• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Два ипотечни кредита
Два ипотечни кредита
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Georgi123  
#1 Публикувано : 25 април 2021 г. 19:05:11(UTC)
Georgi123

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 8.1.2019 г.(UTC)
Публикации: 8
Bulgaria
Място: София

РЕКЛАМА
Здравейте, Искам да закупя къща, като цените които разглеждам са за около 50-60хил евро. Казусът ми е следният. В момента имам потребителски кредит, на който му остават 40хил лева ако го погася предсрочно. Нямам заделени пари, нямам и друго имущество. Мога ли да ипотекирам жилището на моите родители с тяхно съгласие, което е на стойност около 100хил лева. Ако ми дадат 80% от стойността му, това са 80хил лева. С този кредит да погася предишният и да ми останат 40хил лева с които да участвам за покупката на другия имот и да взема ипотека и за него. И двата кредита ще искам до 30г срок. Има ли някаква вероятност да ми откажат да имам две ипотеки? Трябва ли да са към една и съща банка? За информация: доходът ми е около 2500лв, нямам закъснения и имам чисто ЦКР. Женен съм, жена ми е на борсата в момента. Имам 1 дете.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Ива Ангелова  
#2 Публикувано : 26 април 2021 г. 13:26:44(UTC)
Ива Ангелова

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Здравейте, Да, можете да ипотекирате жилището на родителите си с тяхно съгласие , да рефинансирате потребителския и да използвате остатъка за покупка на друг имот. Но не всяка банка би одобрила подобна сделка. Въпрос на подбор на банка , съобразен с политика и правила. Кредит 80 000 лв /при лихва 2,6 % например / срок до 30 години / месечна вноска 320 лв Покупна цена на къщата : 60 000 € Нот. Такси по придобиване : 2360 евро Самоучастие – например 20% = 12 000 евро ( зависи от локацията на къщата и дали въобще банките ще я считат за ликвидна и ще я приемат за обезепечение. Ако я приемат, на какъв процент от пазарната й оценка ще я финансират.) От 20 000 евро, които са ви останали след погасяване на потребителския , с 15 000 евро ще участвате в покупката ( самоучастие + нотариални такси.) Все още не съм ви калкулирала разход за брокерска комисионнна, тъй като не знам дали ще ползвате брокер недвижими имоти. Ако трябва да го предвидите – 2,5-3% от 60 000€ = 1500€ - 1800€. Нов кредит – 80% от пазарна оценка = 48 000€= 94 000 лв. 94 000 лв / 2.6% / 30 г./ месечна вноска 376 лева Обща вноска по двата кредита = 376 лв + 320 лв = 696 лв , без застраховки. Доходът ви позволява такава кредитна задлъжнялост. Относно коя банка ще ви финансира най-добре по тази схема – обърнете се към кредитен консултант, за да ви направи проучване и да ви предложи най-добри варианти за вашия случай. Голяма част от банките ще финансират при по-неизгодни условия кредита , при който залагате жилището на родителите си, тъй като това е потребителски с ипотека и е за рефинансиране на потребителски за текущи нужди. Биха го финансирали при по малък размер на кредита спрямо пазарна оценка, при по-висока лихва и за по-кратък срок, отколкото кредит за покупка. Кредитният консултант ще ви структурира и двата кредита да са при най-добри условия и ще ви предвиди всички евентуални разходи и препятствия, които могат да възникнат по време на процедурата. А те биха били доста при два кредита с две обезпечения, едното от които - къща. Има много неизвестни – къде ще е къщата, колко ще е цената на къщата, колко ще е пазарната оценка, банките ще финансират ли и как обезпечение с тази локация и др. Поздрави,
Ива Ангелова Финансов и Кредитен консултант Моб.тел. : 087 957 9587 e: iva@creditland.bg http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Georgi123  
#3 Публикувано : 26 април 2021 г. 13:46:16(UTC)
Georgi123

Ранк: Новак

Присъединен : 8.1.2019 г.(UTC)
Публикации: 8
Bulgaria
Място: София

Благодаря за изчерпателната информация. Имам още един въпрос: Когато кандидатствам за ипотека трябва ли да кандидатствам директно за двете ипотеки или е по добре първо да ипотекирам жилището на родителите ми и примерно след 5 6 месеца да кандидатствам за другата ипотека. Кой вариант ще е по добрият?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Ива Ангелова  
#4 Публикувано : 26 април 2021 г. 13:59:27(UTC)
Ива Ангелова

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Не е нужно да кандидатствате едновременно за двете ипотеки. Може и да се повтарям, но такъв тип сделки са сложни и с частична информация, получена на отделни въпроси, няма да се получи най-добрият вариант. Трябва ви цялостен поглед върху нещата и план от А до Я, от компетентен и опитен професионалист как да се случат и да се синхронизират във времето. Съдействието на кредитния консултант е безплатно и той ще ви помогне да минете разбираемо и информирано и през двете сделки. Изберете си консултант и комуникирайте с него - ще ви бъде много по-лесно. https://www.creditland.bg/konsultanti.php Поздрави,
Ива Ангелова Финансов и Кредитен консултант Моб.тел. : 087 957 9587 e: iva@creditland.bg http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Ива Ангелова за тази публикция.
Николай Устамитев на 29.4.2021 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Два ипотечни кредита
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум