди до цитираната публикация
Ситуацията е такава,че кандидатствах,но договорът ми е срочен,поискаха ми поръчител и аз отказах. От работодателя разбрах,че след първата година се преподписва безсрочен трудов договор.
Когато сключвате трудов договор той се сключва по два члена от кодекса на труда първият е по чл.67 по който се определя какъв тип трудов договор се сключва с вас за неопределено време или срок. Като в първият случай е чл.67 ал.1 където е безсрочен и се прави връзка с чл.70 където Работодателя Ви се възползва от правото на изпитване следващият тип е по ал.2 където се определя, че вашият ТД е срочен, но може да има срок на изпитване отново. Ако се говори по договор по чл.67 ал.1 след изпитателният срок договора става безсрочен ако се говори за срочен договор след неговото изтичане и ако няма възражения повече от 5 работни дни той се превръща в безсрочен. Така наречните врътки по КТ са много и различни и само човек в тая сфера може да даде подробни обяснения. Не съм съгласен с г-н Устамитев, че всеки трудов договор се сключва като срочен. Когато идеята е за безсрочен договор той се прави по чл.67 ал. 1 във връзка с чл.70 ал.1 където срока на изпитване е до 6 месеца. Вашият работодател е приел практиката за която споменава г-н Устамитев, че прави срочно договори и след това евентуално ги преобразува в безсрочни, но за съжаление за банката тогава сте рисков. Все пак имам няколко банкови институции където без да се разхождате до тях предлагат онлайн кандидастване и можете да опитате за съжаление обаче ще ви предложат по-лоши условия ако вече имате безсрочен то тогава нещата ще бъдат по-различни ако не ви е наложително сега да теглите изчакайте да видите дали след 1 година ще подпишете безсрочен трудов договор. Личен съвет :)
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Шанс за одобрение на потребителски кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум