• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Въпроси за рефинансиране към друга банка
Въпроси за рефинансиране към друга банка
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
nelsematters21  
#1 Публикувано : 27 август 2017 г. 6:24:42(UTC)
nelsematters21

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 27.8.2017 г.(UTC)
Публикации: 3
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 1 пъти
РЕКЛАМА
Здравейте,искам да попитам за рефинансирането.Преди два месеца ме одобриха за кредит само и единствено със поръчител намерих и всичко беше точно+превод на заплатата.Целта на кредита ми беше ремонт на жилището ми но просто парите не стигнаха и сега съм доникъде сумата на кредита е 3000лв .Също имах и оговорка със поръчителя при първа възможност да го закрия или да си го рефинансирам на свое име/без поръчители/.За сега съм внесъл две вноски а във друга банка по тяхни думи за нашата фирма имало преференции и лихвата е по малка .И от тук ми идват въпросите:
Колко време трябва да се мине за рефинансиране в същата банка или в друга /има ли разлика/?
На кредита имам и овърдрафт от който изтеглих един път това отразява ли се по някакъв начин за одобрение за кредит?
Има ли някакъв начин да се провери ставам ли в евентуалната друга банка дали ще ми отпуснат кредитбез да нося документ за превода на заплатата /нямам проблем с това но при първите ми опити поне 5 пъти са ми попълвали и просто искам да е сигурно/?
Да обясня също във фирмата съм от 18 месеца ,казват ,че ни осигуряват на тове което зимаме заплатата ни е различна но под 750лв не съм падал .Поръчител ми поискаха защото имах някакви дребни закъснения за стар закрит кредит /но все пак служителите от банката казаха ,че ЦКР е Ок.Друга причина е ,че съм имал 1 месец във друга фирма и съм напуснал и съм бил рисков.
Имам закрити два стокови кредита към банката в която искам сега да кандидаствам а и във момента закривам такъв без никакви закъснения.Накратко ще ми дадът ли в старата или новата банка рефинансиране или потребителски кредит с който да довърша ремонта и закрия стария + стоковия кредит.Confused
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
Николай Устамитев  
#2 Публикувано : 27 август 2017 г. 12:24:59(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Здравейте nelsematters21,

Понеже не е много ясна цялата картина, ще се опитам да отговоря, като разбира се, ще направя предположение и допускания.
Ще допусна, че заплатата от 750 лв е нетна, а не брутна. При отпускане на потребителски кредит банката се води изключително от репутацията на кредитоискателя и от фирмата, която ръководи или притежава или е там като наемен работник. Всяка банка има своите правила при определяне на кредната поносимост на всеки клиент. Във Вашия случай е възможно да се рефинансира взетия вече кредит, още повече, че кредитът от 3000.00 лв е доста незначителен за банките, като финансова итституция. Понякога някои от банките имат минимална сума на отпускане на кредита. Просто защото под определена сума, разходите за менажиране са неоправдани.
Във Вашия въпрос липсват основните параметри на търсения кредит за рефинанс - срок и сума, защото вероятно знаете, че кредитът за рефинансиране е всъщност теглене на нов кредит. Без тези основни параметри, всичко тук е само приказки и информация по принцип. Така че моят съвет е да прецезирате въпроса и условията и ако Ви е неудобно да ги споделяте във форума, е добре да се свържете с кредитните консултанти на Кредитланд ЕООД. Ще ги намерите на адрес: /www.creditland.bg/. Ще свършат това вместо вас, като услугата за кредитното консултиране е безплатна за клиента.
Вярвам, че съм бил полезен.

Редактирано от потребител 28 август 2017 г. 6:36:25(UTC)  | Причина: Правописни грешки

Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Николай Устамитев за тази публикция.
nelsematters21 на 27.8.2017 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
nelsematters21  
#3 Публикувано : 27 август 2017 г. 22:47:30(UTC)
nelsematters21

Bulgaria

Благодаря за отговора, и не съм споменал срок и сума защото исках да посъбера информация.Иначе 9 или 10 000 ще е сумата а срока мисля да е 54 или 60 месеца с цел да не мисля и да се притеснявам за вноската а пък и да се надавам да го закрия предсрочно.А пак да си попитам дали във сегашната ми банка ще имам шанс при положение малкото минало време или направо да ходя във другата
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#4 Публикувано : 28 август 2017 г. 6:47:23(UTC)
Николай Устамитев

Ранк: Advanced Member

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Здравейте отново,

Моят съвет е първо да отидете в друга банка и да поискате оферта, разбира се такава, която ще Ви устройва като сума на протребителския кредит и срок на издължаване. След това идете в настоящата си банка за предоговаряне и за рефинансиране.
Между другото пресметнах набързо колко Ви би било вноската по 10 000.00 лв потребителски кредит за 60 месеца срок и се получава вноска около 200.00 лв +- 15,00 лв, защото все пак не зная каква лихва ще Ви дадат. С така цитираните данни за Вашето финансово състояние може да си позволите такава месечна вноска и сте подходящ. Имайте пред вид обаче, че със нетния си доход не сте толкова добър клиент за банките. Обикновено първото ниво е 1000,00 лв нетен доход за да се получат някакви преференциални условия. Има банки, които биха отпуснали кредит с големина, например 12 заплати - 12*750 = 9000,00 лв. Също зависи и от членовете на семейството - това е за да се прецени социалната поносимост на кредита. Поради тези причини много банки за да се подсигурят изискват и поръчител за да си гарантират вземанията.
Успех в начинанието.

Редактирано от потребител 28 август 2017 г. 15:52:39(UTC)  | Причина: Правописни грешки

Николай Устамитев
ДФК® (Дипл. финансов консултант®)
088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com
http://creditland.bg
http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
nelsematters21  
#5 Публикувано : 28 август 2017 г. 13:29:20(UTC)
nelsematters21

Bulgaria

Благодаря
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  КРЕДИТИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА  »  Потребителски кредит  »  Въпроси за рефинансиране към друга банка
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум