• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ОБЩИ ТЕМИ  »  Юридически казуси  »  Отказана застраховка "Живот"
Отказана застраховка "Живот"
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
SFBG  
#1 Публикувано : 12 юни 2017 г. 10:39:41(UTC)
SFBG

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 12.6.2017 г.(UTC)
Публикации: 4
Място: Пловдив

Здравейте, нова съм тук и пиша в момент на абсолютна безизходица. Моята майка почина 2014 година от инфаркт. Имаше кредит към Алфа Банк, настоящо Юробанк. Кредита си имаше застраховка "Живот", но от застрахователната компания писаха, че е починала в следствие на заболяване. Реално погледнато, те могат да постъпят така с всяка една застраховка. Банката сега ми праща нотариална покана. Разбира се, ще се консултирам и с адвокат, но исках да попитам и вас - има ли какво да направя срещу банка? Какви са сроковете за отпадане по давност при банките? Благодаря предварително!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
goblenka  
#2 Публикувано : 12 юни 2017 г. 14:49:17(UTC)
goblenka

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 16.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 280
Място: България

Благодарност: 3 пъти
Имаш 24 благодарности (сърца) за 20 публикация (и)
Привет! Консултирайте се с адвокат! Не е правилно, според мен да отговарят така. Каква е застраховката? Само за смърт при инцидент, или за смърт без уточнения. Има ли покрити и други рискове? Продължително боледуване, загуба на работа?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
SFBG  
#3 Публикувано : 12 юни 2017 г. 15:17:04(UTC)
SFBG

РЕКЛАМА
Привет, благодаря за отговора. До колкото помня беше си стандартна застраховка Живот, нямам полицата в момента при себе си, вкъщи е, но съм сигурна, че нямаше конкретизиране за "смърт при инцидент". Със сигурност ще проведем консултация за адвокат, тъй като не сме запознати със законите достатъчно. 2014 година наехме адвокат, но в един момент тя спря да подържа връзка с нас, останахме в нищото. Не мога да си позволя да изплащам кредит, иначе бих, за да спестим разправиите (голяма грешка в мисленето на българина, знам). За заболяване, ако може да се нарече такова високото кръвно, но реално нито е била на легло, нито в болница, просто изведнъж я покоси инфаркта без да го очакваме. Не би ли трябвало банката да си търси парите от застрахователя, те са тези, които отказват изплащането.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
goblenka  
#4 Публикувано : 12 юни 2017 г. 20:34:03(UTC)
goblenka

Да. Би трябвало. С адвокат ще Ви е по-лесно да си поискате вашето право. Застраховката живот си е застраховка живот. Тя не се е самоубила!
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
SFBG  
#5 Публикувано : 13 юни 2017 г. 8:35:09(UTC)
SFBG

Да, изключително обидно ми стана, когато я отказаха. Можете да си представите какво е в такъв момент да трябва да обикаляш институции, застрахователи и какво ли още не и в един момент да ти кажат, че няма да ти признаят застраховката...обидно е просто. Защо ли си плащаме такива застраховки, ако накрая не ти ги признават? И защо банката не си търси парите от застрахователите, които отказват изплащане? Разбрали сме се с адвокат, ще проведем разговор със сигурност ще си търся правата
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
goblenka  
#6 Публикувано : 13 юни 2017 г. 9:25:18(UTC)
goblenka

Съчувствам Ви. По принцип, реакциите на застрахователите е такава. Да търсят начин да не изплатят полицата. Често номерът минава. Банката пък си следва обичайните пътища и преследва клиента, защото полицата покрива чистият дълг, а не начислените след това неустойки, лихви, такси. За това са ви завъртели така. Но, правото е на Ваша страна. Само внимавайте при избора на адвокат. Все пак, трябва да заслужава доверието Ви, да е гарантирана лоялността му. Аз в момента се пека на огън, заради нелоялен адвокат.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Николай Устамитев  
#7 Публикувано : 15 юни 2017 г. 9:26:08(UTC)
Николай Устамитев

Присъединен : 26.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 487
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 35 пъти
Имаш 51 благодарности (сърца) за 41 публикация (и)
Здравейте SFBG, Много неприятна е такава ситуация. Аз се намесвам само да Ви предупредя, че никъде не съм видял текст "Смърт от инцидент" в застрахователните полици. Правилната концепция е "Смърт от злополука". Изключително важно е при подписване, т.е. при приемането условията на застраховката да се има пред вид това. Много от клиентите, вторачени в кредита и в желанието да затворят сделката по-бързо не обръщат внимание на детайлите. Банковите служители, кредитните консултанти навярно не познават финансовия инструмент "Застраховка Живот", а го продават служебно. Тук е мястото да кажа, че въпреки, че инфарктът е внезапно случващо се събитие не се смята за злополука. Обикновено застрахователните компании "изнасят" тези рискове в отделни застрахователни пакети към основната застраховка. Клиентът сам решава дали да си купи този застрахователен пакет. Тези пакети надграждат обхватността на защитата. Наричат се "Особено тежки заболявания" или "Критични болести" и т.н. Както и да е. Нещата вече са история. Бих Ви посъветвал освен с адвокат, да се консултирате и с професионален застрахователен консултант, който да "разчете" и осмисли текстовете по полицата на кредита и логически, а не само юридически. Пожелавам Ви успех! Вярвям, че ще се справите!
Николай Устамитев ДФК® (Дипл. финансов консултант®) 088 598 3303; n.ustamitev@gmail.com http://creditland.bg http://moitepari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
SFBG  
#8 Публикувано : 20 юни 2017 г. 8:23:10(UTC)
SFBG

Здравейте, благодаря за изчерпателния отговор. Да, за "Смърт от злополука" става въпрос, но в случая аз не се боря за такава. Въпроса е, че инфаркта не е и болест, какъвто го изкараха от застрахователната компания, за да не изплащат нищо. Имаше в полицата две квадратчета, в които трябваше да отбележим дали е злополука или е естествена смърт (до колкото помня, беше преди повече от 2 години, точно бях загубила мама и истината е, че мислите ми бяха каша). Ние отбелязахме естествена смърт, тъй като нито е катастрофа, нито трудова злополука и т.н. По-късно получавам отговор от тях, че тъй като тя била с високо кръвно, нямало да ми изплатят застраховката. Може би, ако бях по-адекватна тогава щях да ги попитам за милионите случаи, в които хора получават инфаркт без да са с високо кръвно, както и милионите, които си живеят с високо кръвно до дълбоки старини.. След консултацията с адвокат, тя ме посъветва да отида да си взема нотариалната покана и да сключа споразумение с банката, тъй като иначе щели да ме осъдят така или иначе, сигурно е права и е по-добре със споразумение, отколкото наистина да ме осъдят и кредит от около 5000 да стане 10 000 с таксите.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  ОБЩИ ТЕМИ  »  Юридически казуси  »  Отказана застраховка "Живот"
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум