• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Отпускане на ипотечен кредит при вече наличен потребителски такъв
Отпускане на ипотечен кредит при вече наличен потребителски такъв
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Даня  
#1 Публикувано : 03 юни 2018 г. 13:13:24(UTC)
Даня

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 3.6.2018 г.(UTC)
Публикации: 5
Bulgaria
Място: Sofia

РЕКЛАМА
Здрвейте, нова съм във форума и се извинявам ако не съм успяла да намеря същата или подобна тема /моля да ме препратите към нея, ако е така/. Та, имам следните питания. Имам потребителски кредит, като остатъкът ми за връщане е около 9 000лв,но самият размер на общия кредит е 25 000лв. В момента съм по майчинство, като в близките 2г.не се очертава промяна на това обстоятелство. Със съпругът ми обаче сме си харесали жилище, чиято продажна цена е 70000 евро, а той също има 18 000 лв кредит/в друга банка/. И двамата сме държавни служители, като неговият доход е около 1400 лв на месец. Дали банка би ни отпуснала ипотечен кредит за имот на такава стойност в нашето положение според Вас, като имаме спестени около 20000 лв, които искаме да използваме за допълване и разходи по евентуална сделка. Ще се радвам на всякакви съвети и конкретни препядствия, за които да се подготвим психически. Още сме на съвсем начален етап и не сме говорили нито с агенцията, нито с банката /експрес банк е тази на съпруга ми/, но ми се иска да зная предварително какви шансове бихме имали. Благодаря предварително 🙂😇
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 03 юни 2018 г. 14:55:14(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Здравейте Даня,

Въпросите, които сте задали изискват много допълнителни въпроси за да се отговори адекватно. Вероятно знаете, че банките не отпускат цялата сума по продажбата, а в общия случай е до 85% и то за добро строителство и в големите градове на страната. Кредитът обаче не се отпуска на цената, която иска продавача, а върху пазарната оценка, която я определя лицензиран оценител, понякога посочен дори от банката. Ако предположим, че пазарната цена съвпада с продажната, тогава банката би Ви отпуснала 85% от 70 000€, което е 59 500€ или 116 400 лв, а цялата сделка е около 137 000 лв. Когато прибавите Вашите спестени средства, ще се получи точната цена за закупуване, без да остане сума за първоначалните разходи. Например само местния данък в София е 2,5% от цената и това са 3425.00 лв. Помислете върху това, защото има и нотариални такси.

Другото неизвестно е кредитоспособността Ви. Като държавни служители имате доста сериозно предимство. Мисля, че може да се структурира ипотечната сделка и заплатата на съпруга Ви (дано да е 1400 лв нетен доход) ще стигне за да отговори на изискването на банките за съотношението Общ Дълг към нетен доход. Към общото задължение ще бъдат прибавени и задълженията по текущите потребителски кредити, т.е. месечните вноски. Много от банките имат и изискването да остават определени средства в семеството за нормално съществуване. Това се нарича - остатъчна сума на член на семейство.

Тъй като това е форум за принципните неща, а Вашето запитване е доста персонализирано, аз ще Ви дам една идея. Съществуват кредитни посредници. Това са организации, които са обучени и имат експертизата да решат такъв проблем. Има ги във страницата на БНБ и тяхната дейност е регулирана от закона. Услугата им е безплатна за клиента и не натоварва бъдещия кредит. Ще получите услуга на едно гише - все едно сте отишли до всички банки. Звучи като реклама, но ако наистина Ви се струва трудно да се оправите в джунглата от най-различни оферти на банки, можете да се обърнете към такъв посредник - https://www.creditland.b...ultanti/Konsultanti.aspx
Ще ги разпознаете по това, че не искат никакви пари и преди сделката, и след нея.BigGrin Пазете се от измамници!

Хубав ден и вярвам, че бях полезен. Успех в начинанието!
Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Ива Ангелова  
#3 Публикувано : 03 юни 2018 г. 15:15:42(UTC)
Ива Ангелова

Публикации: 106
Жена
Bulgaria
Място: Варна

Благодарност: 10 пъти
Имаш 32 благодарности (сърца) за 27 публикация (и)
Здравейте Даня,

Някои банки кредитират до 90%, 95% и дори 100 % от пазарната оценка - при определени условия.
Някои от банките ще признаят майчинството ви от първата година като доход, други от втората година- като допълващ доход, а трети въобще няма да го зачетат и ще работят само с дохода на съпруга ви, който може да се окаже недостатъчен.

Като вземете предвид и някои такси и застраховки, които бихте си спестили като разход, наистина е по-добре да се посъветвате с кредитен консултант както ви е насочил Николай в предходния пост.

Ще ви ориентира и в кои банки са най-добрите условия за държавни служители.

Има банки, които правят предварително одобрение на база доходи, преди да сте намерили имота.

Направете си такова и търсете имот спрямо одобрения размер на кредита.

Поздрави ,

Редактирано от потребител 03 юни 2018 г. 15:17:44(UTC)  | Причина: Не е посочена

Ива Ангелова
Финансов и Кредитен консултант
Моб.тел. : 087 957 9587
e: iva@creditland.bg
http://www.creditland.bg/
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Даня  
#4 Публикувано : 03 юни 2018 г. 15:42:38(UTC)
Даня

Bulgaria

Сърдечно благодаря за своевременния отговор! Съгласна съм, че описаното от мен буди много конкретни въпроси и тъй като срещнах Вашия съвет за кредитните консултанти към Кредитланд - отворих сайта и видях формата за безплатна консултация, която всъщност съдържаше полета ,изискващо дори по-малко информация от тази, която успявам да споделя тук във форума с Вас. Предполагам, че целта на формата е да се получи една предварителна информация и вече с последваща връзка с клиента да се изяснят тези подробности, за които споменахте. Със сигурност сега ще отправя запитването си и там, но разбира се ще посоча за контакт потенциалния кредитоискател - съпругът ми.
Относно Вашите подробни уточнения леко се обезсърчих, но в крайна сметка, при положение, че банките отпускат кредит до определен процент от определената пазарна стойност на имота, защо е нужно да се заявява размер на кредита, като той доколкото разбирам така или иначе се определя изцяло от оценката или нещо не мога да разбера правилно?! Извинявам се ако са ми глупави предположенията. Иначе нетния доход на съпруга ми е 1400лв.,да, като вноската по неговия потребителски кредит е 270лв.,...реално е на възраст, според която може да се използва и максималния период, но тези средства, които имаме събрани явно ще ни стигнат до ръба, без да са включени съответните данъци и нотариална такса. Отделно от това имотът се намира в село в област Шумен, което сигурно ще се отрази на оценката, макар същият да е нов и с доста големи размери на застроена част и дворно място.
Обсипах Ви с много информация, за което се извинявам. Още сега ще попълня формата за запитване в Кредитланд, а ако на Вас ви изникне нещо друго полезно ще се радвам с удоволствие да прочета :) Хубав ден
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#5 Публикувано : 03 юни 2018 г. 15:46:56(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Привет Даня,

Това, че имотът е в село до Шумен още повече затвърждава мнението ми, че имате нужда от съвет на опитен кредитен консултант. Ще Ви е от полза, определено.
Успех!
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Даня  
#6 Публикувано : 03 юни 2018 г. 15:48:35(UTC)
Даня

Bulgaria

Ива Ангелова, благодаря и на Вас за уточненията, които сте ми посочили. Явно наистина се нуждаем от кредитен консултант, но нали сме си българи, макар и млади и широкоскроени, та все не можем да повярваме, че такава удобна услуга се предоставя безплатно :) Ще се възползвам определено, като виждам, че и вие работите към тази консултантска компания - та, единствено чрез онлайн формата ли се отправя запитване или чрез имейл до избран консултант? Благодаря още веднъж:) Поздрави
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Даня  
#7 Публикувано : 03 юни 2018 г. 15:52:53(UTC)
Даня

Bulgaria

Николай Устамитев , стигам до същия извод. Тук обаче идва питането дали кредитният консултант трябва да работи близо до местонахождението на имота или съответно до банката, тъй като реално ние живеем в гр. София и за съпругът ми определено ще е по-удобно от тук да движи евентуални документи, но не знам до колко политиките на банките са да си комуникират адекватно в различните райони ..въобще дали е допустимо не зная :) Явно доста неща са ми непонятни и консултант с опит ми е нужен.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#8 Публикувано : 03 юни 2018 г. 15:57:05(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Привет Даня,

Всъщност услугата е безплатна само за клиента. Разбира се, това ни кара да работим толкова добре по сделката, че да се случи тя и трите страни тогава да са доволни - клиент-кредитоискател, банката-кредитор и посредникът-консултант.
Иначе имате право на избор - или да се свържете централизирано през сайта на посредника или директно на контактите на кредитните консултанти.
Кредитланд има консултанти в много от големите градове на България и много е по-лесно да се работи на място или както казваме ние - на терен.
Докато пиша това видях поста за това къде се намирате. Какво да допълня. Сделката по кредита вероятно ще се прави в София, но изповядването на сделката ще се прави по местонахождението на имота. Такива са разпорежданията на закона.
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Даня  
#9 Публикувано : 03 юни 2018 г. 16:04:34(UTC)
Даня

Bulgaria

Чудесно! Значи ми трябва консултант за гр. София :) Пиша Ви имейл, г-н Устамитев :)
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#10 Публикувано : 03 юни 2018 г. 16:19:47(UTC)
Николай Устамитев

Мъж
Bulgaria

Благодаря за доверието.BigGrin
Николай Устамитев
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (3)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Ипотечен кредит / Жилищен кредит  »  Отпускане на ипотечен кредит при вече наличен потребителски такъв
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум