• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ОБЩИ ТЕМИ  »  Юридически казуси  »  Пратих пари на грешен IBAN
Пратих пари на грешен IBAN
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
spass40  
#1 Публикувано : 20 април 2020 г. 14:44:46(UTC)
spass40

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 20.4.2020 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria
Място: Soffia

РЕКЛАМА
Здравейте, В началото на месеца пратих пари на колега, обаче се оказа, че съм сбъркал IBAN-а и те са отишли при някой друг. Звънях на банката ми да изискат превода обратно и казаха, че са задействали процедурата, но трябвало човекът, който ги е получил, да се съгласи да върне парите, а до момента нямало отговор от банката на получателя. Тъй като тези пари трябват на човека, за когото бяха предназначени, а минава доста време, моля за съвет какво мога да направя от правна гледна точка в случая? Ами ако този, който ги е получил, не се съгласи да ги върне? Основанието и името на човека са правилно въведени, просто IBAN е объркан, но въпреки това банката ми е изпълнила транзакцията (което води до въпроса защо тогава искат всичката останала информация, след като не я гледат). При положение че съм уведомил банката 3 часа след транзакцията, в случай че получателят откаже да върне парите, въпреки че знае за грешката, дали законът е на моя страна? Струва ми се, че от банката ми подхождат малко несериозно - имали много работа сега заради вируса, щели да ми звъннат те (пък после никой не звъни) и т.н. От банката на получателя с грешния IBAN пък ми затвориха, защото не съм бих техен клиент... Затова се чудя дали няма начин да ускоря процеса им на действие, или по някакъв друг начин евентуално дали няма по-бързо да станат нещата? Четох някъде, че преди време така били превели няколко милиона погрешно и за 1 ден са ги върнали. В моята ситуация не става въпрос за милиони, но все пак парите ни трябват.

Редактирано от потребител 20 април 2020 г. 14:51:19(UTC)  | Причина: допълване

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
geno.halvadjiev  
#2 Публикувано : 11 януари 2022 г. 8:39:52(UTC)
geno.halvadjiev

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 11.1.2022 г.(UTC)
Публикации: 1
Bulgaria
Място: Varna

Оригинално публикувано от: spass40 Отиди до цитираната публикация
Здравейте, В началото на месеца пратих пари на колега, обаче се оказа, че съм сбъркал IBAN-а и те са отишли при някой друг. Звънях на банката ми да изискат превода обратно и казаха, че са задействали процедурата, но трябвало човекът, който ги е получил, да се съгласи да върне парите, а до момента нямало отговор от банката на получателя. Тъй като тези пари трябват на човека, за когото бяха предназначени, а минава доста време, моля за съвет какво мога да направя от правна гледна точка в случая? Ами ако този, който ги е получил, не се съгласи да ги върне? Основанието и името на човека са правилно въведени, просто IBAN е объркан, но въпреки това банката ми е изпълнила транзакцията (което води до въпроса защо тогава искат всичката останала информация, след като не я гледат). При положение че съм уведомил банката 3 часа след транзакцията, в случай че получателят откаже да върне парите, въпреки че знае за грешката, дали законът е на моя страна? Струва ми се, че от банката ми подхождат малко несериозно - имали много работа сега заради вируса, щели да ми звъннат те (пък после никой не звъни) и т.н. От банката на получателя с грешния IBAN пък ми затвориха, защото не съм бих техен клиент... Затова се чудя дали няма начин да ускоря процеса им на действие, или по някакъв друг начин евентуално дали няма по-бързо да станат нещата? Четох някъде, че преди време така били превели няколко милиона погрешно и за 1 ден са ги върнали. В моята ситуация не става въпрос за милиони, но все пак парите ни трябват.
Какво се случи впоследствие? Аз направих същото нещо миналата седмица за сума от малко над 1000 лв и още нямам крайно решение от банката. В първия момент се усъмних дали не съм сгрешил бик кода, но го намерих на този сайт и после проверих и с ДСК и си беше верен, За съжаление, човекът, на когото исках да преведа парите, ми издиктува номера си и или той, или аз съм разменил 2 цифри и "магически" нещата тотално отидоха в канала. Не знам какво ви е мнението за ДСК, ама що-годе се опитват да помогнат от Обслужване. Към момента обаче явно няма много, което може да направят и само чакам, а ме притеснява, че може и да не се оправят нещата. Та ако някой има съвети, моля да пише
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  ОБЩИ ТЕМИ  »  Юридически казуси  »  Пратих пари на грешен IBAN
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум