• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  КАРТИ  »  Кредитни карти  »  Опасности при кредитните карти
Опасности при кредитните карти
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Стоянчо  
#1 Публикувано : 23 януари 2017 г. 15:14:52(UTC)
Стоянчо

Ранк: Новак

Групи: Registered
Присъединен : 30.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 2
Bulgaria

РЕКЛАМА
Здравейте,

Възнамерявам да кандидатствам за кредитна карта, но понеже нямам никакъв опит с такива карти (имам само дебитна), бих желал да ми разясните има ли нещо по-особено, на което да обърна внимание. Като цяло се запознах какво представляват, а и надали остана човек, който да не е чувал поне за кредитните карти BigGrin. Лихвите, таксите, такива неща са ясни. Потребителският кредит е по-евтин, но аз търся един вид ликвидност, която да ми е подръка всеки момент. Е, всяко удоволствие си има цена, знам. Долу-горе си изясних нещата, само това с гратисните периоди ми е малко мъгливо. Ще се радвам, ако някой/и ми разясни повече, най-вече от личен опит и ако има още неща, които трябва да знам. То е ясно, че банките казват само приятната част, за това разчитам на коментари от хора с опит с кредитни карти, а и всякакви други ще са полезни. Разгледах офертите на сайта на Моите пари http://www.moitepari.bg/...arti/Kreditni_Karti.aspx и вече имам някакво впечатление в допълнение към прочетеното. Просто искам сравня моето виждане с практическия опит на някого.

Благодаря предварително на всички!
Стоян

П.П. За момента не проявявам интерес към карти издадени от фирми за бързи кредити. Нещо съм се наплашил от тях BigGrin.
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
mindcontrol  
#2 Публикувано : 24 януари 2017 г. 0:06:49(UTC)
mindcontrol

Ранк: Advanced Member

Групи: Registered, CMS_Users
Публикации: 121
Място: България

Имаш 22 благодарности (сърца) за 21 публикация (и)

Здравейте,

Особеностите на кредитната карта са следните:
1.1 При кредитната карта е удобно да отлагате даването на пари! Какво имам предвид? Ако сега платите с КК, има "X" брой дни през които не дължите лихва. Например-45 дни., т.е ако в теюи 45 дни върнете, това което сте похарчил от КК, Вие не дължите лихва за периода!
Ако просрочите или теглите кеш, започва да Ви се начислява лихва.
1.2 Не теглете кеш, от банкомат! Таксата Ви за теглене в брой, независимо от банкомата на коя банка е няколко лева.
1.3 Картата не трябва да Ви е с отрицателен баланс, тогава има наказателна лихва, която е доста висока.
1.4 Възможно е да Ви начисляват годишна такса управление на КК. Имайте преидвид, че такъв типм такси са изрично забранени от ЗПК, но ако не подадете жалба(в случай, че Ви искат), нищо няма да се случи!
1.5 Хубаво е да си сложите дневен лимит на пазаруване с КК, в случай, че някой Ви открадне КК и/или Ви скимира данните на КК.
1.6 Преценете къде най-често ще плащате! На едно място е по-изгодно Visa/Visa electron, на друго Mastercard, на трето American Express И т.н
1.7 Преценете какъв лимит ще е най-подходящ за Вас, много висок кредитен лимит също е риск, във връзка с т. 1.5 от отговора, а и трябва да прецените ако теглите дали ще можете после да "напълнителните" картата.
Има и други специфични неща, но мислч, че това, което Ви споделих е напълно достатъчно!
Надявам се, че Ви бях полезен!
Поздрави,
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Стоянчо  
#3 Публикувано : 27 януари 2017 г. 11:19:03(UTC)
Стоянчо

Bulgaria

Благодаря Ви mindcontrol, бяхте ми повече от полезен. Доизясних си някои неща, които ми убягваха. Благодаря отново! :)
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Евгения Стайкова  
#4 Публикувано : 27 януари 2017 г. 12:26:26(UTC)
Евгения Стайкова

Публикации: 7
Жена
Bulgaria
Място: Казанлък

Имаш 1 благодарности (сърца) за 1 публикация (и)
Здравейте,
mindcontrol е отговорил доста изчерпателно на въпроса Ви, но бих искала да добавя още един чисто практически момент при
разумното използване на кредитната карта. Разбираемо е, че се интересувате как да процедирате с нея най-ефикасно. Затова Ви препоръчвам да следите стриктно разходите си и да се стремите да ги погасявате редовно в рамките на гратисния период, ако е възможно. За тази цел банките издават ежемесечно извлечения, от където можете да набавяте информация, но аз Ви препоръчвам да използвате интернет банкирането като най-надежден вариант. С достъпа си по всяко време до Вашата сметка, ще виждате какви средства точно сте изразходили и ще можете да реагирате навреме. Ако изчаквате банковото извлечение има голяма вероятност да просрочите времето за погасяване в гратисния период, тъй като е вероятно да получите информацията напр. на втория месец за частта, която се изразходвали в отрязъка от време след падежа до края на месеца. Така по-следващия месец ще получите за останалата част от разходите. Затруднението е неминуемо, особено ако гратисния период е напр. 45 дена, както е в повечето случаи.
Кредитната карта си остава удобно и бързо средство за кредитиране, но изисква и дисциплина, ако искаме да се възползваме от нея максимално изгодно.
Евгения Стайкова
кредитен консултант
Казанлък 6100
пл."Севтополис" 15А, ет.2, офис № 9
GSM: +359899381605, е-mail:evnista@abv.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
Максим Томов  
#5 Публикувано : 31 януари 2017 г. 15:26:42(UTC)
Максим Томов

Ранк: Член

Групи: Guests
Присъединен : 21.7.2016 г.(UTC)
Мъж
Bulgaria
Място: Sofia

Благодарност: 1 пъти
Имаш 2 благодарности (сърца) за 2 публикация (и)
В допълнение на казаното от mindcontrol и Евгения, за допълнителна сигурност може да активирате SMS известяване за всяка направена от Вас транзакция в Интернет, на ПОС терминал или на банкомат. По този начин ще може да сте осведомен за всеки разход, направен с картата и да предприемете незабавни действия, в случаи на съмнения за злоупотреба. При някои от банките SMS-ите за направени транзакции са за сметка на банката, а при останалите са от порядъка на 0.20 лева за съобщение.
Върни се най-отгоре
thanks 1 потребител благодари на Максим Томов за тази публикция.
Десислава Николова на 31.1.2017 г.(UTC)
  • Профил на потребителя
  • Виж благодарностите
РЕКЛАМА
Потребители разглеждащи тази тема
Guest (2)
Форум MoitePari.bg  »  КАРТИ  »  Кредитни карти  »  Опасности при кредитните карти
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум