• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ДЕПОЗИТИ, ИНВЕСТИЦИИ И БАНКОВИ СМЕТКИ  »  Инвестиции в кредити (Peer-to-Peer)  »  Инвестиция в Klear (P2P )
Инвестиция в Klear (P2P )
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Isaac Newton  
#1 Публикувано : 13 февруари 2018 г. 11:04:22(UTC)
Isaac Newton

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 3.4.2017 г.(UTC)
Публикации: 8
Bulgaria

Благодарност: 5 пъти
РЕКЛАМА
Здравейте, Извинявам се, че пускам темата в този форум и бих искал да помоля ако е нужно да се премести, но не можах да реша в кой точно трябва да е. Въпроса ми е дали някой е използвал Klear платформата за P2P инвестиция? Дали са надеждни? Някакви отзиви изобщо. Също така ако някой може да предложи и други подобни.

Редактирано от модератор 28 февруари 2018 г. 15:59:16(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Десислава Николова  
#2 Публикувано : 27 февруари 2018 г. 17:39:33(UTC)
Десислава Николова

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 22.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 52

Благодарност: 32 пъти
Имаш 11 благодарности (сърца) за 9 публикация (и)
Здравейте, Понеже виждам, че няма много форумци с опит в този тип инвестиране, намерих една дискусия преди време на сайта, която може да Ви бъде полезна: http://www.moitepari.bg/...-4eae-a2c7-fd16e66f3f54/ Поздрави,
Десислава Николова Финансов анализатор Е. desislava@moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
mslavkov  
#3 Публикувано : 28 февруари 2018 г. 13:58:35(UTC)
mslavkov

Ранк: CMS_Users

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 12.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 3
Място: България

Аз имам инвестиция в клеар,както и в iuvo и mintos.основния "проблем" който виждам е че клеар нямат опция за обратно изкупуване на лоши кредити, а другите имат.Това е доста важно.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
thejaguar  
#4 Публикувано : 04 май 2018 г. 16:14:16(UTC)
thejaguar

Ранк: Новак

Присъединен : 4.5.2018 г.(UTC)
Публикации: 1

Извинете, как доходността е само 15-16%, като ГПР при кредитите е най-малко 48-49%? Къде отива разликата? Което е по-важно, има ли /и каква е/ гаранцията за вложената сума? Благодаря.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Stoycho Nedev  
#5 Публикувано : 01 септември 2018 г. 20:29:54(UTC)
Stoycho Nedev

Присъединен : 1.9.2018 г.(UTC)
Публикации: 10

Имаш 2 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
Ползвал съм и в момента ползвам Klear. Доходността не е лоша малко под 8% за момента. Ползвам и други платформи с различни доходност и риск - от 6-12% е рвалната годишна доходност. В момента има подробно ревю на един продукт на Bondora, който е много подходящ за начинаещи и хора, които не искат да отделят време за упралвление на инвестициите. При него доходността е фиксирана на 6.75% годишно и може да се изтегли по всяко време без да губите лихвата. Другото интересно предложение е Mintos - най-голямата P2P платформа в Европа с над 1 милиард евро инвестиции. Там доходността зависи от избраната стратеия - моята е 12%.

Редактирано от модератор 08 октомври 2018 г. 13:30:33(UTC)  | Причина: Нарушаване на ОУ за ползване във форума (Раздел 2, т.9)

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Николай Устамитев  
#6 Публикувано : 02 септември 2018 г. 9:58:07(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Привет, Виждам че Stoycho Nedev е коментирал тема от преди, но е интересна и имам какво да кажа. И аз имам инвестиции в Klear и Iuvo. За тези инвестиции са изписани доста статии, мнении и стратегии. Нормално е, всеки който търси доходност на парите си, да търси и сигурност. А зависимостта е винаги обратно пропорционална. Моят отговор е повече философски. Да попитам всички, които инвестират в P2P. Знам че всички сме чували за съотношението Доходност/риск. Да и аз инвестирам в тези инструменти, но на въпроса колко са стабилни, като финансов консултант, който работи в най-добър интерес на клиента, не бих пропуснал и определени факти. Mintos, въпреки че е събрал в платформата си хиляди дребни инвеститори съществува от 2015 година. Iuvo от още по-късно, а Кlear e на 2 години. Като финал - Бъдете внимателни и управлявайте портфейла си с разум, проактивно и като преживял доста неща човек - и със сърце. Каквото и да предприемете, ще е по-добро от нищоправене.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Stoycho Nedev  
#7 Публикувано : 03 септември 2018 г. 9:02:47(UTC)
Stoycho Nedev

Напълно съм съгласен, че риска трябва да е водещ при оценката на инвестиция. Той за разлика от доходността, е гарантиран BigGrin За съжалние, много хора не му обръщат внимание и привлечени от високата доходност, правят неразумни инвестиции, обикновено влагайки много по-големи суми от разумното. Понякога печелят, понякога губят. Но това не е инвестиране, а хазарт. Разумната инвестиция изисква внимателна преценка на съотношението доходност/риск и правилно разпределение на ивестираните суми в различни видове активи. В предния пост, просто споделих личните си впечатление от P2P инвестирането. Посочих и най-добрите, по моето скромно мнение, платформи извън България. Считам, че диверсифицирането на ползваните платформи е един от най-добрите начини за намаляване на риска от фалит на платформата. Тъй като в България са само две платформи, за да се диверсифицира е нужно да се излезе в Европа. Постарал съм се на моя блог http:/vivainvest.eu да дам кратка и максимално обективна оценка на различни P2P платформи и отделни продукти, с техните предимства и недостатъци. Включително оценка на риска. Скоро планирам да опиша подробно основните рискове, свързани с P2P инвестирането и методиката, по която правя оценката на риска, както и мерки за намаляването им. Към момента има информация само за Mintos и Bondora (най-старата и доказана P2P платформа, работеща от 2009). Съвсем скоро ще включа още няколко, включително българските. Всички мнения и коментари са добре дошли, особено такива на хора със знания. Аз не съм финансов консултант, а доморасъл инвеститор и много ще се радвам да имам обратна връзка от вас. Ценя обективните критики и възможности за подобрения повече от похвалите, така че ще се радвам на идеи. За Mintos определено смятам, че това най-добрата P2P платформа в Европа. Това, разбира се, е лично мое мнение. Вярно е, че работи от 2015, но резултатите й са феноменални. Важно е, че с инвестиция от 2 милиона евро в началото, през 2017 вече е на 200,000 евро печалба (според одитираните от EY отчети. Не са много платформите, които са на печалба, а това си е сериозен риск. Още по-малко са стартиращите компании, които след 2 години имат печалба евивалентна на 10% от инвестицията. Тук изобщо не отчитаме промяната на стойността на самата компания. Другото важно е, че тя е една от най-прозрачните сред P2P компаниите, което за мен е много важно. Напълно съгласен с финала и ще си позволя да го цитирам: "Бъдете внимателни и управлявайте портфейла си с разум, проактивно и като преживял доста неща човек - и със сърце. Каквото и да предприемете, ще е по-добро от нищоправене."

Редактирано от модератор 08 октомври 2018 г. 13:51:57(UTC)  | Причина: Нарушаване на ОУ за ползване във форума (Раздел 2, т.9)

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#8 Публикувано : 03 септември 2018 г. 9:22:52(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Благодаря на Стойчо Недев. Не бих го казал по-добре относно инвестирането в Р2Р.
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Stoycho Nedev  
#9 Публикувано : 10 септември 2018 г. 11:47:01(UTC)
Stoycho Nedev

Направих едно ревю на Mintos, в което можете да научите личното ми мнение за платформата за инвестиране в Peer to Peer кредити. Моето лично мнение е, че Mintos е най-добрата П2П платформа в Европа в момента. Ще се радвам да чуя и други мнения за Mintos, както и да отговоря на въпроси, ако има. Освен, че може да получите реална 12% годишна доходност от Mintos - най-голямата в Европа платформа за инвестиране в P2P кредити. Надявам се да ви хареса!

Редактирано от модератор 08 октомври 2018 г. 13:32:59(UTC)  | Причина: Нарушаване на ОУ за ползване във форума (Раздел 2, т.9)

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Stoycho Nedev  
#10 Публикувано : 17 септември 2018 г. 10:34:04(UTC)
Stoycho Nedev

Не точно по темата за Klear, но реших да пиша тук, тъй като няма отделна тема за P2P инвестиции (а може би трябва да направим). Поразрових се и намерих информация за Iuvo, която мисля, че ще е интересна и полезна за сегашните и бъдещи инвеститори в P2P платформата.

Редактирано от модератор 08 октомври 2018 г. 13:37:34(UTC)  | Причина: Нарушаване на ОУ за ползване във форума (Раздел 2, т.9)

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Николай Устамитев  
#11 Публикувано : 20 септември 2018 г. 7:22:59(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Привет Stoycho Nedev, Можете да пуснете нова тема. За да е отделна от темата, която е коментирана тук. Хубав ден.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Stoycho Nedev  
#12 Публикувано : 11 октомври 2018 г. 14:35:46(UTC)
Stoycho Nedev

Здравейте, Лоик от Klear ме покани в офиса на 09.11.2018 и мисля да го посетя, както и събитието им в betahouse след това. Тъй като, за разлика от други платформи, моят опит с Klear е малък (малко над 3 месеца), дайте някакви идеи за подобрение или въпроси, които искате да обсъдим.  До момента аз имам една идея, която да позволява като се филтрират кредитите на първичния пазар, в които вече е инвестирано да се показва и размера на инвестираната сума, за да може лесно да се инвестира още.

Редактирано от потребител 11 октомври 2018 г. 15:03:45(UTC)  | Причина: Не е посочена

Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Masterrr  
#13 Публикувано : 17 ноември 2018 г. 14:03:05(UTC)
Masterrr

Присъединен : 17.11.2018 г.(UTC)
Публикации: 12
Bulgaria

ThumpUp
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  ДЕПОЗИТИ, ИНВЕСТИЦИИ И БАНКОВИ СМЕТКИ  »  Инвестиции в кредити (Peer-to-Peer)  »  Инвестиция в Klear (P2P )
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум