• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ОБЩИ ТЕМИ  »  Други теми  »  Как да спестявам/инвестирам
Как да спестявам/инвестирам
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
eldacar  
#1 Публикувано : 21 декември 2018 г. 13:20:43(UTC)
eldacar

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 21.12.2018 г.(UTC)
Публикации: 7
Bulgaria
Място: Blagoevgrad

Благодарност: 2 пъти
Имаш 6 благодарности (сърца) за 4 публикация (и)
РЕКЛАМА
Здравейте. Още от началото ще почна - чувствам се некомфортно, че отварям тази тема. От няколко месеца в свободното си време (което е доста малко) чета тук-там за спестявания и/или инвестиции. Взаимни фондове, акции, депозити, застраховки и т.н., но съм по-объркан от всякога.
Ситуацията е такава - На 29 години съм, имам някаква сума (не голяма), няколко десетки хиляди лева. На месец успявам да заделям по 1000-1500 лв. От 2 години ги влагам в срочни депозити (6-12 месечни) в банката с най-големи лихви в момента, но като цяло имайки предвид лихва и инфлация - губя пари.
Скоро подписах застраховка живот със спестовен характер, където отделям по малко над 100 лв. Мисля, че не е лошо. Не го възприемам точно като инвестиция, но все пак имам жена и 2 деца. Реших, че е добре... "за всеки случай".
Като цяло парите в банката ми се виждат глупава идея, или поне не виждам смисъл сумата да нараства. 6-12 месеца средства за подсигуряване на семейството стигат.
Нямам необходимите средства да закупя недвижимо имущество, а с ипотечен кредит за нещо с цел инвестиция - идеята се губи.
Инвестиция във взаимен фонд на теория е добра идея и много препоръчвана за начинаещи в чужбина (Щатите), но като гледам резултатите (като лаик) на фондовете в България, дори и чуждестранни, в момента виждам само загуби или резултати близки до 0.
Бих инвестирал в компании като Тесла например, но не виждам как да го направя, още повече че живея в Благоевград и реално нямам достъп до истински инвестиционен посредник (поне доколкото ми е известно). Мислил съм и за инвестиция в такава компания чрез Forex, но ми се вижда доста рисковано с оглед големяи Leverage.
Та бихте ли ми дали някаква препоръка или по възможност конкретнен начин за инвестиция (ако изобщо си заслужава с оглед не особено големите средства с които разполагам и заделям) или да се примиря с банковите депозити за момента. Общо взето това, което търся не е бързо забогатяване (или каквото и да е забогатяване), а просто по-смислен начин да спестявам парите си и да подсигуря семейството си, по възможност достъпен през институция в Благоевград или online.
Благодяря предварително.
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на eldacar за тази публикция.
Милена Александрова на 21.12.2018 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Милена Александрова  
#2 Публикувано : 21 декември 2018 г. 17:19:54(UTC)
Милена Александрова

Ранк: CMS_Users

Присъединен : 1.11.2016 г.(UTC)
Публикации: 14
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 13 пъти
Имаш 3 благодарности (сърца) за 3 публикация (и)
Здравейте, мисля, че всички трябва да Ви благодарят, че повдигате въпроса за спестяването и инвестициите, като неразделна част от индивидуалното и семейно финансово планиране. Поздравявам Ви за финансовата култура, която демонстрирате, абсолютно сте на прав път и вече имате направени първоначалните стъпки в тази насока чрез създаване на авариен фонд , подсигуряващ семейството Ви при непредвидени ситуации /ликвидни следства, пари в брой, банков депозит - препоръчителна сума не повече от 10000лв общо/, както и застраховката Живот, която всеки отговорен член на семейство , от чиито доход зависи благополучието на неговите близки. Застраховките Живот със спестовен характер са добър и надежден начин да подсигурим наша важна стратегическа цел като образованието на децата ни, която искаме да се осъществи на всяка цена, дори и при евентуални злощастни събития.
Що се отнася до инвестициите, добре е да се формулират цели и срокове за тяхното изпълнение и на тази база да се подберат подходящите финансови инструменти, които да доведат до успешна реализация. Освен това е добре да знаете своя инвестиционен профил и поносимоста Ви към риск. Вярно е, че в момента има корекция на финансовите пазари, но една дългосрочна цел над 5г би прескочила временните колебания на пазара с правилното разпределение на активите. На тази база ще решите дали предпочитате да инвестирате самостоятелно и как да диверсифицирате портфейла си или да ползвате инвестиционен посредник. Възможности съществуват, както и нови съвременни начини за пасивно инвестиране с ниски разходи. Препоръчителна е консултация с финансов консултант по лични финанси. Такъв може да откриете по региони и чрез нашата нова услуга https://www.moitepari.bg/consult/

Редактирано от потребител 22 декември 2018 г. 7:47:18(UTC)  | Причина: Не е посочена

Милена Александрова
финансов консултант
0885 356 818, aleksandrova_milena@mail.bg
https://www.moitepari.bg/consult/
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Милена Александрова за тази публикция.
eldacar на 18.1.2019 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#3 Публикувано : 23 декември 2018 г. 15:42:30(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет, eldacar,

Задали сте много смислен въпрос, на който отговорът е цяла Вселена. Най-малкото заради това, че всеки човек иска това за себе си и за близките хора около себе си. Същевременно няма по-труден въпрос от този във финансите - В какво да инвестирам за да бия инфлацията, т.е. да съхраня покупателната сила на парите си. И това е така, защото всеки отделен човек има своите важни неща в живота, свое усещане за поносимостта си към различните рискове - поносим, необходим, търпим, има своя ценностна система и еволюционен път на развитие във времето.

Вие сте направили първата стъпка. Повярвайте, тя е най-важна. И е най-трудна. Това е осъзнатата нужда, осъзнаването от нуждата да се заделят част от активния доход или както ние казваме - генерирали сте норма на спестяване. Защото действате, а не само трупате знание. Ще Ви го кажа с пример. Моят личен портфейл е на - 4% от началото на декември. Но е -4% от нещо. Защото ако го нямах, нямаше да съм на -4%, а на 0, но от една голяма нула. И с всеки е така, който само "пресмята" хипотези.

Виждам, че сте споменали Тесла. Вероятно са Ви интересни инвестиции във високотехнологични и иновативни отрасли на индустрията. Можете да ги достъпите чрез Инвестиционни посредници или директно чрез Ваш акаунт в платформи като Interactive Brokers, примерно. Но това е отново последваща стъпка, а не най-важната. Защото каквото и да направите, какъвто и план да съставите - сам или чрез Финансов консултант, живеейки в динамичен свят, този план ще трябва да се актуализира спрямо промените във Вашия живот и съществените изменения, което се появяват в дългосрочен период от време. С други думи не разчитайте, че има едно решение, което примерно ще го вземем назаем от Уорън Бъфет и това ще действа от тук до края на дните ни.

И като заключение. Пари, човек трябва да има само в авариен фонд. Вие вече го имате. Всичко останало трябва да е в активи, които следват средната пазарна доходност. И не се страхувайте от това, че пазарите падат. Това означава, че ще купувате със същите пари повече на брой дялове, акции или ДЦК. И каквото и да правите, трябва да е Вашето, да го разбирате, да сте в душевен комфорт от действията си.

Препоръчвам Ви консултация с финансов консултант, който работи с личните портфейли на физически лица и семейства, както Ви е посъветвала и колежката Милена Александрова.

Поздравления за действията и Весели празници!

Редактирано от потребител 23 декември 2018 г. 15:43:32(UTC)  | Причина: правописна грешка

Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
thanks 2 Потребителя благодариха на Николай Устамитев за тази публикция.
Милена Александрова на 23.12.2018 г.(UTC), eldacar на 18.1.2019 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
eldacar  
#4 Публикувано : 18 януари 2019 г. 12:32:16(UTC)
eldacar

Bulgaria

Здравейте отново,
Първо благодаря за отговорите. Заинтригувахте ме с Interactive Brokers и ще почета по въпроса след малко.
Иначе чисто информативно още в деня на писане на поста реших да се вслушам по-подробно в съветите на "самоукия инвеститор", г-н Стойчо Недев, и вече почти месец се занимавам с Peer to Peer платформи. След като изчетох много информация от него и други източници, ми се стори много приемлива алтернатива на инвестиции/спестявания откъм доходност/риск. За момента се занимавам с 2 платформи и разбира се голям брой дребни инвестиции, с цел минимизиране на риска. Възнамерявам да ги направя поне 4 платформи.
Засега е това.
Поздрави!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#5 Публикувано : 18 януари 2019 г. 14:27:11(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Привет eldacar,

Каквото и да направите, все ще е правилно. Защото ще е Вашето решение. Защото целия риск го носите Вие, каквото и да Ви казват финансови консултанти. P2P е добра алтернатива за инвестиране. Единственото нещо, от което не се чувствам добре при ползването на тези инструменти е факта, че печеля от нищо. Печеля от разликата в лихвените % на хора, които са взели кредит от платформите (е не съвсем точно така) и плащат по-високи лихви. Поради тази причина сигурно една година се колебаех след като си направих регистрация в iuvo дали да продължа. Признавам си, че започнах. И досега не знам дали постъпвам правилно спрямо собствената си ценностна система и филосовския си мироглед...А и спрямо това, на което уча и моите клиенти като Behavioral Coaching в управление на личния им портфейл.
Всъщност май и затова написах този пост.Smile (Написаното по-горе да не се приема като предоставяне на инвестиционен съвет).

Успех и хубав ден.
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
eldacar  
#6 Публикувано : 06 април 2019 г. 12:45:07(UTC)
eldacar

Bulgaria

Здравейте. Изминаха няколко месеца откакто публикувах темата и реших да споделя как я карам. Всъщност ще споделя много подробно личния си опит, което не е много разпространено, но...може и да помогне на някого.
Както казах в предния отговор, около средата на Януари 2019 започнах да се занимавам с P2P инвестиции (кредитиране). Започнах малко бавно, докато опипам почвата, с начална инвестиция в порядъка на 350 евро в платформата Бондора и 500 евро в платформата Минтос. Превода на средствата направих през Transferwise, като прехвърлях сумите от банковата си сметка в българска банка в лева, а там ги обръщах в евро. Първоначално направих няколко грешки, които доведоха до известни такси. Основно това, че вместо да прехвърлям чрез банков превод към Transferwise, го направих чрез плащане с карта, но игнорирайки няколко загубени лева...в дългосрочен план няма значение.
До този момент бях изчел подробно ревютата на Стойчо Недев, както и множество други такива от Европа. Доста бързо научих неща, които на пръв поглед не се споменават в тези ревюта, а имат потенциал за по-добри и бързи печалби.
Първо в Transferwise има така наречената Refer a friend програма, която предлага да запознаеш трима приятели с платформата, и когато направят преводи за над 400 лв (еднократно), получаваш награда от 100 лв. Веднага ми "светна" да помоля мои приятели да се регистрират и преведат съответни суми, но нямаше къде. Хрумна ми да пробвам следната леко "измамна" стратегия:
Помолих приятел 1 и приятел 2 да се регистрират, като преведох съответните суми (по ~ 500 лева за да съм по сигурен) по техните банкови сметки. Накарах ги да преведат от Transferwise тези суми към банкова сметка на съпругата ми. Нея също я регистрирах в TW и я направих третия си приятел. Съответно тя пък преведе получените пари обратно в TW и от там към нейна регистрация в Bondora. Първоначално TW не ми начислиха бонус, и се опитаха да ми обяснят че приятелите ми не са направили квалифициращи се за програмата преводи, но след културен спор, както и след като им показах някои неточности в собствената им програма, за което бяха много благодарни, ми преведоха сумата от ~51.50 евро. Разбира се имах някои загуби от банковите преводи, но "+" беше доста налице.
Паралелно обърнах внимание на програмата на Bondora "Покани приятел", в която дават 5% от инвестираната от твоите приятели сума за първия им месец. Това обикновено се пропуска по ревютата, като се набляга на 5 евро, които Бондора дават на нови инвеститори, вместо на това, което човека, който пише даденото ревю ще спечели (това вероятно е нормално :) ). Разбира се видях втора възможност. Реших да инвестирам всички останали пари, които бях предвидил за платформата, през свой "приятел" - съпругата ми. Това бяха около 4750 евро, което ми донесе около 275 евро под формата на бонус от собствената ми инвестиция. Нямам достатъчно доверие на Бондора като платформа заради липсата на Buy back гаранция (обратно изкупуване на неплатени кредити), затова всичко инвестирам в тяхната "Go & Grow" опция, която дава по-ниски приходи от 6.75%, но парите са достъпни по всяко време.
Тук искам да обърна внимание, че Бондора предлагат много удобно превод на сума директно от дебитна карта, но след това позволяват връщане на тази сума САМО по дебитната карта и не позволяват други видове изходящи трансфери преди цялата преведена сума от дадена карта да е върната там. Това не ми харесва и не знам как изходящ трансфер от евро би се таксувал при връщане в левова карта. Надявам се да стигна до там, чак когато приемем еврото :). Иначе след като върнете тази сума, вече всичко е гъвкаво - SEPA трансфери, TW и т.н.
По същото време един от приятелите ми (приятел 1 по-горе) реши да инвестира малка сума (550 евро) в Бондора, за което го насърчих, като освен доброто предложение му предложих и да му дам целия начислен бонус от 5 % (от благодарност приятел 1 ми остави около 15 лв, вместо да приеме целия си бонус).
Следващата платформа към която се ориентирах беше Iuvo-group, където предлагат бонус по същия начин (Покани приятел) при инвестиране между 1000 (30 евро бонус) и 2500 евро (90 евро бонус). Аз самия се регистрирах като нечий "приятел" и получих 90 евро бонус, след което разбира се регистрирах съпругата си, и като приятели и двамата получихме по 90 евро бонус, или общо 270 евро при инвестирани малко над 5000 евро.
След приключване на тази инвестиция се върнах към иначе най-доходната от трите платформи, Минтос. Някъде след началната ми инвестиция, въведоха нова програма "Покани приятел", която дава напр. 20 евро бонус на теб и приятеля ти при инвестирана сума 1000 евро до 14 дни след регистрация (30 при 2000, но % това е по-малъко). Отново поканих съпругата си, инвестирах 1100 евро чрез нея и очаквам получаване на бонус от 40 евро общо. Самия аз бях получил ~5 евро бонус от това, че също бях регистриран като нечий приятел (но по друга и не толкова доходна програма, която дава 1 % от инвестираните за първите 3 месеца средства) и също увеличих инвестицията си с 500 евро до 1000+. Очаквам още няколко евро бонус от това.
Планирам да увелича общата инвестиция в Минтос до 5000 евро и с това за сега да приключа временно с P2P инвестициите. В малко по-дългосрочен план ще инвестирам още 5000 евро в четвърта платформа (PeerBerry или Grupeer вероятно).
Общата ми печалба до момента е 670 евро (извадил съм всички такси по преводи и т.н), което за мен не е малко (но разбира се не мога да повторя тъй като голяма част е от еднократните Refer a friend бонуси).

Разбира се плащам си застраховката живот със спестовен характер като друг инвестиционен (не особено доходоносен) инструмент и държа депозит в банка покриващ 6 месеца разходи на семейството.
Следващите ми инвестиции се надвявам да са в акции, но все още не съм се ориентирал достатъчно, а и не съм приключил с текущите.

P.S. "Покани приятел" за съпруг/съпруга може и да изглежда не особено коректно, но всъщност ми беше потвърдено като напълно приемливо от всички описани платформи. Предполагам на тях не им пука особено...в крайна сметка парите минават през тях, а така или иначе са готови да платят съответните бонуси. Но вероятно не всеки инвеститор се сеща за тази стратегия, тъй като не се споменава в никое ревю.

P.P.S. Надявам се подробното описание да не нарушава някакви правила и да успея да помогна на някого, отворен към такъв тип инвестиции, да се ориентира по-добре. Ако има някакви въпроси - моля пишете.
Успех!
Върни се най-отгоре
thanks 3 Потребителя благодариха на eldacar за тази публикция.
Милена Александрова на 7.4.2019 г.(UTC), MoitePari.bg на 9.4.2019 г.(UTC), stiliyan172 на 19.12.2019 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#7 Публикувано : 07 април 2019 г. 18:47:40(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

eldacar,

Много подробното и полезно ревю. Ще помогне на много хора в начините на инвестиране.
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
eldacar  
#8 Публикувано : 24 ноември 2019 г. 13:07:20(UTC)
eldacar

Bulgaria

Здравейте отново!
Ето, че се изтъркаля повече от половин година от последния ми пост. През това време се случиха много неща. На първо място, продължих със своите инвестиции като портфолиото ми "набъбна" и добих опит с двуцифрен брой платформи за споделено финансиране (но сбъдхах и "мини-мечтата" си да инвестирам в Tesla!). Продължих да чета и да се интересувам. Разликата е, че фокуса ми вече е изцяло насочен към точно този тип инвестиции. Редовно чета множество блогове (предимно от континентална Европа) по темата, споделям и обменям опит.

Единственото лошо е, че този сегмент е рядко засегнат от професионални инвестиционни консултанти и остава малко в обсега на "самоуките" инвеститори като мен. Е...какво пък.

Освен това преди почти половин година създадох свой блог, в който пиша и споделям опит, съвети (с уговрката, че думата "съвет" не е инвестиционен такъв, а просто личното ми, непрофесионално, мнение относно неща, с които имам опит и съм се сблъсквал), ревюта на платформи за споделено финансиране, услуги за електронни пари, представям своето P2P/P2B портфолио и др....или общо взето споделям свободно своите размисли и страсти, както го направих тук преди почти година.
С това до тук, тъй като съгласно правилата не мога (и не искам) да го промотирам.

А какво всъщност искам да напиша в такъв случай?

Първо - благодарност на екипа, който оцени (публично или лично) постовете ми тук (въпреки, че според мен бяха далеч недобре написани) и ми вдъхна кураж да пиша още. Благодаря!

Второ - Кратък отговор на г-н Устамитев относно:
"Печеля от разликата в лихвените % на хора, които са взели кредит от платформите (е не съвсем точно така) и плащат по-високи лихви. Поради тази причина сигурно една година се колебаех след като си направих регистрация в iuvo дали да продължа. Признавам си, че започнах. И досега не знам дали постъпвам правилно спрямо собствената си ценностна система и филосовския си мироглед...А и спрямо това, на което уча и моите клиенти като Behavioral Coaching в управление на личния им портфейл."

Да г-н Устамитев, напълно разбирам какво казвате и споделям това вътрешно "човъркане" от морална гледна точка. За щастие открих P2B инвестициите, където поне за мен е много по-лесно да приема и оценя красотата на споделеното финансиране - подаваш ръка на стартъп компании или бизнес проекти в нужда. Още по-добре, когато става въпрос за проекти свързани с устойчиво бъдеще (алтернативни източници на енергия, био проекти, фермерство и др.). В този ред на мисли постепенно намалих инвестициите си в P2P (или в частност бързи и потребителски кредити в платформи като Iuvo, Bondora и Mintos) и вместо това се насочих към бизнес проекти в Crowdestor, Flender, Crowdestate, Monethera, Kuetzal и пр. Няма да влизам в детайли или никакви препоръки (особено не тук) - всяка си има и плюсове и минуси, но като цяло чувството да инвестираш в бързи кредити (за което пишете) и да инвестираш в бизнес проекти (особено, такива, които са близки до идеологията ти) е невероятно различно.

И трето - със съгласието на администратора на форума възнамерявам да публикувам малко от собствените си размисли и страсти в няколко теми тук. Тъй като имам тенденцията да пиша доста дълги "стени от текст" е възможно никой да не ги изчете (както и този пост), но в случай, че някой го направи - поздрави и благодаря за вниманието!

Станислав
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на eldacar за тази публикция.
stiliyan172 на 19.12.2019 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#9 Публикувано : 24 ноември 2019 г. 21:57:57(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Супер Станислав,

Сега остава да целеположите и да решите защо го правите. Аз съм финансов консултант, свързан не толкова с инвестиране, а с реализиране на житейски цели в личното финансово планиране. Инструментите, които ползвате безпорно са действие, но ако нямате зададена квантифицирана цел, т.е. да имате определен фонд пари за нещо с определен времеви хоризонт, ще ви е трудно да разберете накъде вървите и какъв е напредъка. Вероятно сте млад човек и много от хората, с които се срещам и разговарям, не са виждали и усетили мечи пазар. Не са усетили това Irrational exuberance (не знам дори как да го преведа на български), което формулира Алън Грийнспан. Над декада възходящ пазар ни правят понякога арогантни към действителността. Финтех джаджите също набират скорост и тяхното огромно разнообразие и фактът, че са много секси в момента, също трябва да ни кара да сме предпазливи.

Това в никакъв случай не означава да спрете. Просто си задайте въпроза Защо го правя и какво искам да постигна... и действайте.

Хубава вечер!
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
sorvette  
#10 Публикувано : 09 декември 2019 г. 16:58:06(UTC)
sorvette

Присъединен : 9.12.2019 г.(UTC)
Публикации: 2
Мъж
Austria
Място: Viena

По-добре да инвестирам пари в нещо по-изгодно, например използвайте брокер и услуга за индексиране от. Това са много полезни и удобни инструменти за развитие на бизнеса. Използвам го от доста време и не мога да кажа нищо лошо за тази компания.

Редактирано от модератор 10 декември 2019 г. 11:02:21(UTC)  | Причина: Нарушаване на Правилата за ползване на форума - Раздел ІІ. , т.9

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Николай Устамитев  
#11 Публикувано : 09 декември 2019 г. 17:09:46(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Оригинално публикувано от: sorvette Отиди до цитираната публикация
По-добре да инвестирам пари в нещо по-изгодно, например използвайте този брокер и услуга за индексиране. Това са много полезни и удобни инструменти за развитие на бизнеса. Използвам го от доста време и не мога да кажа нищо лошо за тази компания

По-изгодно от какво? С какво го сравняваме? И тук говорим за инвестиране, но аз винаги имам пред вид пасивно инвестиране, а не бизнес. Не че не е възможно, но това драматично променя отнощението към самото инвестиране.

Редактирано от модератор 10 декември 2019 г. 11:02:58(UTC)  | Причина: Не е посочена

Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
sorvette  
#12 Публикувано : 10 декември 2019 г. 9:24:43(UTC)
sorvette

Присъединен : 9.12.2019 г.(UTC)
Публикации: 2
Мъж
Austria
Място: Viena

Искам да кажа, че има и други инвестиционни компании, но в сравнение с тази те не са толкова печеливши. Отново, ако говорим за инвестиции, е много важно да знаете със сигурност къде сте сложили парите си, за да не ги пазите
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Andreew Pawel  
#13 Публикувано : 30 май 2020 г. 19:08:45(UTC)
Andreew Pawel

Присъединен : 30.5.2020 г.(UTC)
Публикации: 1

Здравейте!
През изминалите почивни дни също мислех как да инвестирам малка сума спестени пари. Какво мислите за закупуването на жилище, бонус към което е отдаването под наем?
Планирай информирано своите почивни дни.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#14 Публикувано : 30 май 2020 г. 19:30:11(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Привет, Andreew Pawel,

Във въпроса Ви се съдържа призив да одобрим начинанието. Като сертифициран финансов консултант не мога да отговоря просто. Защото от една страна не Ви познавам. Не познавам Вашите намерения и какво искате да постигнете с тази инвестиция и кога. На познавам Вашата толерантност към риск и Вашият инвестиционен профил, Вашите поведенчески наклонности, уменията Ви, убежденията и вярвания, Ви както и Вашата идентичност.

Бих добавил, че много хора инвестират по този начин и това е една от възможностите да реализираме много желана житейска цел.

Хубава вечер.
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest