• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Заплетен в кредити на 21
Заплетен в кредити на 21
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
budapest  
#1 Публикувано : 09 март 2021 г. 3:10:58(UTC)
budapest

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 9.3.2021 г.(UTC)
Публикации: 1

РЕКЛАМА
Здрвейте, пиша тук, защото съм в отчайващо положение. Аз съм на 21, а преди 1.5г. изтеглих няколко бързи кредита. Неприятности, болести и неразбирателства в семейната среда ме накараха да прибегна до тях, а и ниската финансова култура тогава. Изтеглих няколко, един след друг, уж втория да погася първия, после трети за втори, та накрая никой изцяло. След това дойде вирусът, а аз отидох в Австрия да работя ( говоря немски ) но там ме хвана пандемията, даже се наложи да ми изпратят пари от България, защото имах 200 лева в мен като заминах. Почнах работа тук, не бях внясял. Почна се да ми звънят между 5-15 пъти, въпреки че бях говорил с тях същия ден. Сумите скочиха от 800 на 2800, непосилно и демотивиращо за мен. Почнах да внасям по малко, но не се оправя положението, почнаха да лепят по вратата ми листчета, пращат писма в пощата, заплашват ме по телефона с това, че много зле ще стане за мен ако не го изплатя. Сега пак ще заминавам, защото иначе няма шанс тук да живея със заплатата ми и да ги изплатя, въпреки лишенията. Помолих ги да спрат да ми лепят по вратата, но те не ме отразиха. Колекторските фирми не спират да ми звънят, вече са прехвърлени. Някои ми казаха, че ме пускат на ЧСИ, аз се помолих да ми дадат точно 2 месеца и ще вкарвм повече пари, но те казаха, че няма как да се случи и да се подготвям за съдебен процес. Изтеглих към 4000 лв. сега по мои сметки са 12000 общо, а с чси ми казаха, че ще станат петорни, тоест ако всички ме осъдят ще трябва да им дам 50000лв. Тормозът е от сутрин до вечер, въпреки моите молби, вече се притеснятвам да вдигам, ставам по-рано за да проверявам пощата и вратата си долу, пиша имейли, но не спират. Моля Ви, дайте ми съвет какво да правя, знам грешките си, но не знам как да процедирам. Като замина има ли шанс да идват на вратата, въпреки че няма да живея тук? Това ще е огромен удар за майка ми, която не работи заради нейни проблеми. Няма от кого да взема пари. Питах за съвет в друг форум и ми казаха да търся накуп от роднина, а аз човек с такивя възможности нямам около мен, тоест това не е вариант. Просто не знам как да направя така, че да ми дадат време и да не лепят и пращат писма до пощата като ме няма, а и да не ме дадат на ЧСИ.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Н. Милушев  
#2 Публикувано : 01 април 2021 г. 16:56:59(UTC)
Н. Милушев

Присъединен : 5.3.2020 г.(UTC)
Публикации: 3
Bulgaria
Място: София

Здравей, budapest,

Тъжно е да чета за толкова млад човек, забъркал се в такава каша... Бих ти препоръчал ПЪРВО да си извадиш една лична справка от ЦКР/Централен кредитен регистър/ на БНБ, за да придобиеш реална представа на кого, колко и от кога дължиш пари! След като имаш тази справка, ще знаеш от нея кои задължения с какво просрочие са и кои са минали към ЧСИ, и кои са продадени на колекторска фирма, съответно и на коя колекторска фирма са записани. От тази справка ще заеш точния размер на задълженията си, а не по"твои изчисления"... В твоя случай, няма как да кандидатстваш за рефинансиране в банка, но можеш да се договориш за разсрочено плащане към ЧСИ, а за останалите задължения да търсиш вариант за разсрочване или да намериш твой близък/познат, който да изтегли кредит от БАНКА!!! вместо теб, за да си покриеш задълженията и съответно ти да го погасяваш вместо него. Просто започни от някъде, с чакане и "мислене" нещата ще стават все по-лоши... Успех!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Марио Драганов  
#3 Публикувано : 21 април 2021 г. 17:20:19(UTC)
Марио Драганов

Присъединен : 21.4.2021 г.(UTC)
Bulgaria
Място: София

Здравей!
Пише ти човек, който е минал през свръхзадлъжнялост, но вече се е справил с положението и нещата са под контрол.
Първо и най-важно, както те е посъветвал Н.Милушев - извади си справка от ЦКР.
Второ - не спирай да внасяш, макар и малки суми и си пази всички документи.
Не се крий - отговаряй на обаждания и покани, но в никакъв случай, ама в никакъв не им позволявай да те притискат, пък камо ли да те заплашват. Да, неизряден си, но демонстрираш интерес да се оправиш със ситуацията и ТЕ имат интерес от това да ти съдействат, а не да те психират. Когато ти се обадят по телефона и разбереш, че са кредитори просто ги уведоми, че ще запишеш разговора (всички смарфони имат тази опция по време на разговор), ако не искат, приключвате разговора. Хубаво е да си наемеш адвокат, който първо да те посъветва как да процедираш чисто юридически и по възможност да го водиш с теб когато се срещаш с кредитори, особено ако не си сигурен точно как да процедираш. Вижте с адвоката точните условия по кредитите, при ЧСИ и колектори - лихви, адвокатски и всякакви други разходи, които са начислили и ако не са в рамките на приемливото, просто ще се наложи да ги съдите. Преговаряй за разсрочено плащане на това, което имаш да връщаш, но пак подчертавам уточнете с адвокат допълнителните утежнения извън главницата да не са прекалено завишени и ги оспорвайте. Не могат да те притискат да платиш всичко накуп. При плащане на всичко на веднъж се договаряш за отстъпка и според мен не по-малко от 25%.
Аз примерно се отървах след като платих наведнъж 50% от това, което дължах и всичко приключи. Предложението при това ми го отправи кредитора, а аз дори не бях правил погашения почти три години, но пък нито веднъж не се скрих или не отговорих на обаждане. Просто търси и ги застави да водят съвсем нормална комуникация без притискане и заплахи. Хубавото е, че имаш желание да се оправиш, много си млад и ако не позволиш да те разиграват, а и ти си спазваш уговорките ще се оправиш при това безболезнено.
Успех!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Petino  
#4 Публикувано : 01 ноември 2022 г. 17:54:46(UTC)
Petino

Присъединен : 1.11.2022 г.(UTC)
Преглед на съобщения в тема: 2
Bulgaria

Какво е положението две години по-късно? Излезе ли от тази каша?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
МладенХристов  
#5 Публикувано : 17 ноември 2022 г. 11:14:14(UTC)
МладенХристов

Присъединен : 17.11.2022 г.(UTC)
Място: Bulgaria

Това е много тъжно. Но не можете да се откажете, кредитните дупки трябва да бъдат затворени на всяка цена и да продължите да живеете спокойно.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Евгени Михайлов  
#6 Публикувано : 18 ноември 2022 г. 11:04:34(UTC)
Евгени Михайлов

Присъединен : 18.11.2022 г.(UTC)
Публикации: 2
Bulgaria
Място: Казанлък

Имаш 2 благодарности (сърца) за 2 публикация (и)
Нужно е преди да се пристъпи към теглене на кредити да се анализира много добре финансовата ситуация и кредитната институция. За мнозина от нас не е тайна, че бързите кредити са много опасни.
Моят съвет е да се внимава с тях, докато в България не се приеме Закон за личния фалит.
Бъдете разумни и в момент на нарастваща инфлация имайте разум и сили да издържите без кредити.
softproneo
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Евгени Михайлов за тази публикция.
Николай Устамитев на 23.12.2022 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Заплетен в кредити на 21
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум