• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Как според Вас трябва да избираме оферта за бърз кредит?
Как според Вас трябва да избираме оферта за бърз кредит?
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
MoitePari.bg  
#1 Публикувано : 05 юни 2019 г. 15:32:16(UTC)
MoitePari.bg

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 29.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 952
Място: Sofia

Благодарност: 24 пъти
Имаш 12 благодарности (сърца) за 11 публикация (и)
Какво според Вас трябва да е водещо, когато се сравнява оферта за бърз кредит?

Споделете какъв опит имате.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
goblenka  
#2 Публикувано : 05 юни 2019 г. 16:11:14(UTC)
goblenka

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 16.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 280
Място: България

Благодарност: 3 пъти
Имаш 24 благодарности (сърца) за 20 публикация (и)
РЕКЛАМА
На пазара има страшно много компании, предлагащи „бързи пари”. Почти всички, независимо дали работят само онлайн, или имат и офис мрежа, предлагат сходни условия. Разликата идва от максималните размери на сумата и срока за връщане, от това, дали ползват поръчител/съдлъжник ( двете са различни). Някои фирми имат седмични, двуседмични вноски, други - месечни.... Уловката при тия чести вноски са малките суми. Примерно, 20-30 лева на седмица. Не всеки си дава сметка, че за месеца не са толкова и дали може да ги плати, след като получва веднъж в месеца, най - много два пъти заплата. Големите разлики идват, след като кредитът изпадне в забава. Тогава се виждат големите разлики. Колко време са склонни да чакат, преди да продадат, или осъдят кредита, с колко се оскъпява за времето между вписването му в ЦКР, като проблемен и делото, има ли арбитраж. Разлика има и в отношението към потребителските права на клиент, който е изпаднал в просрочие, но независимо на кой етап, предсъдебен, съдебен, или исков, е изплатил дълга. Когато решите, че искате заем, не бива да се фокусирате върху желанието си на всяка цена да го получите. „Всяка цена”, може да не ви е по силите. Питайте какво ще се случи, ако изпаднете в затруднение! Мислете, че не само сега, а и след време може да ви потрябва кредит. Мислете и за ползите от споразумяване с кредитора преди дело. За някои компании са сериозни. И още нещо... Важно нещо. За да отидете при „бързи пари” значи банките ви отказват. „Бързите пари” са ваши партньори, а не врагове. Те не са и социални грижи! Те са кредитни институции. Запазете добрите си отношения с тях, защото те съществуват заради вас. Взаимно полезни сте си. Така че... ползвайте тези услуги умно и бъдете лоялни! Отношенията ви тръгват от вас и са доброволни!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
aspi  
#3 Публикувано : 05 юни 2019 г. 16:14:34(UTC)
aspi

Ранк: CMS_Users

Групи: Registered
Присъединен : 6.2.2018 г.(UTC)
Публикации: 25
Bulgaria

Имаш 1 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
Здравейте,
От горчивия ми личен опит с тези компании мога да споделя, че все пак има не малка разлика между тях.
За мен най-важни са 3 неща.
1. Разбира се лихвения процент, но включвайки всички допълнителни такси по кредита като например обезщетение за невъзможност за предоставяне на поръчител(Не харесвам съкращението ГПР)
2. Обезщетенията които дължи кредитополучателя при закъснения с някоя от вноските.
3. Обезщетенията които дължи кредитополучателя при предсрочно погасяване.
Тези 3 критерия варират много при различните кредитори

Редактирано от потребител 05 юни 2019 г. 16:22:45(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#4 Публикувано : 05 юни 2019 г. 17:35:39(UTC)
goblenka

Здравейте, Аспи! Така нареченото ГПР е сборно понятие и включва доста повече компоненти от изброените. И, това е сврзано с разходите, които компаниите правят за да обслужват всеки кредит. Всеки клиент е ценен и за това доста се ухажват. Стараят се по всякакъв начин да помогнат за успешното погасяване. Не знам защо е горчив опита Ви. Вие си знаете. Но, не бива да обвинявате наред, и да не отчитате собствената си отговорност. Проблемите са някъде там. В незададените въпроси, неполучените отговори, в незнанието, понякога, подвеждане, предоверяване... Ако сега си изясните всичко, няма да имате друг горчив опит. Поздрав от мен.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
aspi  
#5 Публикувано : 05 юни 2019 г. 18:07:03(UTC)
aspi

Bulgaria

Оригинално публикувано от: goblenka Отиди до цитираната публикация
Здравейте, Аспи! Така нареченото ГПР е сборно понятие и включва доста повече компоненти от изброените. И, това е сврзано с разходите, които компаниите правят за да обслужват всеки кредит. Всеки клиент е ценен и за това доста се ухажват. Стараят се по всякакъв начин да помогнат за успешното погасяване. Не знам защо е горчив опита Ви. Вие си знаете. Но, не бива да обвинявате наред, и да не отчитате собствената си отговорност. Проблемите са някъде там. В незададените въпроси, неполучените отговори, в незнанието, понякога, подвеждане, предоверяване... Ако сега си изясните всичко, няма да имате друг горчив опит. Поздрав от мен.

Донякъде мога да се съглася, но не съвсем.
Опита ми е доста голям с голям брой от компаниите и смея да твърдя че знам какво говоря. За почти всяка компания мога да ви обясня в детайли за предимства и недостатъци, но не е тука мястото.
1. Много добре знам какво е ГПР просто не ми харесва като сложна дума затова съм написал лихва + всички допълнителни такси.
2. Не обвинявам наред, а напротив. Точно затова съм казал че условията много варират при различните компании и не са еднакви.
Поздрави и от мен

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Николай Устамитев  
#6 Публикувано : 05 юни 2019 г. 19:10:55(UTC)
Николай Устамитев

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Аз имам опит сам от хора, които са се възползвали от избран вече бърз кредит. А щом са стигнали до мен, опитът ми е подсказъл, че често нещата излизат извън контрол, независимо какъв кредит са изтеглили. Все пак да не забравяме, че бързия кредит е възникнал като идея за взимане на кредит до получаване на заплата. Отдавна тази идея е ескалирала.

Редактирано от потребител 06 юни 2019 г. 23:06:02(UTC)  | Причина: правописна грешка

Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#7 Публикувано : 06 юни 2019 г. 5:12:52(UTC)
goblenka

Привет, Устамитев! Не знам каква е идеята, но знам, че отдавна целта е надхвърлена. Мисля, че идеята е била, да се обхване един огромен пазар от клиенти, загубили по една, или друга причина потрбителски права пред банките. За това и са стартирали с дребни заеми, бързооборотно, с висок риск, лихва и ГПР. Отначало наистина не са имали достъп до ЦКР, но от доста време имат. Принципите им на работа са подобни на банковите. Подчиняват се и се контролират на съответните контролни органи. Макар и различни, продуктите им си приличат. Като цяло, ГПР е от порядъка на 45 - 47%. Това е за дългосрочните. Краткосрочните, до една година, имат минимално оскъпяване. Отклоненията идват от различните интереси и дисциплина на двете страни и средата, в която са. Кредитора се стреми към повече продажби, от там и печалби, но не прескача границите на закона. Ползвателя иска парите, но не иска да ги връща. Щом ги изхарчи, осъзнава, че „лихвата” е голяма, вноската е непосилна, служителите - неприятни. Средата преди беше агресивна спрямо потребителите, а сега - спрямо кредиторите. Липсата на неутрална, балансирана среда сериозно е увредила и продължава да ерозира доверието между двете страни. Това е лошо. Пазарът има нужда от своите банков и небанков сектори! Те са родени от нуждата! Знаете, че щом има търсене, ще има и предлагане. Формирането, поощряването на лошо, нелоялно отношение на потребители към небанковите кредитори дестабилизира небанковия сектор. Кара го да търси нови защитни средства. Продуктите се оскъпяват, но не до толкова, че да компенсират щетите. Много потребители са загубили правата си и пред двата сектора. При нужда се насочват към лихвари. Често, вина за загубените права имат адвокати, които ги подвеждат с обещания, че ще направят дълга им невалиден. Друга сериозна причина е, че се доверяват на хейтъри и тарикати. Видиш ли, те са мошенници! Тегли колкото можеш и бягай! Нищо не могат да ти направят! Оказва се, че могат! Могат заради 5000 лева да те превърнат във вечен длъжник, без потребителски права, с възбрана върху имущество. Адвокатите губят делата. Всичко остава за сметка на нелоялния клиент. Дългът се наследява. Чужбина вече не е спасение! И понеже този сблъсък ескалира преди 2-3 години, максималният срок за погасяване на тия заеми тогава беше пет години, сега виждаме ефекта. Грозен е, но е естесвенна последица.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
aspi  
#8 Публикувано : 06 юни 2019 г. 9:13:00(UTC)
aspi

Bulgaria

Здравейте, goblenka
От това което пишете малко ми звучи като защитник на компаниите за бързи кредити.
ГПР 45-47% е далече от истината. Това е лихвата, но дори и тя варира от 42 до 49%.
А относно ГПР там положението е от 100% до 250%. Това го казвам от личен опит.
Съгласен съм с това че има хора, които използват този вид кредити с идеята да "прецакат" компанията и да не връщат парите. Но предполагам това са малък процент на фона на всички клиенти.
Тези компании имат еднакви права с банките, но различни методи за справяне при просрочие на вноска от клиента. Пак от личен опит с една от компаниите ви давам следния пример:
Погасил съм 2 кредита вече в същата компания без грам закъснение, дори единия предсрочно. При 3-ия кредит, който ползвах закъснях с 3 дни с една от вноските и се започнаха едни заплахи по телефона, лепене на стикера във входа и на вратата на апартамента ми. Е това с банка не може да се случи.
И пак искам да подчератя че не всички такива компании имат тези методи на работа.
Основния проблема е че няма ясни закони. Въведението с ограничение на лихвата определно оскъпи този вид кредити и стана два пъти по-сложно за клиента да разбере каква всъщност е крайната цена която трябва да плати.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#9 Публикувано : 06 юни 2019 г. 9:30:23(UTC)
goblenka

Привет, Аспи! Пиша Ви с уважение! Не знам от къде са Ви наблюденията. Аз имам своите и ги споделям. За голямо съжаление на компаниите и на лоялните длъжници, делът на ”тарикатите” е доста голям и това рефлектира върху цената на кредита. Много ми се иска да започнете да смятате. 200% върху главницата ще рече, че заемът е за пет години. Не защитавам нищо друго, освен лоялността! Това не е силна черта на българите. Чували сте: моето си е мое, чуждото - общо! Сиреч, и то е мое!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
aspi  
#10 Публикувано : 06 юни 2019 г. 9:50:46(UTC)
aspi

Bulgaria

Goblenka, говорим за ГПР(годишен процент на разходите).
Давам ви актуален пример с един кредит изтеглен Май месец 2019г.
Изтеглена сума 1500лв. Месечна вноска 595лв. за 4 месеца. Хайде сега вие сметнете колко се пада това на годишна база. По мои изчесления се пада точно 257% на годишна база по всички математически и финансови закони.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
goblenka  
#11 Публикувано : 06 юни 2019 г. 10:03:00(UTC)
goblenka

Процентът е толкова. Това е ГПР. Няма да питам от къде е. По всяка вероятност и другаде ще се намери. Пак казвам: ГПР е производна на риска, на загубите, на цената на ресурса, които се ползва. На мен са ми предлагали със мейл, или СМС заем. Имала съм нужда. Само като погледна колко трябва да платя и решавам. Скъпо ми е и се отказвам. Но, исканата сума е в рамките на допустимост. Ако я надскочи, има санкции.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (4)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Бърз кредит  »  Как според Вас трябва да избираме оферта за бърз кредит?
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум