• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  промяна в погасителния план на ипотечен кредит
промяна в погасителния план на ипотечен кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
brnv  
#1 Публикувано : 08 ноември 2021 г. 14:41:08(UTC)
brnv

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 8.11.2021 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria

РЕКЛАМА
Здравейте, Имам ипотечен кредит за 200000лв сключен преди 2 за срок от 240 месеца и лихва 2.8% (която в момента е 2.71%). Вноските ми в момента са около 1080лв. Според договора ми за да се направи промяна в погасителния план трябва да се направи предварително погасяване от поне 10% от сумата на кредита. Искаше ми се да променя погасителния план от анюитетни на намаляващи вноски, но личния ми банкер ми казва, че мога да променя единствено размера вноските или срока на договора и ако искам да променя типа на вноските трябвало да се направи рефинансиране, при което таксата за рефинансиране щяла да ми бъде твърде висока и с други думи се обезмисляло да го правя (понеже парите, които ще спестя от лихви щял съм да ги дам за такси и прочие). Въпроса ми е това наистина ли е така или на нея просто не ѝ се занимавало (защото така ми звучеше)? Или всяка банка определя това за себе си? Това предоговаряне, за което ми искат поне 10% при погасяване не включва ли и възможност за промяна на типа на вноските?

Редактирано от потребител 08 ноември 2021 г. 16:14:37(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
Facebook
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 05 декември 2021 г. 14:00:17(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered
Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет, brnv, Банките в момента работят в силно конкурентна среда. Не би трябвало да си позволяват лукса да Ви отказват неща, които можете да направите в друга банка. Рефинансирането на кредита Ви в друга банка за 190 000 лв ще ви струва около 1290.00 лв. нотариална такса. И още около 80 лв за събиране на документите за учредяване на нова ипотека. Защото, когато сте купували имота тези документи Ви ги е осигурил Продавача. А тази такса при нотариуса някои от банките у нас ще Ви я поемат, само и само да станете техен клиент. Да не говорим, че с този доход, с който можете да си позволите такава вноска, лихвата по новия рефинсиращ кредит ще е от порядъка на 2.4 - 2,5%. Може да си спомняте, че сте платили много при покупката на имота, но голямата сума е 3% местен данък. Във вашият случай - за 240 000 лв сделка този данък е бил е бил 7200 лв (Само предполагам, че имота е бил толкова, разбира се). А всички тези Ваши терзания можете да избегнете. Препоръчвам Ви да ползвате консултантите на Кредитланд http://www.creditland.bg/. Изберете си някого от списъка там. Консултацията ще е безплатна за Вас, но ще Ви донесе много стойност и ще ви изясни ситуацията. И ще предприемете правилни действия. Хубав ден и се доверете на експертите.Smile
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  промяна в погасителния план на ипотечен кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум