• Кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Бързи ипотечени кредити
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Бързи кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Картови продукти
  • Спестявания
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • Кредитна консултация
      • Потребителски кредити
      • Сравнение на оферти
      • Каталог
      • авто кредити и лизинги
      • Студентски кредити
      • Ипотечни кредити
      • Сравнение на оферти
      • Бързи бизнес кредити
      • Съвети
  • Застраховки
  • Калкулатори
  • Новини и съвети
  • Почивки
Добре дошли! За да се възползвате от всички функции, моля Вход или Регистрация.
  • Форум
  • Активни теми
  • Търси
  • Вход

Известие

Icon
Error

OK

РЕКЛАМА
Форум MoitePari.bg  »  ФИНАНСИРАНЕ НА БИЗНЕСА  »  Оборотни и инвестиционни кредити  »  Необслужван бизнес кредит
Необслужван бизнес кредит
Сподели
  • LinkBack Topic URL LinkBack Topic URL
  • Retweet тази тема Retweet тази тема
  • Сподели темата в Google+ Сподели темата в Google+
  • Харесай тази тема Харесай тази тема
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Digg this Topic Digg this Topic
  • Reddit this Topic Reddit this Topic
  • Share on Tumblr Share on Tumblr
Опции
  • Следи тази тема Следи тази тема
  • Принтирай тази тема Принтирай тази тема
Изглед
  • » Всички отговори са отворени
  • Списък с всички отговори
Отиди на последния отговор Отиди на първото непрочетено
Предишна тема Следваща тема
Наско  
#1 Публикувано : 12 януари 2014 г. 21:35:13(UTC)
Наско

Ранк: CMS_Users

Групи: Registered, CMS_Users
Присъединен : 15.9.2016 г.(UTC)
Публикации: 1
Място: България

РЕКЛАМА
Здравейте, въпросът ми към Вас е за ипотечен кредит на фирма. Имотът, който купихме за да си направим производствен цех, ми бе препоръчан от управителя на банковият клон. Имотът бе на земеделска кооперация, на която управителят е роднина на банкера. Когато го изтеглихме, нямахме средства за личното участие и за ремонта, банкерът ни уреди с потребителски кредити на мен, брат ми, баща ми и майка ми. След това купихме машини и се направи нова ипотека на цеха. Поискахме кредит за оборотни средства и бе направена нова ипотека. Исках да започна допълнително производство и ми обещаха кредит за машина. Взех машината с уговорка да се отпусне кредит. Банкера ме изнудваше да му работя без пари. Отказах. Не ми отпуснаха кредит, а аз платих машината с оборотните средства. Натрупаха се много задължения. Вноска по кредита бе отклонена за годишна такса управление. Уведомиха ме след 3 месеца. За 6 месеца изядоха изплатената главница за 6 години, и спрях да обслужвам всички кредити. Баща ми почина и сега ЧСИ търси майка ми , мен и брат ми за потребителските кредити,а те бяха отпуснати за цеха. Продадоха част от него, на много ниска цена. Имота е много стойностен, но те бързат да вземат някакви пари. Какво мога да направя?
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите

Искате ли да се присъедините към дискусията?! Влизане във вашия Форум MoitePari.bg профил във форумаили регистрация нов профил във форума. Или свържи чрез Facebook  Google

Върни се най-отгоре  
MoitePari.bg  
#2 Публикувано : 18 март 2014 г. 21:32:46(UTC)
MoitePari.bg

Ранк: Администратор

Групи: Registered, Administrators, Moderators
Присъединен : 29.7.2016 г.(UTC)
Публикации: 952
Място: Sofia

Благодарност: 24 пъти
Имаш 12 благодарности (сърца) за 11 публикация (и)
Здравейте,

Допуснали сте основна грешка, която много често бива допускана от собствениците на фирми. Тя се състои в това, че с оборотни средства никога не се финансират покупки на дългострайни материални активи (автомобили, машини, недвижими имоти и т.н.). Друга причина, за финансовите проблеми е това, че задълженията са станали прекалено много и в един момент сте спрели да ги обслужвате.

От друга страна потребителските кредити са на името на Вас и брат Ви. Въпреки, че сумите са ползвани за ремонт на цеха, тези заеми не са фирмени. Това означава, че Банката ще потърси Вашата отговорност като физическо лице за изплащането на тези задължения. За изплащането на кредита, теглен от баща Ви отговарят наследниците, ако са се съгласили да приемат наследство.  Повече информация по този въпрос може да намерите тук.

Относно това, че цеха е бил продаден на много ниска цена е трябвало да се намесите и да положите усилия сами да се опитате да го продадете, преди да се стигне до опис. Съгласно чл. 468 (1) от ГПК „Съдебният изпълнител определя цената, по която вещта да се продаде в магазин. Началната цена, от която да започне наддаването при явния търг с устно наддаване или публичната продан, е 75 на сто от стойността на вещта.“

(2) „По искане на страната се назначава вещо лице за определяне на стойността на вещта.“. Това означава, че ако длъжника не е съгласен с обявената цена може да назначи трето независимо лице, което да я определи.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Върни се най-отгоре
  • Профил на потребителя
  • Виж всички публикации на потребителя
  • Виж благодарностите
Потребители разглеждащи тази тема
Guest
Форум MoitePari.bg  »  ФИНАНСИРАНЕ НА БИЗНЕСА  »  Оборотни и инвестиционни кредити  »  Необслужван бизнес кредит
Прескочи форума  
 Легенда и достъп до страницата...
Вие не можете да публикувате нови теми в този форум
Вие не можете да отговоряте на теми в този форум
Вие не можете да триете Ваши публикации в този форум
Вие не можете да редактирате Ваши публикации в този форум
Вие не можете да създавате анкети в този форум
Вие не можете да глаусвате в анкети, в този форум